بررسی Xiaomi Poco M3
در این مقاله سعی داریم شما رو با یکی از جذابترین گوشیهای بازار که بسیاری از مردم راجع بهش سخن میگن به نام Poco M3 آشنا کنیم. ظاهر زیبا، نمایشگر جذاب، باتری بادوام، اسپیکرهای استریو و دوربین توانمند همه و همه از ویژگیهای این گوشی جذاب هستن. از همه مهمتر اینکه، تمامی این امکانات با قیمتی بسیار پایین در این گوشی به فروش میرسن.
پوکو حالا یک برند نسبتاً مستقل به شمار میره ولی شیائومی هر آنچه که پوکو طراحی میکنه رو میسازه. حتی شارژرهایی که این موبایلها استفاده میکنن رو نیز شیائومی میسازه، بنابراین استقلالی که این دو کمپانی دارن زیاد مشخص نیست. به هر حال، چه ساخت شیائومی و چه ساخت پوکو، Poco M3 همچنان روحیه مقرون به صرفه بودن که پیش از این در محصولات ساخت این دو کمپانی دیده بودیم رو دارا هست. اولین چیزی که با نگاه کردن به این دستگاه متوجهش میشین، شیوه طراحی غیرمعمول و عجیب و غریبش هست و چیزی که اون رو تحسین میکنین هم، پوشش پلاستیکی و چرم مانند و شیشه مزین به برند POCO قاب پشتی هست.
انتظار میرفت امکانات قرار گرفته در یک گوشی مربوط به این رنج قیمت ضعیفتر از اینها باشه ولی Poco M3 تونسته تمامی تیکهای سبز موجود در چک لیستها رو پر کنه. نمایشگر بزرگ و 1080p این تلفن همراه با ناچ کوچک، چیپست قدرتمند، انواع و اقسام اتصالات، اسپیکرهای استریو، یک باتری 6000 میلیآمپری حیرتانگیز و شارژ سریع، مهمترین امکانات این گوشی هستن. این رو هم نباید فراموش کنیم که این گوشی همراه با شارژر سریعش به فروش میرسه. ماژول سهگانه دوربین عقب شاید تنها نکتهای باشه که باعث شده قیمت این موبایل پایین نگه داشته بشه. در حالی که در اینجا لنز اصلی 48 مگاپیکسلی حضور یافته ولی دیگه خبری از لنز اولترا واید نیست و به جای اون شاهد سنسورهای ماکرو و تشخیص عمق هستیم. به علاوه، هیچ گزینهای برای ضبط ویدیوهای 4K وجود نداره، بنابراین نهایتاً امکان فیلمبرداری با کیفیت 1080 فراهم شده. بار دیگر قیمت این موبایل رو در نظر بگیرین، چرا که به این نتیجه میرسین که این همه امکانات برای یک گوشی زیر 200 دلاری فوقالعاده هست. در نهایت باید بگیم که Poco M3 از اندروید 10 و رابط کاربری MIUI 12 مخصوص گوشیهای پوکو بهره میبره. در واقع تفاوتی میان پوسته نرمافزاری MIUI نصب شده در محصولات پوکو و شیائومی وجود نداره بنابراین انتظار داریم این موبایل آپدیتهای نرمافزاری معمول رو دریافت کنه. لنز اولترا واید و بدنه ضد قطرات آب تنها امکاناتی هستن که غیبتشون رو در این موبایل احساس میکنیم. بار دیگر باید تکرار کنیم که موضوع صحبتمون یک گوشی فوق مقرون به صرفهی مملو از امکانات عالی هست.
مزایا | معایب |
قیمت بسیار معقول و ارزش خرید بالا | فست شارژ 18 واتی برای باتری بزرگ |
طراحی لوکس | عدم وجود لنز اولتراواید |
باتری قدرتمند | روشنایی و کنتراست نمایشگر پایینتر از رقبا |
عملکرد نسبتا خوب | دوربین ماکرو نهچندان کارآمد |
دوربین با کیفیت | _____________________ |
دیزاین و طراحی شیائومی Poco M3
بسیاری از برندها زمان و هزینه زیادی رو صرف طراحی گوشیهای اقتصادی خود نمیکنن، اما خط تولید پوکو شیائومی از این قاعده مستثنی هست و تلاش کرده تا طراحی خاص و منحصر به فردی رو به طرفداران پوکو ام ۳ ارائه بده و با اینکه پوکو ام تری از شیشه و فلز ساخته نشده، اما به هیچ عنوان ظاهر رده پایینی نداره و برعکس با گرفتن اون در دست حس و حال یک گوشی لوکس رو به کاربر منتقل میکنه. بدنه و فریم شیائومی پوکو m3 از جنس پلاستیک فشرده ساخته شده و از گوریلا گلس 3 برای بخش جلویی شیائومی poco m3 استفاده شده تا مقاومت بدنه هر چه بیشتر افزایش پیدا کنه. ماژول دوربین پوکوm3 نیز خلاقانه طراحی شده و سه لنز رو در خودش جای داده و به لوگوی Poco مزین شده. شیائومی در پوکو m3 سعی کرده تا زبان طراحی متفاوتی رو بکار بگیره، به همین دلیل هم شما شاهد ماژول منحصر به فردی در گوشی شیائومی پوکو m3 هستین که تاکنون در هیچ یک از گوشیهای شیائومی دیده نشده. در گوشی شیائومی پوکو ام ۳ ، ماژول سهگانه دوربین در یک ناحیه مشکلی رنگ جای گرفته شده که شما در کنار اون لوگوی پوکو رو مشاهده میکنین.
