تعداد سیم کارت
تراشه
مقدار رم
حافظه داخلی
مشخصات کلی
پردازنده
حافظه
صفحه نمایش
ارتباطات
دوربین
صدا
امکانات نرم افزاری
باتری
گارانتی
تعداد سیم کارت
تراشه
مقدار رم
حافظه داخلی
مشخصات کلی
پردازنده
حافظه
صفحه نمایش
ارتباطات
دوربین
صدا
امکانات نرم افزاری
باتری
گارانتی
بررسی شیائومی Redmi Note 10
گوشی موبایل Xiaomi Redmi Note 10 جدیدترین گوشی خانواده ردمی نوت شرکت شیائومی هست که در بهار 2021 معرفی شد. سری جدید گوشیهای ردمی نوت در چهار مدل مختلف معرفی شدن. گوشیای که با نمایشگر 6.43 اینچی با کیفیت FHD+ با پنل Super AMOLED یکی از بهترین نمایشگرها رو در بین گوشیهای میان رده بازار در اختیار شما قرار میده. موبایل Redmi Note 10 بر روی قاب پشتی یک ماژول چهارتایی دوربین داشته که در سمت چپ قاب به شکل خاص قرار گرفته. قاب این گوشی المان دیگری نداشته و تنها در پایین آن لوگو Redmi به چشم میخوره. ماژول دروبین این گوشی از یک دوربین اصلی با سنسور 48 مگاپیکسلی از نوع واید تشکیل شده که قابلیت فیلم برداری 4K با 30 فریم بر ثانیه رو در اختیار شما قرار میده. یک دوربین 8 مگاپیکسلی برای عکاسی اولترا واید و یک دوربین 2 مگاپیکسلی هم برای عکاسی ماکرو بر روی گوشی قرار گرفته. در کنار دوربین اوالترا واید از یک سنسور 2 مگاپیکسلی برای تشخیص عمق میدان هم استفاده شده که در حالتهای مختلف عکاسی به کمک شما میاد. برای ثبت تصویر سلفی هم یک از یک دوربین 13 مگاپیکسلی استفاده شده که به صورت پانچ شده وسط صفحه نمایش قرار گرفته. نقد و بررسی موبایل Xiaomi Redmi Note 10 در بخش سخت افزار، شیائومی از چیپست مرکزی Qualcomm Snapdragon 678 استفاده کرده که از دو پردزاندهی دو و شش هستهای از نوع Kryo تشکیل شده. برای پردازشهای گرافیکی هم شاهد Adreno 612 در کنار این چیپست هستیم که برای استفادهی روزمره از گوشی بسیار مناسب هست اما نمیتوان انتظار پردازشهای سنگین در بالاترین سطح رو از اون داشت. یکی از ویژگیهای جذاب موبایل Redmi Note 10، استفاده از یک باتری با ظرفیت 5 هزار میلیآمپر هست که به شما اجازه میده به راحتی تا یک روز کامل با گوشی کار کنین. گوشی با استفاده از یک شارژر 33 واتی در مدت زمان حدود 1 ساعت و 20 دقیقه هم به صورت کامل شارژ میشه. قیمت گوشی موبایل شیائومی ردمی نوت 10 با توجه به میزان رم و حافظهی داخلیاش در سه رنج مختلف قرار میگیره اما با این وجود همچنان موبایل شیائومی Redmi Note 10 جز گوشیهای میان رده با ارزش خرید بالا به حساب میاد.
مزایا | معایب |
صفحه نمایش با پنل Super AMOLED | توان پردازشی متوسط |
طراحی بدنه زیبا و خوشدست | درخشندگی نمایشگر زیاد نیست |
عملکرد مناسب باتری | عملکرد پردازنده گرافیکی معمولی |
کیفیت مناسب تصاویر گرفته شده در روز و شب | تأییدیه ضد قطرات آب نداره |
صفحه نمایش IPS LCD با کنتراست فوقالعاده | اسپیکر استریو نداره |
رابط کاربری MIUI 12 و روان | ______________ |
طراحی و دیزاین شیائومی Redmi Note 10
گوشی مورد بحث ما به خاطر اینکه مقرون به صرفه است، از نظر طراحی هم نکته خاصی نداره و کاملاً معمولیه. بدنه جلویی آن از جنس شیشه و فریم و قاب پشتی اون پلاستیکی هستن. هیچ تأییدیه ضد قطرات آب یا خاکی برای این موبایل دریافت نشده و اگرچه قاب سیلیکونی فروخته شده همراه با اون درب پورت USB-C رو میپوشونه ولی حفره جک هدفون 3.5 میلیمتری رو آزاد نگه میداره، بنابراین گرد و غبار میتونه از این قسمت وارد موبایل بشه. مطابق معمول، گوشیهای ارزان سعی میکنن با پوششهای رنگی جذابی که روی بدنه خود دارن، افراد رو برای خرید متقاعد نماین و حالا ردمی نوت 10 هم همین رویه رو در پیش گرفته. روی قاب پشتی انعکاس دهنده اون یک پوشش مات جذاب کشیده شده تا اینگونه احساس بشه که نور گرادیان از سمت لنزهای دوربین ساطع شده و به سمت لبههای فریم اومده.
