گارانتی
مناسب
امکانات سخت افزاری
قابلیت شارژ شدن
مشخصات فیزیکی
گارانتی
مناسب
امکانات سخت افزاری
قابلیت شارژ شدن
مشخصات فیزیکی
همه چیز دربارهی دسته بازی پلی استیشن 5 سونی
چند سالی هست که بحت داغ همهی گیمرها، محصول جدید شرکت سونی، یعنی PS5 شده. برای اکثر اون ها این سوال پیش میاد که این محصول با چه امکانات و آپشن های جدیدی نسبت به نسل قبلی خودش عرضه شده و آیا ارزش خریدن داره یا نه؟
در این مقاله به بررسی کامل این دستگاه جذاب و شگفت انگیز پرداختیم و شما رو با اون به طور کامل آشنا میکنیم.
مزایا و معایب پلی استیشن 5 در یک نگاه:
مزایا
- گیم پلی 4K/120 و پشتیبانی از 8K/60
- بهره مندی از مجموعهی با ارزش PS Plus
- مدت زمان بارگذاری بسیار کم
- قدرتمند، سریع، ساکت و بی صدا
معایب
- نیازمند فضای زیاد به علت اندازه ی بزرگ کنسول
- 825 گیگابایت SSD، حجم کمی به شمار میاد و به سرعت پر میشه
- ارائه ندادن خدمات Dolby Vision و Atmos
- طراحی غیر معمول
بررسی پلی استیشن 5 در یک دقیقه
پلی استیشن 5 یک کنسول فوقالعاده هست که تجربه جذابی درگیمینگ به کاربرانش ارائه میده. شما میتونین حضور طراحی زیبا و عملکرد قدرتمندی رو همزمان در پلی استیشن 5 حس کنین. وجود چند مسئله ی کوچک در این دستگاه از به دست آوردن امتیاز کامل (5 ستاره) توسط این کنسول جلوگیری کرده. با این حال بسیاری از افراد از اون استقبال کردن و اگر منصفانه بخوایم نگاه کنیم، این رفتار بی دلیل نیست.
با اینکه در Xbox سری X و S شاهد عملکرد و امکاناتی تقریبا مشابه با یکدیگر بودین اما در پلی استیشن 5 تغییرات چشگیری نسبت به نسل قبلی خود مشاهده میکنین.
جالبه بدونین که شرکت سونی نوشتهی «For the Players» که روی بسته های پلی استیشن 4 قرار داشت رو به «Play Has No Limits» تغییر داده، که با همین عنوان متوجه ادعای این شرکت مبنی بر از بین بردن هر گونه حد و مرز برای گیمر ها میشین.
بسیاری از افراد تصور میکنن که برای بهره بردن از حداکثر توانایی پلی استیشن 5، به یک تلویزیون 4K/120Hz نیاز پیدا میکنن اما این نکته رو بدنین که حتی بدون استفاده از اون هم میتونین سرعت بالا و زمان بارگذاری کم رو، در اختیار داشته باشین.
سخت افزار و طراحی پلی استیشن 5
این بخش رو با طراحی اون شروع میکنیم:
با یک نگاهی اجمالی، متوجه تغییر چشمگیر این محصول از لحاظ ظاهری نسبت به نسخه های قبلی Play Station میشین.
اگر چه که با استفاده از پایه های این دستگاه میتونین اون رو به صورت افقی هم قرار بدین، ولی در موقعیت عمودی در بهترین حالتش قرار داره. این دستگاه و Xbox سری X نسبت به کنسول های سنتی پیشین، گزینه های مناسب تری برای سالن به حساب میان.
از اون جایی که این کنسول با هدف گیمینگ به صورت نامحدود طراحی شده، فن های خنک کنندهی زیادی در اون قرار داره تا دستگاه به راحتی داغ نکنه. به همین خاطر، اندازهی کنسول پلی استیشن 5 تا حدی بزرگ تر از دیگر مدلها هست.
کاربران و طرفداران این محصول امیدوارن که در هنگام استفاده، صدای فن هایش مانند PS4 Pro آزار دهنده نباشه. خوشبختانه سونی این درخواست رو برآورده کرده و پلی استیشن 5 رو با کمترین صدا عرضه کرده. البته این نکته رو بدونین که برای جلوگیری از داغ شدن این دستگاه باید اون رو در جایی قرار بدین که فضای کافی و مناسب برای تهویه داشته باشه.