در پنل عقب نیز خبری از سنسور اثر انگشت نیست و شرکت سازنده این سنسور رو در کنار بدنه تعبیه کرده که هم به زیباتر شدن پوکو ام ۳ کمک کرده و هم با ادغام دکمه پاور با سنسور اثر انگشت، دسترسی سادهتری برای این سنسور ایجاد کرده. دکمههای کنترل صدا به همراه پاور درسمت راست گوشی پوکو ام تری قرار گرفتن.
درگاه سیم کارت به همراه اسلات مخصوص کارت حافظه جانبی در سمت چپ گوشی پوکو m3 واقع شده.
در قسمت بالایی گوشی پوکو ام 3 NFC، جک 3.5 میلیمتری هدفون و میکروفون ثانویه قرار داره و اسپیکر مکالمه بالای نمایشگر گوشی پوکو m3 قرار گرفته.
در قسمت پایینی گوشی شیائومی پوکو ام 3 نیز شاهد قرارگیری پنجره اسپیکر، پورت شارژ Type-C و میکروفون هستیم.
ابعاد پوکو m3 چیزی در حدود 162.3 در 77.3 در 9.6 میلی متر و وزنی برابر با 198 گرم داره. از نظر مقاومت بدنه، شیائومی پوکو ام تری خوب عمل میکنه و از اونجایی که در دسته گوشیهای میان رده جای میگیره، تعجب نداره که بدنه اون پلاستیکی باشه، البته پنل پشتی بافت چرم گونهای داره که به ارگونومی بودن هرچه بیشتر پوکو m3 کمک زیادی کرده و باعث شده گوشی در دست لیز نخوره. بدنه و فریم این گوشی هر دو از پلاستیک ساخته شده. آپشنهای رنگی اون هم شامل زرد روشن، بنفش و مشکی هست و میتونه به هر سلیقهای پاسخ بده. رنگ زرد گوشی شیائومی پوکو m3 واقعا منحصربه فرد انتخاب شده و میتونه یک انتخاب متفاوت و خاص برای رنگ گوشی باشه. در مورد ضد آب بودن موبایل پوکو m3 باید بدونین که گوشی شیائومی m3 ضد آب نیست، پس در همه شرایط مراقب گوشیتون باشین!
صفحه نمایش شیائومی Poco M3
83 درصد از قاب رویی، در اختیار نمایشگر 6.53 اینچی شیائومی پوکو M3 قرار داره. با این که صفجه نمایش این گوشی از یک نمایشگر فول اسکرین واقعی فاصله داره، اما حاشیههای جانبی تا حد زیادی باریک و ظریف هستن. کمپانی شیائومی برای برقراری تعادل قیمتی، از پنل خوش قیمت IPS LCD در این محصول استفاده کرده که حضورش در موبایلهای میانرده و مدلهای اقتصادی، بسیار رایج بوده. جالب اینجاست که شما نباید قیمت مناسب این پنل رو به حساب افت کیفیت اون در نظر بگیرین. وضوح 1080 در 2340 پیکسلی، روشنایی 400 نیتی و تراکم پیکسلی 395 پیکسل بر اینچ گوشهای از مشخصات فنی این صفحه نمایش 6.53 اینچی به حساب میان. نمایشگر پوکو M3 انتظارات طرفداران تماشای ویدئو رو به خوبی برآورده میکنه.
دوربین شیائومی Poco M3
شیائومی در پشت این گوشی از دوربین سه گانهای استفاده کرده. این دوربینها شامل یک دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی و سنسور عمق ۲ مگاپیکسلی هستن که قابل اعتمادن و تصاویر خوبی رو ثبت می کنن.
عکس های گرفته شده با دوربین اصلی در نور روز، از کیفیت عالی برخوردار هستن و جزئیات بسیاری رو نمایش میدن. دقت رنگ در تصاویر بسیار عالیه و از دامنه داینامیکی بسیار خوبی برخوردار هستن.