در جلوی ردمی نوت 10 نمایشگر 6.5 اینچی IPS LCD با رزولوشن گسترش یافته 1080p رو میبینیم. در مرکز نوار بالایی این پنل نقطه سیاه رنگی برای حضور دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی تعبیه شده.
بریدگی اسپیکر هم در وسط نوار مشکی به چشم میخوره. این در حالیه که نوار پایینی نسبتاً ضخیم و بزرگه. تمام نمای جلویی این تلفن همراه رو محافظ گوریلا گلس 3 پوشانده. این پوشش آنقدر مقاومت نداره که از شکسته شدن نمایشگر جلوگیری کنه ولی میتونه از صفحه نمایش گوشی در برابر خط و خش محافظت کنه. قاب پشتی پلاستیکی بوده و تقریباً تا کنارههای فریم کشیده شده و انحنا داره. پوشش رویی اون ماته که به همین دلیل به خوشدست شدن گوشی کمک کرده. متاسفانه اثرات انگشت به شدت به قاب پشتی این تلفن همراه میچسبن و کاملاً هم قابل مشاهده هستن هرچند تمیز کردن اونها کار سختی نیست.
ماژول دوربین عقب تنها چیزیه که در قاب پشتی میبینیم. این قسمت برای سه لنز معمولی 48 مگاپیکسلی اصلی، 2 مگاپیکسلی ماکرو و 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق به طرز عجیب و غریبی بزرگ هست. چراغ فلاش LED هم شاید به نظر دوگانه بیاد اما فقط یک چراغ LED داره و حفره دوم بدون کاربرد هست.
شاید متوجه حضور یک حفره دیگر در این بخش شده باشین. باید بگیم که این سوراخ کوچک محل قرارگیری سنسور حساس به نور محیط هست. دیگر سنسور که همین کار رو انجام میده هم در نوار مشکی رنگ بالای نمایشگر مخفی شده. هر دو این حسگرها سبب تشخیص نور محیط به صورت 360 درجهای میشن و قادرن روشنایی نمایشگر رو تنظیم کنن. شیشه مخصوص لنزهای دوربین کمی برآمدگی داره اما بهگونهای نیست که سبب بشه وقتی Redmi Note 10 رو روی سطح صاف میذاریم، تکان بخوره و لرزش داشته باشه.
در بالا جک هدفون 3.5 میلیمتری، میکروفون و سنسور مادون قرمز IR رو میبینیم و در پایین پورت USB-C، میکروفون و اسپیکر رو شاهد هستیم. اسلات هیبریدی سیمکارت در سمت چپ قرار داره و در سمت راست هم دکمههای پاور و تنظیم ولوم صدا حضور یافتن. دکمه پاور حکم سنسور اسکنر اثر انگشت رو نیز داره. عملکرد این حسگر فوقالعاده سریع و قابلاعتماده و به خاطر جایی که قرار گرفته، غالباً وقتی گوشی رو در دست گرفتین اون رو لمس میکنین.
ابعاد ردمی نوت 10 5G به 161.8*75.3*8.9 میلیمتر و وزن اون به 190 گرم میرسه؛ این یعنی تقریباً هم وزن و هم اندازه با Realme 8 5G اما به میزان 5 گرم سنگینتر.
صفحه نمایش شیائومی Redmi Note 10
Redmi Note 10 نمایشگر 6.5 اینچی IPS LCD داره که در نوار بالایی خود به نقطه سیاه رنگ جهت قرارگیری دوربین سلفی مزین شده. رزولوشن این پنل 1080p یا 1080*2400، تراکم پیکسلی اون 400 و نسبت بدنه به تصویر آن 20:9 هست. ضمن اینکه محافظ صاف گوریلا گلس 3 هم برای افزایش ایمنی روی صفحه نمایش کشیده شده.
