حافظه داخلی
مقدار رم
تعداد سیم کارت
تراشه
شبکه های ارتباطی
مشخصات کلی
پردازنده
حافظه
صفحه نمایش
دوربین
ارتباطات
صدا
امکانات نرم افزاری
سایر مشخصات
گارانتی
حافظه داخلی
مقدار رم
تعداد سیم کارت
تراشه
شبکه های ارتباطی
مشخصات کلی
پردازنده
حافظه
صفحه نمایش
دوربین
ارتباطات
صدا
امکانات نرم افزاری
سایر مشخصات
گارانتی
نقد و بررسی سامسونگ گلکسی A12
مزایا | معایب |
عمر باتری خارق العاده | عملکرد ضعیف |
فضای ذخیره سازی قابل ارتقا | عکاسی آهسته با شاتر |
ظاهر شیک | امکان خرید گوشی بهتر در این رنج قیمت |
نمایشگر با کیفیت PLS IPS | دوربین سلفی ضعیف |
سیستم عامل به روز | حاشیه صفحه نمایش نسبتا زیاد |
پردازندهی گرافیکی PowerVR GE8320 GPU |
اگه اخبار تکنولوژی و مطالب مربوط به موبایل رو دنبال کرده باشین، با خبر شدین که گوشیهای هوشمند سامسونگ از نوت 20 شروع و تا گلکسی S21 ادامه داره، خوشبختانه در این بین موبایلهای ارزانتری نیز وجود داره که Galaxy A12 یکی از اونها هست. این گوشی با نمایشگر بزرگ 6.5 اینچی و مجهز بودن به 4 ماژول دوربین، یکی از گزینههای ممتاز برای خرید در بازار فعلی هست. این موبایل یکی از معدود محصولات سامسونگ هست که که از نمایشگر LCD بهره برده. به طور کلی از نظر سایز، کیفیت صفحه نمایش و تکنولوژیهای مختلف به کار برده شده، این گوشی کاملا معمولی به شمار میره و امکانات چندانی نداره.
مغز متفکر این موبایل، تراشهی مدیاتک هلیو P35 هست که در واقع از نظر سخت افزاری، قدرت بالایی نداره، اما باید یادآوری کنیم که این تراشه در یک تلفن همراه پایین رده و مقرون به صرفه استفاده شده. این چیپست 8 هستهای که با فرآیند لیتوگرافی 12 نانومتری تولید شده، برای انجام کارهای گرافیکی در A21 کافی و مناسب هست.
برگ برنده این گوشی سامسونگ، دوربین اصلی چهارگانه اون به حساب میاد چرا که به سختی میشه لنز 48 مگاپیکسلی اصلی و 5 مگاپیکسلی الترا واید در دستگاه دیگهای با این رنج قیمتی پیدا کرد.
دیزاین و طراحی سامسونگ گلکسی A12
بسیار واضح هست که گوشی A12 پرچمدار سامسونگ نیست اما از ظاهر زیبا و ممتازی برخوردار هست. سامسونگ در طراحی بدنه این گوشی از پلاستیک مناسب و مرغوبی استفاده کرده.
بخش پشتی A12 به دو قسمت تقسیم شده، دو سوم بالایی این گوشی به شکل راه راه نسبتا نا مرعی و یک سوم پایینی اون، ساده و به همراه لوگوی سامسونگ هست.
همچنین در پشت این گوشی قسمتی برای دوربینهای چهارگانه اون در نظر گرفته شده. فلاش LED نیز پایینتر از دوربینها قرار داره.
با وجود دو لنز دو مگاپیکسلی تشخیص عمق و میکرو می تونیم بگیم که ساسمسونگ با قرار دادن اونها تنها فضای پشتی گوشی رو بیهوده اشغال کرده.
در قسمت جلویی گوشی شاهد نمایشگر Infinity-V هستیم، که در بالای اون دوربین سلفی به همراه یک بریدگی تقریبا نا مرئی به عنوان میکروفون ثانویه وجود داره.
حاشیهی نمایشگر A12 نوار مشکی رنگ باریکی دیده میشه. از اون جایی که سامسونگ A12 یک گوشی پیشرفته و گرون قیمت نیست، انتظار میرفت نوارهای دورش کمی ضخیمتر باشن.
