تعداد سیم کارت
تراشه
مقدار رم
حافظه داخلی
مشخصات کلی
پردازنده
حافظه
صفحه نمایش
ارتباطات
دوربین
صدا
امکانات نرم افزاری
سایر مشخصات
گارانتی
تعداد سیم کارت
تراشه
مقدار رم
حافظه داخلی
مشخصات کلی
پردازنده
حافظه
صفحه نمایش
ارتباطات
دوربین
صدا
امکانات نرم افزاری
سایر مشخصات
گارانتی
Xiaomi Redmi 9
شیائومی ابتدا گوشی ردمی نوت 9 پروو ردمی نوت 9 پرو مکس رو معرفی و در ادامه یک نسخه مقرون به صرفهتر با عنوان ردمی نوت 9 رو رونمایی کرد. در نهایت این ترکیب با گوشی ردمی 9 تکمیل شد. محصولی که دوبار معرفی شد؛ یک بار برای عرضه در بازار اروپا و دو هفته بعد هم در چین.
این گوشی هوشمند 150 یورویی مطمئناً بیش از بقیه مدلهای این سری، روح ردمی رو در خود داره. چرا که هدف اصلی و اولیه ردمی، ارائه بهترین تجربه اندروید با کمترین قیمت ممکن بود. ردمی 9 به وضوح یک قدم رو به جلو نسبت به مدل قبلی یعنی ردمی 8 محسوب میشه و در واقع بیشتر به برادر بزرگتر خود، ردمی نوت 9 شباهت داره. استفاده از نمایشگر LCD در اندازه 6.53 اینچ و با وضوح فول اچ دی پلاس، دوربین پشتی چهارگانه و آخرین نسخه از سیستم عامل MIUI از جمله دلایل شباهت ردمی 9 به ردمی نوت 9 هستن.
دوربین چهارگانه پشتی در ردمی 9 از یک سنسور اصلی 13 مگاپیکسلی به همراه یک لنز فوق عریض 8 مگاپیکسلی، یک دوربین ماکروی 5 مگاپیکسلی و یک سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی تشکیل شده. این دوربین از قابلیت ضبط ویدیو با حداکثر وضوح 1080p پشتیبانی میکنه. دوربین سلفی این گوشی هم 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 بوده و از قابلیتهای هوش مصنوعی برای اضافه کردن افکت بوکه به تصاویر پرتره استفاده میکنه. خوشبختانه ردمی 9 برخلاف بسیاری از گوشیهای ارزان قیمت بازار از پورت جدید USB-C استفاده میکنه و از این طریق قادر به شارژ باتری 5020 میلی آمپر ساعتی خود هست. شیائومی با افتخار اعلام کرده که این گوشی از شارژ سریع 18 وات پشتیبانی میکنه، هر چند که شارژ داخل جعبه 10 وات هست.
مزایا | معایب |
ظاهر زيبا | حساسيت بالاي بدنه در قبال خراشيدگي |
صفحه نمايش بزرگ و با کيفيت | سرعت شارژ پايين باتري |
سيستم عامل به روز | ___________ |
شارژدهي عالي باتري | ___________ |
قيمت مناسب | ___________ |
دیزاین و طراحی شیائومی ردمی 9
همین اول کار بگیم که ردمی 9 بزرگ و ضخیم هست و برای کاربرانی که استفاده مداومی از گوشی دارن ممکن هست کمی جا به جایی اون دشوار باشه. نمایشگر 6.53 اینچی و نیز باتری 5020 میلی آمپر ساعتی در این سنگینی تاثیر بسزایی دارن. البته 200 گرم وزن این گوشی در کنار ابعاد اون مطابق انتظار هست. پنل جلویی ردمی 9 طبق معمول گوشه هایش گرد هست و بیشتر نمایشگر رو پوشانده. دوربین سلفی در ناچ قطره ای گوشی که بالای صفحه نمایش قرار داره، تعبیه شده. میکروفون مکالمه خیلی باریک هست و میان فریم و شیشه قرار داره که البته به سختی دیده می شه. متاسفانه ردمی 9 از فلش ال ای دی اعلانات برخوردار نیست. محافظت از صفحه نمایش گوشی شیائومی ردمی 9 (Xiaomi Redmi 9) بر عهده محافظ گوریلا گلس 3 هست ولی شیائومی علاوه بر این از یک محافظ دیگه در داخل جعبه رونمایی کرده. البته لازم به ذکر هست از همین ابتدا به فکر یک محافظ مناسب باشین. ردمی 9 عملا هیچ فریمی نداره چرا که جز نمایشگر پنل تمام گوشی رو پوشش داده و چنین مدل طراحی قبلا معروف به طراحی یکپارچه بود.