نمایشگر ردمی نوت 10 از نرخ بازسازی 90 هرتزی پویا و متغیر پشتیبانی میکنه اما خبری از ویژگی HDR10 نیست. شما میتونین یکی از دو آپشن Standard (60 هرتزی) یا High (90 هرتزی) رو برگزینین. مورد دوم پویاتر هست و نرخ بازسازی رو با توجه به محتوای در حال پخش میان سرعتهای 30، 50، 60 و 90 هرتزی تغییر میده. صفحه رسمی این محصول نیز اعلام کرده که به زودی پشتیبانی از سرعت 30 هرتزی اضافه میشه. آپشن High هویت پویایی داره، بنابراین در سرتاسر رابط کاربری و همه نرمافزارهای سازگار، با سرعت 90 هرتزی اجرا میشه. زمانی که یک تصویر ثابت نمایش داده شد، سرعت نرخ نوسازی به 50 هرتز کاهش مییابه و وقتی هم که فیلمی رو اجرا کردین، سرعت اون به 60 هرتز میرسه. به خاطر تراشه مقرون به صرفهای که این تلفن همراه داره، احتمالاً نتونین بازیهایی که بیش از 60 فریم بر هر ثانیه دارن رو اجرا کنین. کمپانی چینی وعده داده که حداکثر کنتراست نمایشگر 1500:1 هست و روشنایی معمولی اون 400 نیت و نهایت روشنایی اون در زیر نور خورشید نیز 500 نیت هست. خوشبختانه Redmi Note 10 با عملکرد خود روی شیائومی رو سفید کرده. این دستگاه کنتراست 1800:1 رو به ثبت رسوند و قسمتهای مشکی رو نیز بسیار عمیق نشان داد که برای یک پنل LCD فوقالعاده هست. با همه اینها، حداکثر روشنایی 377 نیتی به دست آمده به صورت دستی برای یک پنل LCD پایین هست. البته در زیر نور خورشید این عدد میتونه به 500 نیت برسه بنابراین در فضاهای باز به راحتی امکان مشاهده محتواها وجود داره. شیائومی سه گزینه متفاوت برای تنظیمات کنتراست صفحه نمایش Redmi Note 10 داره که همه اونها از فضای رنگی sRGB بهره میبرن. با روشن کردن آپشن Automatic، هاله آبی رنگ مشخصی ظاهر میشه و دقت رنگها زیاد نمیشه هرچند بسیار سرزنده هستن. همین قضیه برای آپشن Saturated نیز صدق میکنه. گزینه Standard Contrast با فضای رنگی sRGB دقت زیادی داره و تفاوت رنگی اون هم به صورت میانگین 2.3 هست. در نهایت بد نیست اشاره کنیم که ردمی نوت 10 از Widevine L1 DRM پشتیبانی میکنه بنابراین میتونین در سایتهای پخش فیلم، محتواها رو با رزولوشن فول اچدی تماشا کنین.
سخت افزار و عملکرد شیائومی Redmi Note 10
شیائومی از پردازنده اسنپدراگون سری 6 یعنی اسنپدراگون 678 (SNAPDRAGON 678) استفاده کرده این پردازنده معماری 11 نانومتری داره که عملکرد پردازشی متوسط رو به خوبی داره. این گوشی توی سه نسخه سخت افزاری؛ 64 گیگابایت حافظه داخلی به همراه 4 گیگابایت رم، 128 گیگابایت حافظه داخلی به همراه 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی به همراه 6 گیگابایت رم معرفی و عرضه شده. عملکرد پردازنده این گوشی برای بازی سنگین مثل CALL OF DUTY MOBILE همراه با لگ و باگه و همچنین بعضی اوقات توی محیط کاربری هم دچار اختلال میشه که نسبت به رقبای خودش از برند سامسونگ عملکرد بهتری داره اما نسبت به رقبای هم برند خودش عملکرد پردازشی ضعیف تری توی این گوشی دیده میشه.
نرم افزار شیائومی Redmi Note 10
سیستمعامل دستگاه اندروید نسخه 11 هست و رابط کاربری می یو ای نسخه 11 روی اون نصب شده که رابط کاربریای بسیار دوست داشتنی هست. این رابط کاربری علاوه بر اینکه ظاهر خیلی جذاب و چشمگیری داره قابلیت شخصی سازی بسیار بالایی هم داره که سبب میشه خیلی خوب بتونین از پتانسیل گوشی خودتون استفاده کنین.