در سمت راست گوشی، دکمه پاور به همراه سنسور اثر انگشت قرار داره. از اون جایی که این دکمه از بخش میانی گوشی کمی بالاتر هست، بنابراین برای کسانی که انگشتان کوتاهتری دارن مشکل به وجود میاره و نیاز هست اونها برای استفاده از این دکمه کمی دست خودشون رو جابهجا کنن.
دکمههای کاهش و افزایش صدا هم در بالای دکمه پاور قرار دارن.
در سمت چپ A12 نیز محفظهای برای قرار دادن دو سیم کارت نانو و یک مموری کارت میکرو SD قرار داره.
در پایین نیز پورت USB-C برای شارژ گوشی به همراه جک هدفون و اسپیکرها قرار داره.
در بالای گوشی نیز حفرهای به عنوان میکروفون ثانویه هست.
سامسونگ آ12 در ابعاد 164*75*8.8 میلیمتری و وزن 205 گرمی در بازار موجود هست. سایز این گوشی تقریبا هم اندازه دیگر رقباش هست با این تفاوت که کمی سنگینتره.
صفحه نمایش سامسونگ گلکسی A12
گوشی A12 یکی از معدود گوشیهای سامسونگ هست که از پنل OLED در اون استفاده نشده. نمایشگر این گوشی از نوع PLS با وضوح 720 در 1600 هست که تقریبا 264 پیکسل در هر اینچ به شما میده. اگرچه اعداد و رقمهای ذکر شده برای کیفیت نمایشگر این گوشی میزان بالایی نیست ولی در هنگام استفاده از فاصله مناسب چندان بد نیست و به مشکل بر نمیخورین. اندازه صفحه نمایش این گوشی 6.5 اینچ هست، بنابراین اگه به داشتن گوشیای با نمایشگر بزرگ علاقه دارین، A12 شما رو به خواستتون میرسونه.
در آزمایشهای انجام شده بر روی این گوشی، حداکثر روشنایی به 400 نیت میرسه. A12 سنسور حساس به نور محیط نداره اما در صورت قرار دادن روشنایی صفحه به صورت خودکار، با کمک دوربین سلفی، روشنایی نمایشگر رو متناسب با محیط تنظیم میکنه.
در نهایت باید بگیم که این گوشی تنها از فضای رنگی sRGB بهره میبره.
عملکرد سامسونگ گلکسی A12
در این گوشی پردازنده نه چندان قدرتمند هلیو P35 قرار داره. این چیپست هشت هستهای تنها از هستههای Cortex-A53 بهره میبره، که چهار عدد از اوها دارای سرعت 2.35 گیگاهرتزی و چهار عدد دیگر نیز دارای سرعت 1.8 گیگاهرتزی هستن. این گوشی نسبت به دیگر دستگاههایی که تراشه اسنپدراگون 450 دارن و سرعت هر کدوم از هستههای اونها به 1.8 گیگاهرتز میرسه، مناسبتر هست.
سامسونگ آ 12 دارای چندین نوع هست؛ از 3 گیگ رم با حافظه داخلی 32 گیگابایتی گرفته تا 6 گیگ رم با حافظه داخلی 128 گیگابایتی، منتها نمونهای ما برای نوشتن این مقاله استفاده کردیم، 4 گیگ رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی داره.
به بنچمارکهای پایین توجه کنین.
همونطور که در نمودار پایین مشاهده میکنین، در بنچمارک Geekbench 5 عملکرد A12 از دیگر رقباش ضعیفتر هست، در حالی که دو گوشی دیگه نیز در این رقابت از پردازنده مدیاتک نیز بهرهمند هستن.
عملکرد گرافیکی این گوشیها با GFXBench مورد آزمایش قرار گرفته. همونطور که مشاهده میکنین، گلکسی A12 با وضوح 720p به عدد 19 فریم بر ثانیه و با وضوح 1080p به عدد 12 فریم بر ثانیه دست پیدا کرده. با توجه به این که Realme 7 و Poco X3 NFC تونستن حدود 4 برابر فریم در اون وضوح رو مدیریت کنن، A12 نسبت به قیمتش مناسب نیست.