عکس های پرتره گرفته شده بسیار چشمگیر هستن. در این تصاویر، رنگها به خوبی نمایش داده میشن اما خیلی واضح نیستن.
رنگهای ثبت شده در عکسهای ماکرو، زنده هستن و به خوبی نمایش داده میشن. این تصاویر جزئیات کافی رو نمایش می دن و از کنتراست خوبی برخوردار هستن.
عکسهای گرفته شده در شب با دوربین اصلی، واضح هستن و جزئیات حل شده بسیاری رو نمایش میدن. رنگها به خوبی اشباع شدن و از کنتراست خوبی برخوردار هستن. حالت شب موجود در دوربین اصلی، تصاویر رو بازیابی می کنه، حالت شب در کل باعث روشنتر شدن تصاویر می شه اما پردازش رو کمی تهاجمی تر می کنه.
دوربین سلفی پوکو ام ۳ به شرط وجود نور کافی، عکسهای نسبتا با کیفیتی ثبت میکنه. دقت رنگها و کنتراست عکسها قابل قبول هست؛ اما کمی نویز در تصاویر دیده میشن. با دوربین سلفی میتونین عکسهای پرتره هم ثبت کنین که عملکرد دوربین در این قسمت هم رضایت بخشه؛ البته دوربین سلفی علاقهی خاصی به بهبود کیفیت پوست صورت داره و به همین دلیل عکسهای سلفی تکی یا گروهی گاهی بسیار صاف از آب درمیان.
گوشی مورد بحث ما میتونه نهایتاً ویدیوهای 1080p با 30 فریم بر ثانیه ضبط کنه، بنابراین خبری از گزینه 4K یا ثبت 60 فریم در هر ثانیه نیست. بیتریت ویدیوها 20 مگابیت بر ثانیه بوده و صداها با کیفیت استریو با بیتریت نسبتاً پایین 96 کیلوبیت بر ثانیه ضبط میشن. همچنین، Poco M3 از تکنولوژی ثابتسازی الکترونیکی بهره نمیبره. کیفیت فیلمهای ضبط شده با دوربین اصلی از نظر مقدار جزئیات معمولی بوده و رنج دینامیک پایین هست و کنتراست و دقت رنگها هم مناسبه.
اسپیکر شیائومی Poco M3
پوکو M3 دارای بلندگوهای استریو هست که در زمان تماشای ویدئو و بازی کردن بدون هدفون، تجربه نسبتا خوبی برای شما خلق میکنه. توان بلندگوها برای پخش موسیقی بد نیست، اما زمانیکه حجم صدا رو به بالاترین میزان خود برسونین، صداها کمی با نویز همراه میشن و شفافیتشون رو از دست میدن. بلندگوها بیس مناسبی دارن و فرکانسهای میانی رو نیز با کیفیت خوبی پخش میکنن. در کل عملکرد بلندگوهای این گوشی ارزان قیمت راضی کننده و خوب هست.
عملکرد و سخت افزار شیائومی Poco M3
Poco M3 از تراشه اسنپدراگون 662 تولید شده با فرآیند لیتوگرافی 11 نانومتری بهره میبره. این چیپست هشت هستهای دارای چهار هسته Kryo 260 Gold با سرعت 2.0 و چهار هسته Kryo 260 Silver با سرعت 1.8 گیگاهرتزی هست. چهار هسته اول مبتنی بر شیوه طراحی Cortex-A73 بوده و چهار هسته دوم که انرژی کمتری مصرف میکنن، مبتنی بر Cortex-A53 هستن. پردازنده گرافیکی موجود در این گوشی هم Adreno 662 هست. این تراشه با 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی همراه شده. تکنولوژی مربوط به حافظه در این گوشی UFS 2.0 هست. ضمناً، نسخهای از این گوشی با رم 4 و حافظه داخلی 128 گیگابایتی تولید شده که تکنولوژی حافظه اون UFS 2.1 هست. لازم به ذکره که هر دو مدل دارای محل قرار دادن مموری کارت میکرو SD هستن. در آزمایش چند هستهای و تخصصی انجام شده، پوکو ام 3 پابهپای دیگر رقبای همرده خودش کار کرد.