همه چیز در این رابط کاربری زیبا و دوشت داشتنی هست. شما میتونین به خوبی به عنوان یک رابط کاربری که مدتها شما رو خسته نمیکند روی اون حساب کنین به علاوه اینکه کاملا نرم و روان کار میکنه. صفحه قفل طراحی ساده اما کاربردیای داره. در صفحه اصلی میتونین دو حالت رو برای نمایش برنامهها انتخاب کنین که در حالت اول تمام برنامههای نصب شده روی گوشی در همان صفحه اصلی به نمایش در میاد که پیش از این هم در گوشیهای شیائومی این روند رو میدیدیم. اما حالتی جدید به این رابط کاربری اضافه شده که به وسیله اون میتونین برنامههای نصب شده روی گوشی رو در صفحهای جداگانه به نام اپ دراور داشته باشین و از صفحه اصلی برای استفاده از برنامههای پرکاربرد خودتون و ویجتها بهره ببرین.
دوربین شیائومی Redmi Note 10
توی بخش طراحی اشاره کردیم که این گوشی از دوربین 4 گانه استفاده میکنه. اعضای خانواده دوربین REDMI NOTE 10 رو سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی، سنسور اولترا واید 8 مگاپیکسلی، سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق میدان 2 مگاپیکسلی تشکیل میدن.
سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی به صورت پیش فرض عکس ها رو با کیفیت 12 مگاپیکسل ثبت میکنه. سنسور اصلی از قابلیت کواد بایر برای ثبت عکس های 48 مگاپیکسلی استفاده و با ترکیب 4 تا عکس 12 مگاپیکسلی میتونه عکس های با کیفیت 48 مگاپیکسلی ثبت کنه. کیفیت عکس های سنسور اصلی متناسب با بازه قیمتی این گوشی، قابل قبوله اما نسبت به رقبای خودش عملکرد ضعیف تری داره. وضوح و روشنایی عکسها خوب و قابل قبوله اما عکسها توی شرایط نوری نامناسب با نویز همراه هستن. داینامیک رنج عکس ها کاملا معمولیه. این گوشی تو حالت شب تمام سعی خودش رو میکنه تا اونجایی که میشه اکسپوژر و نور عکسها رو زیاد کنه و عکسهای قابل قبولی رو ثبت کنه.
سنسور 8 مگاپیکسلی اولترا واید هم عکسهای واید و اولترا واید قابل قبولی رو ثبت میکنه اما سنسور اولترا واید این گوشی توی رقبای هم قیمت خودش عملکرد نسبتا ضعیف تری داره. روشنایی و داینامیک رنج قابل قبولی دارن اما وضوح و جزئیات عکس به خوبی ثبت نمیشه.
سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی توی شرایط نوری مناسب عکسهای ماکرو قابل قبولی رو ثبت میکنه. روشنایی و وایت بالانس قابل قبولی داره اما توی شرایط نوری نامناسب عکسها مثل عکسهای سنسور اصلی با نویز همراه هستن. سنسور ماکرو REDMI NOTE 10 هم نسبت به رقبای خودش عملکرد ضعیف تری داره.
این گوشی به کمک سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق میدان عکسهای پرتره قابل قبولی رو ثبت میکنه. سوژه اصلی به خوبی تشخیص داده میشه و جزئیات سوژه اصلی به صورت قابل قبولی ثبت میشه. عملکرد تار کردن بک گراند تصویر هم به صورت قابل قبولی اجرا میشه البته بعضی اوقات اختلال داره مثلا از هر ده تا عکس 3 الی 4 تا از عکسها دچار مشکل میشن.
REDMI NOTE 10 قابلیت فیلمبرداری 4K با 30 فریم بر ثانیه رو پشتیبانی میکنه. کیفیت فیلمبرداری این گوشی واقعا خوبه و توی رقابت با رقبای خودش حرف برای گفتن داره. عملکرد لرزشگیر و سرعت تغییر فوکوس کاملا خوبی داره و همین باعث میشه خروجی خوبی رو به شما تحویل بده.
سنسور سلفی 13 مگاپیکسلی این گوشی بزرگترین نقطه ضعفش محسوب میشه! عکسهای سلفی کیفیت خیلی خوبی ندارن. توی شرایط نوری مطلوب عکسهای سلفی با اغراق رنگی همراه هستن در ضمن اگر روی عکس ها سلفی زوم بکنید عملا جزئیات از بین میبره و عکسها حالت آبرنگی به خودشون میگیرن. در کل در مورد دوربین سلفی REDMI NOTE 10 باید بگم حرفی برای گفتن نداره و صرفا میتونه عکسها رو به صورت سلفی ثبت کنه!