متاسفانه در این مقایسهRedmi Note 9T حضور نداره چرا که از اجرا امتناع کرده اما با توجه به نمودار قبلی، احتمالا از امتیاز بالایی برخوردار میشد.
A12 در تمامی نمودارهای عملکردی لزوما امتیازات پایینی به دست نمیاره. به نمودار پایین توجه کنین. یکی دیگه از فاکتورهایی که در سخت افزار گوشی مورد اهمیت هست، کارایی باتری هست که A12 در میان اکثر رقباش از امتیاز بالاتری برخورداره.
با بررسی مشخصات فنی گلکسی آ 12 باید خودتون به این نتیجه برسین که نباید از این دستگاه انتظارات زیادی داشته باشین. بنابراین امتیازات متوسط رو به پایینی که در آزمایشهای مختلف ثبت شدن، چندان تعجببرانگیز نیست. متاسفانه امکان داره وقتی دارین کارهای روزمرتون رو با این گوشی انجام میدین، لگ و کندی سرعت احساس کنین. به طور کلی، اگه به دنبال عملکرد فوق سریع میگردید و تلفن همراهی میخواهین که تا چند سال براتون کار کنه، سامسونگ A12 نمیتواند انتخاب مناسبی باشه.
دوربین سامسونگ گلکسی A12
گوشی سامسونگ A12 دارای دوربین عقب چهارگانه هست که لنزهای اون مطابق معمول با ترکیب 2*2 در کنار هم قرار گرفتن. در واقع دو لنز از این بخش واقعی هستن و دو لنز دیگه فقط جنبه پر زرق و برق کردن برگه مشخصات فنی این محصول رو دارن.
لنز اصلی 48 مگاپیکسلی از نوع GM2 ساخت سامسونگ هست که با فیلتر رنگی، تترا سل یا کواد بایر 0.8 میکرومتر رو در هر پیکسل جای میده، بنابراین تصاویر نهایی 12 مگاپیکسلی میشن. لنز اولترا واید 5 مگاپیکسلی، میتونه فواصل 123 درجهای رو پوشش بده. بر خلاف بقیهی لنزهای اولترا واید موجود در دیگر گوشیها، خبری از سیستم ثابتسازی نرمافزاری در این حسگر نیست. دو لنز دیگر 2 مگاپیکسلی هستن که یکی مکرو نام گرفته و برای گرفتن تصاویر کلوزآپ تا فاصله 3.5 میلیمتری استفاده میشه و یکی دیگه برای تشخیص عمق به کار میره که البته امکان عکسبرداری با اون وجود نداره. برای گرفتن تصاویر سلفی هم یک لنز 8 مگاپیکسلی در درون ناچ بالای نمایشگر حاضر شده. این لنز نیز فاصله کانونی 25 میلیمتری رو پوشش میده و دارای دریچه دیافراگم f/2.2 هست.
در عکاسی توسط A12 در شرایط روشن و با وجود نور کافی، عکسها بسیار خوب، با ترکیب کامل و جزئیات کافی هستن. مطمئنا با پرداخت هزینه بیشتر میتونین عکسهای بهتری تهیه کنین اما تصاویر تهیه شده توسط این گوشی برای اشتراک گذاری به اندازه کافی واضح هستن. دوربین این گوشی به شما این اطمینان رو میده که بتونین نتایج خوبی در شرایط مناسب به دست بیارین.
همونطور که در تصویر میبینین با زوم کردن توسط این گوشی میتونین آجرهای روی سقف کلیسا رو هم مشاهده کنین. اگرچه که همه چیز به مرور تار میشن.
A12 از مشکلی که اکثر گوشیهای مقرون به صرفه دارن، رنج میبره، که عملکرد ضعیف پردازنده مدیاتک اون رو تشدید میکنه. مشکلی که از اون حرف میزنیم، وجود تاخیر میان فشار دادن شاتر دکمه شاتر و گرفتن عکس هست، به این معنی که هر نوع حرکت ناگهانی در عکس میتونه منجر به تاری و آشفتگی عکس بشه. فکر کنین میخواین از یک گربه، سگ، نوزاد و هر موجود دیگهای که حرکاتش دست شما نیست عکس بگیرین، اینجاست که فاجعه به وجود میاد و عکسهای تاری تهیه میکنین.