متأسفانه در آزمایش تک هستهای عملکرد این تراشه زیاد خوب نبود زیرا هنگام اسکرول کردن میان صفحات مختلف یا سوئیچ کردن در بین نرمافزارها شاهد لگ و کندی سرعت بودیم و همچنین عملکرد موبایل بیثبات بود. رزولوشن بالای صفحه نمایش این دستگاه مطمئناً یک مزیت اساسی به حساب میاد اما متأسفانه در هنگام اجرای بازیها تأثیر منفی زیادی میذاره. در واقع اگر نتونین رزولوشن یک بازی رو به 720p کاهش بدین، نمیتونین اون رو با سرعت مناسبی اجرا کنین. البته منظور ما این نیست که این موبایل از نظر گیمینگ خوب کار نمیکنه، بلکه فقط باید انتظاراتتون رو از این تلفن همراه در حد و اندازه معمولی پایین بیارین. در آزمایشهایی که در اونها نمایشگر با رزولوشن 720p کاملاً روشن هست، برتری از آنِ گوشیهایی نظیر Realme 7i، گلکسی A21s، موتو جی 9 پلی و Poco M3 هست. در نهایت، با در نظرگیری تمامی جوانب، عملکرد پوکو ام 3 در آزمایش AnTuTu کاملاً مطابق انتظار و مناسب بود.
کاملاً مشخصه که Poco M3 سریعترین گوشی اندرویدی نیست ولی از طرفی کندترین هم نیست. این گوشی میتونه کارها رو به خوبی انجام بده، حال میخواد این فعالیت اجرای اپلیکیشن آفیس یا اجرای بازی باشه. فقط باید تنظیمات گرافیکی رو به خوبی مشخص و انتظاراتتون از سریع اجرا کردن برنامهها در حد و اندازه معقول پایین نگه دارین. در زمان انجام دادن فعالیتهای مختلف، به خوبی کندی عملکرد و سرعت موبایل رو احساس میکنین ولی با این وجود، این اتفاق تأثیر منفی بر نحوه کارایی شما با گوشی نمیذاره. توجه داشته باشین که دارین یک موبایل 140 یورویی که نمایشگرش رزولوشن بالایی داره میخرین، پس طبیعتاً رخ دادن این اتفاقات نیز کاملاً طبیعی هست. خبر خوب اینه که Poco M3 در زمان انجام شدن کارها داغ نمیکنه و عملکردش هم افت نمیکنه مگه اینکه بازی خیلی گرافیکی اجرا و یا اپلیکیشن سنگینی رو باز کنین. این دستگاه همیشه تمام تلاشش رو به کار میگیره تا کاری که ازش خواسته شده رو به بهترین نحو ممکن انجام بده.
نرم افزار و سیستم عامل شیائومی Poco M3
پوکو m3 مانند اکثر مدلهای شیائومی با رابط کاربری MIUI 12 بر پایه اندروید 10 اجرا میشه و محیط کاربری روانی داره؛ با اینکه MIUI شیائومی بهترین رابط کاربری اندروید نیست، اما گوشی پوکو m3 امکاناتی در اختیار کاربر قرار میده که قابل ستایش هست و این شرایط رو محیا میکنه تا شما به عنوان یک کاربر موبایل، محیط نرمافزاری رو مطابق با سلیقه خودتون سفارشی کنین.
باتری شیائومی Poco M3
گوشی Xiaomi Poco M3 به یک باتری 6000 میلی آمپری مجهز شده که عملکرد بسیار خوبی از خودش به جای گذاشته. این باتری در کل تونسته 121 ساعت استقامت رو به خودش اختصاص بده. با تکیه بر باتری 6000 میلی آمپری پوکو ام 3 میتونین بیشتر از 32 ساعت مکالمه، 18 ساعت وبگردی و بیش از 16 ساعت پخش ویدئو داشته باشین. نتایج کاملا مشابه باتری شیائومی ردمی نوت 10 هستن. در زمان عرضه، شما یک آداپتور 22.5 وات تحویل می گیرین اما Poco M3 از شارژ 18 وات پشتیبانی می کنه که می تونه در مدت 30 دقیقه ، 33% از ظرفیت باتری رو تکمیل کنه.
در آخر
ما در این مقاله به نقد و بررسی تخصصی گوشی شیائومی پوکو ام 3 پرداختیم و شما رو با این مدل میان رده شیائومی آشنا کردیم. گوشی شیائومی پوکو M3 به عنوان یکی از جدیدترین قاتلان میانرده در بازار، ظاهری جسورانه و مشخصات فنی درخور توجهی داره. این گوشی، سخت افزار قدرتمند و قیمت مناسب رو در کالبد یک گوشی میانرده جای داده و با طراحی منحصر بفرد، نظر بسیاری از مخاطبان رو به خودش جلب کرده. گرافیک قوی، قیمت اقتصادی، باتری قدرتمند و ظاهر خاص از مهمترین دستاوردهای خریداران این موبایل هوشمند محسوب میشه که محبوبیت خانواده پوکوی شیائومی رو حفظ نموده.
دیدگاه خود را بنویسید