در مجموع در مورد بخش دوربین این گوشی باید بگم تمرکز شیائومی روی دوربین نبوده و بیشتر سعی کرده روی طراحی و نمایشگر این گوشی وقت بذاره. عکسهای سنسور اصلی و سنسور اولترا واید کیفیت خوبی دارن اما توی رقابت یا رقبای هم قیمت کم میارن. کیفیت فیلمبرداری قابل قبولی داره و دوربین سلفی این گوشی نسبت به رقبای خودش عملکرد ضعیف تری داره!
باتری شیائومی Redmi Note 10
Redmi Note 10 از یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی برای تعذیه انرژی مورد نیاز بخشهای مختلف بهره میبره که مشابه با ظرفیت باتری نسل قبل هست (نسل قبل 5020 میلی آمپر ساعت بود این نسل 5000 میلی آمپر ساعت). به طور کلی شارژ دهی ردمی نوت 10 نسبت به ردمی نوت 9 کمی ضعیفتر شده و مدت زمان کمتری میتونه شما رو همراهی کنه.
اما با استفاده عادی و روزمره این دستگاه میتونه یک روز کامل همراه شما باشه و شارژ دهی کنه. نسل قبل از فناوری شارژ سریع 18 واتی پشتیبانی میکرد و در این گوشی شیائومی این عدد را به 33 افزایش داده که پیشرفتی قابل توجه به حساب میاد و باعث میشه در 30 دقیقه حدود 65 درصد از باتری ردمی نوت 10 شارژ بشه و تنها 73 دقیقه نیاز باشه که این محصول به شارژ کامل برسه. زمانی که سرعت شارژ شدن رو در کنار شارژ دهی محصول قرار بدین و در این بین قیمت رو هم در نظر بگیرین متوجه میشین که شرکت چینی در این بخش کاملا خوب و رضایت بخش عمل کرده.
اسپیکر شیائومی Redmi Note 10
خیلی پیشبینی سختی نبود که شیائومی روی این گوشی از اسپیکر دوتایی استفاده کنه. یکی از اسپیکرها در قاب پایینی ردمی نوت ۱۰ و دیگری در بالای گوشی هست. اسپیکرهای ردمی نوت ۱۰ صدای خیلی بلندی ندارن با وجود اینکه اینجا اسپیکر دوتایی رو داریم. در نهایت بلندی صدا هم، تفکیک صدا خیلی خوب نیست اما اگه صدا رو کمی کم کنین، تفکیک بهتر میشه، ولی خب بلندی هم به همان نسبت پایین میاد. در مجموع از اسپیکرهای تکی بهتره اما بین اسپیکرهای دوتایی حرفی برای گفتن نداره. یکی دیگه از مشکلات اسپیکر این هست که اسپیکر بالایی سمت چپ و اسپیکر پایینی سمت راست قرار گرفتن و همین امر سبب شده تا گوشی رو که به صورت افقی دست میگیرین از هر سمت که دست بگیرین حتماً یکی از دستان شما روی یکی از اسپیکرها قرار بگیره.
در آخر
ردمی نوت ۱۰ یکی از زیباترین گوشیهای بازار و بهخصوص رنج قیمتی خودش هست در کنار اینکه طراحی دستگاه فوقالعاده جمعوجور و خوشدست در نظر گرفته شده و از دست گرفتن و کار کردن با اون نه تنها لذت میبرین بلکه کار کردن با یکدست به مدت طولانی هم بسیار راحت هست. این کوچک بودن شاسی دستگاه به سبب اندازه تقریباً کوچک صفحهنمایش یک عیب کوچک هم داره و اون قدرت مانور کمتر در بازیهاست. اسپیکر دوتایی یکی از نقاط قوت این گوشی در این رنج قیمتی هست هر چند که با آنچه از اسپیکرهای دوتایی انتظار داریم کمی فاصله داره. باتری هم در زمینه شارژ شدن و شارژدهی عملکرد خوبی از خودش نشان میده و در نهایت دوربینها هم حتی کمی بیشتر از آنچه انتظار داشتیم عمل کردن. در مجموع ردمی نوت ۱۰ گوشیای با ارزش خرید مناسب در این رنج قیمتی به حساب میاد که جدیترین رقیبش پوکو ایکس ۳ هست و به طور خلاصه نمیتوان گفت که کدام یکی بر دیگری ارجحیت دارن و باید در مقایسهای مفصل به اینکه کدام ارزش خرید بالاتری داره بپردازیم.
دیدگاه خود را بنویسید