دوربین جلوی 8 مگاپیکسلی برای تماسهای ویدیویی و گرفتن سلفی مناسب هست. همچنین شما میتونین گزینههای زیبا سازی رو برای گرفتن عکسهای سلفی قشنگتر فعال کنین.
باتری سامسونگ گلکسی A12
انرژی سامسونگ A12 توسط یک باتری 5000 میلیآمپری تأمین میشه که برای یک سختافزار معمولی فوقالعاده هست. در واقع ترکیب نمایشگر و تراشه کم مصرف و یک باتری باظرفیت، باعث میشه استقامت این تلفن همراه بسیار زیاد باشه. اگه هنگام اتصال به وایفای با این گوشی وبگردی کنین، باتری اون به مدت 16 ساعت دوام میاره و در صورتی که به صورت آفلاین فیلم ببینین، 15 ساعت دوام میاره. مدت زمانی که با این دستگاه میتونین تماس برقرار کنین نیز 31 ساعت هست که عالیه و از نظر دوام در حالت استندبای هم این محصول سامسونگ قادره نسبت به دیگر رقبا بسیار بهتر کار کنه. در نهایت، استقامت کلی سامسونگ ای 12 به 123 ساعت میرسه. شارژر فروخته شده همراه با سامسونگ A12 یک آداپتور Adaptive Fast Charging سامسونگ هست. مشخص نیست این شارژر چه استانداردی را پشتیبانی میکنه ولی در آزمایشهای تخصصی انجام شده، وقتی نمایشگر روشنه، قدرتش به 15 وات میرسه، و وقتی نمایشگر خاموش هست، قدرتش به 11 وات کاهش میابه. با این شارژر، تقریباً 3 ساعت و 3 دقیقه طول میکشه تا باتری سامسونگ ای 12 کامل شارژ بشه، که بسیار کند هست. با این اوصاف، بهترین راه برای شارژ این دستگاه، در شب و هنگامیه که میخوایین بخوابین. البته نکته مثبت در مورد این محصول سامسونگ اینه که، باتریاش اونقدر بادوامه که نیازی نیست هر روز اون رو به شارژ بزنین.
در آخر
به طور کلی A12 از نظر دوام باتری حرفهایی برای گفتن داره، تصاویر باکیفیتی میگیره و حتی کیفیت ساختش نیز قابل قبوله اما عملکرد کلی نسبتا پایینی رو به شما ارائه میده. با این وجود، عدهی بسیار زیادی صرفا برای برند سامسونگ خرید اون رو در اولویت قرار میدن. اگر بودجه کمی برای خرید گوشی دارین، نباید خودتون رو معطل برند حک شده در قاب پشتی یا جلویی موبایلها کنین. انتخاب و خرید یکی از رقبای معرفی شده در این مقاله، احتمالاً شما رو از انتخابتون راضیتر میکنه و شاید هم باعث بشه در هزینههایتون کمی صرفهجویی کنین. با همه اینها، اگر باز هم احساس میکنین که حتماً حتماً باید گوشی ساخت سامسونگ بخرین، گوشی سامسونگ A12 یک انتخاب منطقی و خوبی هست، هرچند از نظر ارزش خرید، نمیتوانه در برابر رقباش حرف زیادی برای گفتن داشته باشه.
a12 گوشی خوب با حافظه خوب ورام بالا از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه
621 روز پیش ارسال پاسخA12 گوشی اقتصادی با کیفیت مناسب واسه یه کابر معمولی خوبه
621 روز پیش ارسال پاسخپایین رده سامسونگ. تو این قیمت به نظرم شیاومی گوشی های بهتری داره ولی سامسونگ به خاطر اسمش فروش بیشتری داره راحتر هم دسته دوم رو میخرند
609 روز پیش ارسال پاسخدیدگاه خود را بنویسید