در حالی که Xbox سری X با رنگ بدنه مشکی مات به همراه لوگوی درخشان و نور سبز رنگی که از دریچه فن ساطع میشه، از جذابیت زیادی برخورداره، اما پلیاستیشن 5 همچنان توجه تمامی نگاهها رو به خودش جلب میکنه. این دستگاه با اندازه ای بزرگ (260x104x390 میلیمتر) به صورت عمودی ایستاده و از زیبایی خارق العاده ای بهره منده. روشنایی ظریف LED های اطراف حفره های فن در هنگام بازی به آرامی میدرخشه و شما رو مجذوب خودش میکنه.
با توجه به عکس های منتشر شده از پلیاستیشن 5، ممکنه که متوجه اوج زیبایی این محصول نشین اما به شما قول میدم که با دیدنش از نزدیک، به عمق حرف من پی میبرین. در قسمت های سفید کنسول، بافت براقی وجود داره که رنگ سفیدی اون از میزانی که در عکس ها مشاهده میکنین کمتره. همچنین برش میانی مشکی در کنار سفید، تضاد جالبی به وجود آورده.
طراحی خارجی پلیاستیشن 5 تنها قسمتی از مشخصات خاص این محصوله. از لحاظ پورت و درگاه، در قسمت پنل مشکی جلوی کنسول، پورت USB-C به همراه پورت استاندارد USB و دکمه های کوچک قرص شکل به منظور روشن و خاموش کردن کنسول و خارج کردن دیسک قرار داره. در قسمت پشتی، دو اسلات USB، خروجی HDMI 2.1، درگاه برق و اتصال اترنت مشاهده میکنین.
پلی استیشن 5 از فناوری Wi-Fi 6 بهره منده. این آپشن نوید بخش سرعت بالای دستگاه در هنگام استفاده از اینترنت (9.6 مگابیت بر ثانیه) و پیشی گرفتن اون از Xbox سری X که از Wi-Fi 5 با حداکثر سرعت 6.9 مگابیت بر ثانیه بهره منده، هست.
این دستگاه مجهز به یک SSD با ظرفیت 825 گیگابایت برای دخیره سازی فایل و بازی ها هست که متاسفانه تنها از 667.2 گیگابایت اون میتونین استفاده کنین چرا که بقیهی حجمش در اشغال سیستم عامل و تنضیمات سیستم از جمله Astro's Playroom هست. خوشبختانه میتونین با استفاده از یک هارد اکسترنال فضای ذخیره سازیتون رو افزایش بدین و حتی قادرین از هاردی که برای ذخیرهی بازی های PS4 داشتین، در پلی استیشن 5 نیز استفاده کنین. اما با صرف نظر کردن از فضای ذخیره سازی، سرعت SSD استفاده شده در این دستگاه بسیار بالاست و میتونه بازی ها رو در عرض چند ثانیه ران کنه.
جالبه که امکان به روز رسانی حافظه داخلی SSD از طریق SSD های M.2 وجود داره اما توسط شرکت سونی قفل شده و طبق گفتهی PlayStation این خدمات برای به روز رسانی های آینده گذاشته شده.
دسته و کنترلر پلی استیشن 5
تفاوت اصلی پلی استیشن 5 با دیگر محصولات سونی در دسته ی اون قرار داره.
در سریهای قبلی پلی استیشن، از دستههای dualshock استفاده میشد اما در این مدل، دستهی DualSense قرار داره که در ادامه به تفاوت و مزایای اون نسبت به دیگر کنترلرها می پردازیم.
شرکت سونی سعی کرده تا انتقاداتی که در مدل های قبلیش وجود داشت رو برطرف و نسخه ی اصلاح شدش رو در قالب PS5 ارائه کنه.
از لحاظ ابعاد به نظر میرسه که این دسته ها کمی بزرگتر از گذشته شدن. دوال سنس به حالتی صاف و ظریف طراحی شده که سبب تسلط بیشتر بازیکن میشه. با کمی دقت متوجه بالا اومدن و برجستگی بیشتر قسمت آنالوگ دسته میشین که به دلیل کار گذاشتن میکروفون در اونه. شرکت سونی با بزرگ و برجسته تر کردن دکمه های R1 و L1 سعی کرده تا علاوه بر افزایش تسلط و کنترل گیمر، از بروز خرابی دکمه ها جلوگیری کنه.
سونی گودی هایی که در زیر دسته های شاک دوال قرار داشت رو حذف کرده، چرا که با وجود اون ها انگشتان وسط که مسئول گرفتن دو تریگر هستن، بیشتر درگیر نگه داشتن کنترل بودن و سرعت واکنش گیمر برای استفاده از تریگرها پایین میومد.