جنس پنل پشتی از پلاستیک محکمی هست که تمام پنل پشتی رو پوشش داده. این پنل براق نیست و رنگ مات به خود گرفته و بافت عقبی گوشی شبیه به اثر انگشت تا هنگام در دست قرار گرفتن گوشی احساس راحتی داشته باشین.
ردمی 9 از دوربین عقب چهار گانه برخوردار هست و فلاش LED هم در کنار اون وجود داره. حسگر اثرانگشت دقیقا زیر حسگرهای دوربین عقب قرار گرفته و افراد، دیگه نباید اون رو در زیر نمایشگر یا بخش جانبی دستگاه پیدا کنن. در حالی که پیشتر گوشیهای هوشمند پرچمدار به حسگر اثرانگشت فیزیکی مجهز میشدن اما امروز شاهد روی کار آمدن حسگر اثرانگشت زیرنمایشگر یا قسمت کناری هستیم. البته عمده پرچمداران از حسگر اثرانگشت اولتراسونیک بهره میبرن. این حسگر بسیار سریع بوده و از سطح امنیت بالایی هم برخوردار هست. نمایشگر ردمی ۹ به ابعاد ۶.۵۳″ اینچ و با کیفیت FullHD+ هست؛ همچنین یک ناچ در قسمت بالای نمایشگر وجود دارد که دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی رو در خود جای داده. پنل پشتی این گوشی به Redmi K30 و Redmi Note 8 Pro شباهت داره و چیدمان دوربینهای چهارگانه خطی هست.
پایین قاب جلویی محل شلوغی هست که مکانی برای اسپیکر، بلندگو، پورت یو اس بی و جک 3.5 میلی متری هست. در فریم سمت راست دکمه های پاور و تنظیم صدا قرار دارن و فریم سمت چپ هم جایگاه سیمکارت هست که گنجایش دو سیمکارت و یک کارت حافظه رو داراست. همچنین قسمت بالایی گوشی جایگاهی برای مادون قرمز و میکروفون دوم هست. سازندگان چینی این گوشی برخلاف سری نوت 9 از گواهی IP برای مقاومت در برابر قطرات آب و گرد و غبار بهره نبردن و این یعنی اینکه شاهد هیچگونه روکش نانویی یا درپوش پلاستیکی برای محافظت در برابر آب نیستیم. با این اوصاف بهتر هست گوشی رو از محیط های مرطوب دور نگه دارین. در خوش دست بودن گوشی شکی نیست و برای کاربر تجربه خوبی رو به ارمغان میاره. همچنین در کنار این طراحی خوب باید بگیم که با وجود ظاهر مات گوشی اثر انگشت و لکه های چربی دیده نمیشن.
