عرضهی یک محصول جدید برای هر شرکتی، یک موقعیت پر تنش و خاص هست. هر فروشگاهی با آوردن محصولات جدید انتظار دست یابی به سکوی پرتابی به موفقیت داره، اما همهی اینها به تصمیمات، اقدامات و استراتژیهای شما وابسته هست. جالبه بدونین که تنها 25درصد شرکتها پس از لانچ کالاهای جدید به سود فراوانی میرسن. به نظر شما علت این اتفاق چیه؟ علت این اتفاق عدم استفادهی برخی شرکتها از برنامهی درست و استراتژیک در هنگام عرضهی محصولات هست. از همین بابت ما در این مقاله از 0 تا 100 برنامهی درست برای لانچ محصولات رو به شما آموزش میدیم تا با به کار گیری نکات، موفق بشین.
طرح راه اندازی محصول چیست؟
وقتی یک محصول یا خدمت جدیدی به بازار عرضه میشه و به دست خریداران و مشتریان میرسه، فرآیند لانچ اتفاق میوفته. محصول جدید میتونه برای کل جهان جدید باشه و یا تنها برای کشور، شهر، شرکت و حتی منطقهای جدید به نظر برسه.
ارائه محصول جدید تقاضای مردم و بازار هست که پیشرفتهای چشمگیری در پیاش برای شرکت توسعه دهنده و اون منطقه اتفاق میوفته.
9 قدم تا عرضهی (Launch) محصول جدید
1. شناسایی بازار و مشتری
مشتری و مخاطب از مهمترین رکنهای بازاریابی هستن به همین دلیل در مرحلهی اول باید به شناسایی و دریافت اطلاعات مهم از بازار و مخاطبان بپردازین. اگه بتونین به درستی مخاطبانتون رو بشناسین، از نیازها، علایق، اولویتها و علت تعامل اونها با برندتون با خبر میشین. به این ترتیب میتونین ایدههای جدید شناسایی و تولید کنین.
2. پالایش ایدههای مرتبط با لانچ محصول
در این مرحله باید ایدههای خوب و به درد بخور رو نگه دارین و ایدههایی که بیشترین امکان شکست دارن رو کنار بذارین. کم کردن تعداد ایدهها از اهمیت بالایی برخورداره چرا که اجرای هر ایده هزینه و زمان بر هست.
3. در نزدیکترین فرصت شروع به تبلیغات تجاری کنین
قبل از اومدن و ارائهی کالای جدیدتون، اون رو به بازار معرفی و تبلیغ کنین. مردم باید پیش از رسیدن کالاها باهاشون آشنا و به خریدنشون ترغیب بشن. 6 الی 8
هفته قبل از ورود محصولات زمان مناسبی برای قرار دادن تبلیغاتشون بر روی بیلبورد و تلویزیون هست.
برای مطالعهی مقالهای راجع به انواع تابلوهای تبلیغاتی میتونین به لینک انواع تبلیغات در فضای باز مراجعه کنین.
4. رقباتون در بازار رو بشناسین و شناسایی کنین
اگه در کارتون تازه وارد هستین سعی کنین از رقبای موفق، الگو برداری کنین و با تحلیل عملکردشون به نتایج مثبتی برسین. هرگز در کارتون رقبا رو فراموش نکنین و همواره حواستون به اونها باشه. حتی در صورتی که کالاتون خاص و متمایز از دیگران هست، باز هم رقبایی وجود دارن.
5. توسعه استراتژی بازاریابی
پس از مشخص شدن اهداف و برنامههای بازاریابی، زمانش هست که از یک طرح بازاریابی جامع برای تمامی ارکانهای سازمان استفاده کنین. در این مرحله نه تنها برنامههای استراتژیکتون رو اجرا میکنین بلکه به فروش بلند مدت، سود و استراتژی آمیخته بازاریابیتون فکر میکنین.
نکته:
- برای مطالعهی 11 گام برای اجرای استراتژی پرسود بازاریابی مشتری محور میتونین به لینک بازاریابی مشتری محور مراجعه کنین.
- برای مطالعهی مقالهای راجع به بازاریابی محتوا میتونین به لینک کانتنت مارکتینگ مراجعه کنین.
- برای مطالعهی مقالهای راجع به فرآیند بازاریابی اینترنتی تنها در 10 مرحله میتونین به لینک بازاریابی اینترنتی مراجعه کنین.
6. بررسی تجاری
پس از تصمیم گیری دربارهی برنامهها، زمان ارزیابی عملکرد تجاری محصول مورد نظر هست. شما باید میزان فروش، سود و هزینه رو بررسی کنین و اگر با این حساب به اهداف شرکت دست پیدا میکردین، کار رو عملی کنین.
7. بررسی رویکرد بازاریابی
قبل از اینکه به ادامهی برنامهی استراتژیکتون بپردازین، باید بررسی کنین که آیا کالای مناسبی برای عرضه در بازار در نظر گرفتین؟، آیا روش درستی برای تبلیغات در اختیار دارین یا خیر؟ اگر نتایج به دست اومده مطابق انتظارتون نباشه، باید نقاط ضعف رو برطرف کنین و یا لانچ کالا رو متوقف کنین تا از ضررهای احتمالی جلوگیری بشه.
8. ارائه اطلاعات بیشتر در مورد محصول
در ابتدای این برنامه به شما گفته شد تا کالای جدیدتون رو در تلویزیون و یا بر روی بیلبوردها تبلیغ کنین، اما هرگز فضای مجازی و قابلیتهاش رو دست کم نگیرین. وب سایتها و فضای مجازی مکان مناسبی برای ارائه اطلاعات بیشتر راجع به محصولات و آگاه کردن مردم هست. همچنین شما میتونین با کمک اینفلوئنسرها و افراد تاثیر گذار در این فضاها، کالاهاتون رو تبیلغ کنین تا عده زیادی از مردم از وجودشون با خبر و به خریدشون ترغیب بشن.
9. لانچ محصول
با پیمودن تمامی فرآیندهای بالا، گام آخر برای توسعهی محصول جدید، تجاری سازی و عرضهی کالا به بازار هست. ارائه محصولات و لانچ در بازار زمانی اتفاق میوفته که نتیجه کالای مورد نظر سودمند برآورد بشه. عرضه و جا انداختن کالا در بازار به هزینهبر هست و به زمان کافی نیاز داره، بنابراین باید در بهترین زمان و مکان لانچ بشه.
فراموش نکنین که فرآیند لانچ محصول چه در حین و چه در پایان کار باید ارزیابی بشه تا به درستی انجام بشه و مشکلی پیش نیاد.
در آخر:
توسعه محصول جدید برای بقا و رشد سازمان ضروری هست. متاسفانه این فرآیند وقتگیر، هزینهبر و اغلب ناموفق هست. با این وجود درصورت موفق شدن در انجام این پروسه، به سود فراوانی دست پیدا میکنین. در این مقاله 0 تا 100 لانچ محصولات رو براتون توضیح دادیم و این قول رو به شما میدیم که با انجام گامها به دقت، به موفقیت بزرگی دست پیدا میکنین.
دیدگاه خود را بنویسید