از دیگر امکانات اضافه شده به دسته ها میشه به کم شدن فاصله ی دکمه های شولدر از تریگر، بی رنگ شدن تمامی دکمه ها، اضافه شدن روکش لاستیکی به ساختار آنالوگ، افزایش اصطکاک بخش زیرین دسته به منظور تسلط بیشتر، استفاده از درگاه USB – C برای شارژ کردن دسته و همچنین وجود یک میکروفون داخل اون اشاره کرد.
برای ایجاد اصطکاک در بدنه ی این دسته ها از خلاقیت جالبی استفاده شده، به این صورت که با استفاده از علامت های ریزی که نماد دسته های گیمینگ هستن سطح زبری به وجود اوردن که کنترلر از دست لیز نخوره.
نکته جالب این دسته ها داشتن قابلیت Haptic Feedback هست. این آپشن سبب به وجود اومدن لرزش های دقیق تر و طبیعی تر نسبت به مدل قبلی خودش میشه. برای مثال در بازی اتوموبیل رانی وقتی وارد جاده خاکی میشین، دسته به لرزش در میاد که حس واقعی بودن بازی رو بیشتر پیدا کنین و جالب اینجاست که اگه وارد جاده ای گلی بشین، نوع لرزش با خاکی فرق میکنه تا سبب درک بهتر موقعیت گیمر در بازی بشه.
عملکرد پلی استیشن 5
از نظر مشخصات فنی PS5 دارای سخت افزار قابل توجهی هست. پردازنده ی گرافیکی جدید RDNA 2 به همراه پردازنده ی هشت هسته ای AMD Zen 2-based با 3.5 گیگاهرتز بر ساعت، بازی ها رو با رزولوشن 4K و سرعت 120 فریم بر ثانیه بارگذاری میکنه.
همچنین 16 گیگابایت حافظهی GDDR6 و SSD ی NVMe عملکرد دستگاه رو بسیار بالا میبره.
تنها مشکلی که در مشخصات فنی PS5 میشه نام برد وجود SSD با حجم 825 گیگابایت به جای 1 یا 2 ترابایتی هست که این تصمیم به خاطر کاهش میزان هزینه گرفته شد.
سرعت بارگذاری بازی توسط PS5 نسبت به PS4 بسیار بیشتره به طوری که سرعت بارگذاری بازی Marvel's Spider-Man با PS4 به 15 الی 20 ثانیه و با PS5 به کمتر از یک ثانیه انجامید.
به این دلایل پلی استیشن 5 رو تهیه کنین:
اگه به دنبال یک کنسول بازی نسل جدید میگردین که در خانه بازی کنین و عملکردی فوق العاده رو به شما ارائه بده، پلی استیشن 5 در حال حاظر بهترین گزینه برای شما محسوب میشه.
اگه تا الان از پلی استیشن 4 استفاده میکردین و دوست دارین بازی هاتون رو همچنان ادامه بدین ولی با استفاده از یک کنسول جدید، PS5 به شما این امکان رو میده تا گیم های نسل قبلیش رو روی اون نیز بازی کنین.
اگه شما از مدت زمان طولانی بارگزاری بازی ها خسته شدین و به دنبال دستگاهی با نرخ فریم بالاتر هستین، نیز پلی استیشن 5 پیشنهاد ما به شماست که با استفاده از SSD و پردازنده گرافیکی فوق العاده اش با سرعتی بالا، هر بازی ای رو بارگذاری میکنه.
به این دلایل پلی استیشن 5 رو تهیه نکنین:
اگه شما به رسانه های خانگی علاقه دارین، و مجموعه ای شامل 4K Dolby Vision Blu-rays و اسپیکر های Dolby Atmos در اختیار دارین، احتمالا از پلی استیشن 5 استقبال نمیکنین چرا که این کنسول از فرمت های پیشرفته ی Dolby Atmos و Dolby Vision پشتیبانی نمیکنه.
اگر حجم و فضای کافی برای قرار دادن کنسول بازی ندارین، این محصول رو تهیه نکنین چرا که از اندازهی بزرگی بهرهمنده و در جای کوچک جا نمیشه.
همچنین اگه فکر میکنین که با تهیه ی این کنسول بازی های آماده ی زیادی در اختیار دارین در اشتباهین، چرا که وقتی این محصول رو تهیه و به خونه میارین تنها 12 بازی آماده در اختیار دارین.
کلام آخر:
همونطور که مطالعه کردین، پلی استیشن 5 تمام انتظاراتی که گیمر ها از کنسول بازیشون دارن رو برآورده میکنه و به نظر هر کسی با صرف نظر از قیمتش، یک گزینه بسیار مناسب برای گیمینگ به حساب میاد.
دیدگاه خود را بنویسید