صفحه نمایش شیائومی ردمی 9
بزرگ بودن صفحه نمايش از ديگر ويژگيهاي خوبي هست که در گوشي شيائومي ردمي 9 شاهد پياده سازي اون هستيم. صفحه نمايشي که در اين اسمارتفون به کار رفته 6.53 اينچي و از نوع IPS LCD بوده و رزولوشن 2340 در 1080 پيکسل رو ارائه ميده. بدين ترتيب پنل نمايشگر گوشي به تراکم پيکسلي 395 پيکسل در هر اينچ دستر يافته که تراکم پيکسلي مناسبي براي يک نمايشگر 6.53 اينچي محسوب ميشه. صفحه نمايش گوشي Redmi 9 حاشيههاي باريکي داره و ظاهري جذاب رو ارائه ميکنه. طبق آمار تقريبا چيزي در حدود 83.2 درصد از کل مساحت پنل جلوي اين گوشي با نمايشگر اون احاطه شده. شيائومي براي محافظت از صفحه نمايش گوشي ردمي 9 يک لايه شيشه گوريلاگلس 3 رو روي اون پوشانده. ما در بررسي ردمي 9 شيائومي دريافتيم که شيشه گوريلاگلس روي صفحه اين گوشي خيلي هم مقاومت بالايي در برابر خراشيدگي و تماس با اشياي نوک تيز نداره. بنابراين توصيه ميکنيم حتما يک لايه گلس محافظ ال سي دي رو روي صفحه نمايش بزرگ گوشي مورد نظر نصب کنین. در بررسي شيائومي Redmi 9 مشخص شد که کيفيت نمايشگر گوشي بسيار خوب هست و محتوا با جزئيات دقيق روي اون نمايش داده ميشه.
تراکم پيکسلي و رزولوشن خوب صفحه نمايش گوشي سبب شده که تصاوير روي اون شاداب و شارپ به نظر بیان. همچنين بزرگ بودن صفحه موبايل سبب ميشه که وبگردي و تماشاي ويديو هم روي اون لذت بخشتر بشه. نکته بعدي که در بررسي ردمي 9 شيائومي متوجه اون شديم مربوط به قدرت نسبتا خوب پنل نمايشگر گوشي در توليد روشنايي ميشه. ما به راحتي قادر بوديم در محيطهاي باز و تحت تابش نور شديد با تنظيم شدت روشنايي پنل IPS دستگاه بر روي 100 درصد تمام محتواي روي اون رو ببينيم. این گوشی در محيطهاي با نور کمتر از تنظيم شدت روشنايي بر روي 70 درصد ميتونه بازده کاملا رضايت بخشي رو در پي داشته باشه. در مجموع بهرهمندي از صفحه نمايش بزرگ و با کيفيت يکي از اصلي ترين ويژگي هاي مثبت گوشي Xiaomi Redmi 9 هست.
دوربین شیائومی ردمی 9
گوشی موبایل Xiaomi REDMI 9 با چهار دوربین ۱۳، هشت، پنج و دو مگاپیکسل معرفی شد. استفاده از ماژولی با ۴ حسگر برای دوربین یک گوشی میانرده حداقل روی کاغذ عالی هست. بدون تردید برگ برنده این گوشی میتونه استفاده از همین چهار دوربین باشه. دوربین اصلی گوشی Redmi 9 رزولوشن ۱۳ مگاپیکسلی داره. این حسگر خروجی تصویر مطلوبی داره و حتی در نور کم تصاویر ثبت شده به وسیله اون از کیفیت و جزئیات بالایی برخورد هست. دوربین دیگر این گوشی رزولوشن هشت مگاپیکسلی داشته و امکان عکاسی فوقعریض رو فراهم میکنه. در کنار این دوربین، حسگر پنج مگاپیکسلی ماکرو نیز برای گرفتن تصاویر از نزدیک در نظر گرفته شده تا زمانی که میخواین تصاویری با جزئیات بالا از فاصله نزدیک داشته باشین به کمکتون بیاد. حسگر دو مگاپیکسلی عمق باعث شده تا شما قادر باشین جزئیات بیشتری رو ثبت کنین. شاید بسیاری از این ویژگیها رو قبلاً به صورت نرمافزاری در بسیاری از گوشیهای میانرده دیده باشین، اما شیائومی ادعا کرده که با استفاده از سخت افزار و دوربینهای تخصصی کیفیت تصاویرتون افزایش یافته. گستره داینامیکی در تصاویر خروجی دوربین این گوشی فوقالعاده هست، کنتراست و رنگها قابل قبول هستن، اما نمایش جزئیات در حد متوسط هست. با استفاده از حالت HDR تصاویر به خوبی نمایش داده میشن و برخی از نقاط روشن و تاریک تصویر با جزئیات بسیار بهتری ثبت میشن. خروجی تصاویر در این محصول شرکت شیائومی با توجه به میان رده بودن اون کاملاً رضایت بخش هست. دوربین سلفی استفاده شده برای این گوشی مانند دوربین اصلی از رزولوشن هشت مگاپیکسلی بهرهمند شده. استفاده از این حسگر باعث شده تا این گوشی برای افرادی که به عکسهای سلفی علاقه دارن گزینه مناسبی باشه. شاید از نظر سخت افزاری دوربین سلفی به هیجانانگیزی دوربینهای اصلی از نظر تعداد حسگر نباشه اما از نظر کیفیت در همان رده هست.
