انواع چاپ در چاپگر با توجه به رنگ و مکانیزم چاپ دستهبندی میشود. چاپ توسط دستگاههای چاپگر یا پرینترها، از نظر رنگ به دو دسته سیاه و سفید و چاپ رنگی تقسیم میشود. همچنین چاپ از نظر مکانیستم چاپ شامل انواع جوهرافشان، سوزنی، لیزری، خطی، حرارتی و سه بعدی است. منبع تأمین رنگ در پرینترها نیز با توجه به نوع مکانیسم چاپ به صورت تونر یا کارتریج میباشد.
چاپگرهای سیاه و سفید تنها دارای رنگ مشکی بوده و برای چاپ اسناد، مدارک، مقالات، نقشهها و به طور کلی اطلاعات متنی و خطی ساده مناسب هستند. اما در چاپگرهای رنگی، امکان چاپ رنگی تصاویر و متون و همچنین رنگ سیاه و سفید به صورت همزمان وجود دارد.
چاپ جوهرافشان
چاپ جوهرافشان در پرینترهای جوهرافشان با پاشیدن قطرات بسیار ریز جوهر بر روی کاغذ انجام میشود. چاپگرهای جوهرافشان، رایجترین نوع چاپگر بوده و کاربرد بسیار زیادی در مصارف اداری و خانگی دارد. در این نوع چاپگر از کارتریج به عنوان مخزن رنگ استفاده میشود. این چاپگرها به دلیل حساسیت، نیاز به نگهداری و مراقبت با دقت بالا دارند. در این نوع چاپ با توجه به نوع رنگ چاپ، تعداد استفاده از کارتریجها مشخص میشود. در صورت چاپ سیاه و سفید از یک مخزن رنگ مشکی، در صورت چاپ رنگی از چهار مخزن شامل رنگهای آبی، ارغوانی، زرد و مشکی و در صورت چاپ عکسهای حرفهای از شش مخزن شامل قرمز روشن و آبی روشن علاوه بر چهار رنگ ذکر شده استفاده میشود.
چاپ سوزنی
در چاپ سوزنی حروف یا نمادها به صورت ماتریسی از نقاط و توسط ضربات سوزنهای باریکی بر روی نوار جوهر خشک توسط چاپگرهای سوزنی بر روی کاغذ شکل میگیرند. این نوع چاپ بیشتر برای پرینت متن و شماره بر روی فیشها، چکها، فاکتورها، بلیطهای اتوبوس و هواپیما، نسخهها، دفترچهها و غیره استفاده میشود. پرینترهای سوزنی برای چاپ تصویر اصلاً مناسب نبوده و پیشنهاد نمیشوند.
چاپ لیزری
چاپ لیزر توسط پرتوهای لیزر بر روی کاغذ انجام میشود. این نوع چاپ که در چاپگرهای لیزری انجام میشود به دو صورت رنگی و سیاه و سفید است. نوع سیاه و سفید چاپگرهای لیزری برای اطلاعات متنی و نوع رنگی آن برای چاپ تصاویر مناسب است. اما به دلیل هزینههای بالای تعویض کارتریج در این نوع پرینترها، آنها برای چاپ عکس توصیه نمیشوند.
همچنین چاپ خطی که در آن نوشته های یک خط به صورت یکجا چاپ میشوند، چاپ حرارتی که با ایجاد گرما روی کاغذهای مخصوص متون را چاپ مینماید و دارای سرعت بالایی برای چاپ است، از انواع دیگر چاپ هستند. چاپ حرارتی بیشتر برای صدور فیش و فاکتور مناسب بوده و استفاده میشود.
چاپ LED
چاپ LED مشابه چاپ لیزری بوده با این تفاوت که در این نوع چاپ از تابش نور به جای لیزر استفاده میشود. در چاپگرهای LED قطعات کمتری درگیر هستند و این باعث کارآمدتر و قابل اعتمادتر شدن آن ها نسبت به چاپگرهای لیزری شدهاست.
چاپ سه بعدی
در چاپ سه بعدی امکان تهیه حجمهای سه بعدی در یک فضا و در ابعاد کوچک توسط چاپگر سه بعدی فراهم شدهاست. مواد مصرفی در چاپ این نوع چاپگرها، مواد نیمه جامد است. در فرآیند چاپ سه بعدی، پرینتر از یک فایل دیجیتالی، یک شی سه بعدی تهیه مینماید. این پرینترها در ابتدا برای نمونهسازیهای سریع استفاده میشدند اما امروزه این چاپگرها به منظور چاپ قطعات محصولات متنوع و نیز تسریع در فرآیند ساخت و تولید استفاده میشوند.
اما همچنان سوال هایی باقی می ماند؛
تکنولوژی چاپ تا چه نقاطی پیشروی کرده است که ما نمی دانیم؟
چه چیزهایی در اطراف ما توسط چاپ تولید شده اند و ما نمی دانیم؟
چگونه می شود از چاپ برای تولید انبوه انواع محصولات استفاده کرد؟
آیا با توجه به ظهور تبلت، موبایل و لپ تاپ، چاپ آینده ای خواهد داشت؟!
پای صنعت چاپ ممکن است به چه رشته های تخصصی دیگری باز شود؟
دیدگاه خود را بنویسید