سخت افزار و عملکرد شیائومی ردمی 9
در زمینه سخت افزار مثل همیشه ابتدا به تراشه موجود در قلب گوشی شیائومی ردمی 9 (Xiaomi Redmi 9) می پردازیم. این گوشی از تراشه هلیو جی 80 مدیاتک استفاده میکنه. این تراشه در واقع همان تراشهای هست که در نسخه نوت گوشی به کار رفته و تنها تفاوت تراشه هلیو جی 80 با هلیو جی 85 در سرعت کلاک پردازنده گرافیکی هست.
این پردازنده مرکزی برخوردار از 8 هسته هست که با دو هسته کورتکس A75 و با حداکثر فرکانس 2 گیگاهرتز و 6 هسته کورتکس A55 با حداکثر فرکانس 1.8 گیگاهرتز روانه بازار میشه. پردازنده گرافیکی نیز از دو هسته مالی جی 52 با فرکانس 950 مگاهرتز برخوردار هست. این هسته در ردمی نوت 9 فرکانس 1000 مگاهرتزی داره.
این گوشی رو میتونین در سه نسخه 3، 4 یا 6 گیگابایتی رم و 32، 64 یا 128 گیگابایتی حافظه داخلی تهیه کنین. تراشه این گوشی برای این گوشی مقرون به صرفه مناسب هست و شما رو ناامید نمیکنه. این سری از گوشی با این تراشه قدرت خودش رو داره ولی در حوزه کار با نرم افزار اون شاهد لگ هایی هستیم که ممکن هست در نمایشگر فول اچ دی ظاهر بشه. اگر قصد دارین بازیهای سنگین رو روی گوشی ردمی 9 اجرا کنین باید بدونین که با کمی دقت پایینتر در دسترس شما هست. تراشه این گوشی کاملا شما رو برای همراهی در شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنهای محبوب یاری میکنه.
نرم افزار و رابط کاربری شیائومی ردمی 9
با توجه به اینکه گوشی Redmi 9 در ماه ژوئن سال 2020 رونمایی شده، انتظار داریم که نسخه جدیدی از سیستم عامل اندروید روی اون نصب باشه. خوشبختانه اندروید 10 به طور پیش فرض روی این گوشی نصب هست، بنابراین اگه به آپدیت بودن سیستم عامل موبایل و نصب بودن جدیدترین نسخه اندروید بر روی اون اهمیت میدین، ردمی 9 شیائومی گزینه خرید مطلوبی براتون هست. رابط کاربر اختصاصی شیائومی با نام MIUI شناخته میشه و در گوشی Redmi 9 نسخه 11 این رابط که جدیدترین نسخه اون هست به طور پیش فرض نصب و راه اندازی شده. رابط MIUI 11 نقاط قوت و ضعف خودش رو داره. از نقاط قوت اون میشه به ارائه قابلیتها و آپشنهای نسبتا زیاد اشاره کرد و از نقاط ضعف اون میتوان به پیچیدگی منوی تنظیماتی اشاره کرد. این رابط خیلی بهینه طراحی نشده اما با این حال تجربه کاربری خوبی رو برای کاربران به ارمغان میاره. ما در بررسی ردمی 9 شیائومی اپلیکیشنهایی مثل تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و غیره رو روی گوشی نصب و بدون مشکل قادر به استفاده از اونها بودیم. وبگردی، تماشای ویدیو، پرسه زدن در یوتیوب و غیره هم با این گوشی تقریبا بدون لگ و تاخیر قابل انجام هست.
بنابراین در حالت عادی و کلی رابط و بستر نرم افزاری گوشی عملکرد خوبی داره اما این طور نیست که هیچ لگ و تاخیری در بستر نرم افزاری دستگاه به وجود نیاد. در برخی مواقع و زمانی که حجم اپلیکیشنهای فعال در پس زمینه گوشی بالا بره ممکن هست شما با تاخیرهای ریزی مواجه بشین یا پر شدن حافظه گوشی میتونه به شدت روی ثبات و سرعت عملکرد بستر نرم افزاری اون تاثیرگذار باشه. بنابراین اگه میخواین بهترین بازده رو از بستر نرم افزاری گوشی ردمی 9 شیائومی دریافت کنین، بهتر هست از پر شدن حافظه اون جلوگیری کنین. با در نظر گرفتن تمام این موارد میتونین عملکرد بستر نرم افزاری گوشی Xiaomi Redmi 9 رو مطلوب در نظر بگیرین.
باتری شیائومی ردمی 9
باتري که شيائومي براي تامين انرژي مورد نياز گوشي Redmi 9 در نظر گرفته از نوع ليتيوم پليمري هست و ظرفيت 5020 ميلي آمپر ساعتي داره. با توجه به ظرفيتي که اين باتري ارائه کرده پيش بيني ميکنيم گوشي قدرت شارژدهي مطلوبي داشته باشه. در بررسي ردمي 9 شيائومي مشخص شد که يک کاربر معمولي با سطح استفاده نرمال گوشي ضمن يک مرتبه فول شارژ باتري اون تقريبا ميتونه 1.5 روز از اون استفاده کنه. در صورتي که فقط براي انجام کارهاي روزمره و به ميزان متعادل از گوشي استفاده کنين، شارژ باتري اون ميتونه تا 2 روز هم دوام داشته باشه. شيائومي يک شارژر 18 واتي رو براي گوشي مذکور در نظر گرفته. در بررسي ما مشخص شد که با استفاده از اين شارژر تقريبا ميشه ظرف 130 دقيقه باتري گوشي Redmi 9 رو شارژ کرد. بنابراين گوشي از باتري با قدرت شارژدهي مناسب بهره ميبره اما سرعت شارژ مجدد باتري دستگاه خيلي بالا نيست و ميتونست بهتر از اين باشه.
در آخر
گوشی شیائومی ردمی 9 (Xiaomi Redmi 9) گوشی ارزان قیمتی هست و پیشنهاد اون برای کسانی که کارهای سبک در طول روز انجام میدن عالی هست. نمایشگر این گوشی بزرگ هست و برای تماشای ویدئوهاتون مناسب هست. همچنین همون طور که گفتیم تصاویر ثبت شده با این گوشی کیفیت قابل قبولی دارن که می تونین تا چند روز ازش استفاده کنین بی آنکه نگران خالی شدن باتری باشین. تراشه این گوشی متوسط هست و توانایی پردازشهای متوسط رو داره. در روشنایی روز خواندن محتوای روی صفحه دشوار هست. تجربه بازی با این گوشی در حد برچسب قیمتی اون مناسب هست. اگر بودجه شما حدود 120 یورو هست گزینه خوبی برایتان محسوب میشه. گاهی تحت شرایطی ردمی 9 فراتر از انتظارات ظاهر میشه. از جمله نکات مثبت این گوشی میشه به نمایشگر ال سی دی بزرگ، عمر باتری خوب، کیفیت تصاویر خوب و بهره وری از نسخه جدید اندروید اشاره کرد. نقاط ضعف گوشی نیز عبارت از نور پایین صفحه، کندی لانچر MIUI، شارژ آهسته هستن.
دیدگاه خود را بنویسید