حافظه داخلی
مقدار رم
تراشه
تعداد سیم کارت
شبکه های ارتباطی
مشخصات کلی
پردازنده
حافظه
صفحه نمایش
ارتباطات
صدا
سایر مشخصات
دوربین
امکانات نرم افزاری
گارانتی
حافظه داخلی
مقدار رم
تراشه
تعداد سیم کارت
شبکه های ارتباطی
مشخصات کلی
پردازنده
حافظه
صفحه نمایش
ارتباطات
صدا
سایر مشخصات
دوربین
امکانات نرم افزاری
گارانتی
بررسی Xiaomi Poco X3 Pro
گوشی موبایل Xiaomi Poco X3 Pro مانند نسخه ارتقا یافته Xiaomi Poco X3 NFC، درخشان و مقرون به صرفه به نظر میرسه. قیمت Poco X3 Pro با توجه به عملکردش که در میان هم ردههای خود بسیار خاص به نظر می رسه؛ مناسب هست که باعث محبوبیت این نسخه جدید شده. Xiaomi Poco X3 Pro پردازندهی بسیار بهتری نسبت به Poco X3 NFC داره. که این مورد رو باید یکی از بهترین گزینههای مورد استفاده برای پردازش های سنگین در نظر بگیریم. این محصول با قیمت مناسب در اختیار کاربران قرار میگیره. با این حال، از برخی جهات Poco X3 NFC نمونه بهتری در مقابل این گوشی هست. دوربین Poco X3 NFC جذابیتهای بیشتری رو به کاربر منتقل می کنه و جزئیات رو بیشتر نمایش می ده. البته از نظر سخت افزار Xiaomi Poco X3 Pro با استفاده از چیپست Snapdragon 860 پردازشهای بسیار مناسبی رو ارائه می ده. این گوشی دوربین باکیفیت، صفحه نمایش با نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی، عمر باتری و عملکرد بسیار عالیای رو در اختیار کاربرانش قرار می ده. تنها ایرادی که به این گوشی وارد میشه؛ عدم پشتیبانی از اینترنت نسل پنجم هست.
در قسمت تامین نیروی این دستگاه، یک باتری نسبتا بزرگ با ظرفیت 5160 میلی آمپر قرار گرفته که با شارژر 33 وات ، شارژ میشه. تلفن هوشمند شیائومی Poco X3 Pro دارای بلندگوهای استریوی بسیار خوبه و از اسلات کارت حافظه بهرهمنده. این مدل به NFC ، بلستر IR و جک 3.5 میلی متری مجهز شده. اما چیزی که کمی مدل Pocophone X3 Pro را از گوشی Pocophone X3 NFC ضعیفتر نشون میده، دوربینهای چهارگانه در پشت تلفن هست. گوشی شیائومی پوکو ایکس 3 پرو دارای 4 دوربین هست که عبارتن از دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی، دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی و دوربین عمق 2 مگاپیکسلی؛ این در حالیه که مدل پوکو ایکس 3 NFC، دارای دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی و دوربین فوق عریض 13 مگاپیکسلی هست که از نسل جدید خود، برتره. دوربینهای ماکرو و عمق نیز یکسان هستن. بهترین به روزرسانیای که در Poco X3 Pro صورت گرفته مربوط به SoC هست که امکان دسترسی به 60 فریم بر ثانیه در بسیاری از بازیها و پشتیبانی کامل از صفحه نمایش 120 هرتز رو فراهم می کنه. در ادامه با بررسی دقیق گوشی شیائومی Poco X3 Pro با ما همراه باشین.
مزایا | معایب |
پردازنده قوی | بدنه سنگین و بزرگ |
نمایشگری با نرخ نوسازی 120 هرتز | وجود چندین برنامه پیش فرض بلااستفاده |
باتری قدرتمند | سنسور اثرانگشت کندتر نسبت به رقبا |
اسپیکرهای استریو | لرزش قاب پشتی با بلند شدن صدای اسپیکر |
ایدهآل برای گیمرها | _____________________ |
پشتیبانی از شارژر سریع ۳۰ واتی | _____________________ |
دیزاین و طراحی شیائومی Poco X3 Pro
اگر قبلاً پوکو X3 رو دیده باشین، ظاهر پوکو X3 پرو کاملاً ظاهری آشنا براتون هست. هیچ تفاوتی بین این دو گوشی از نظر ظاهری وجود نداره. طراحی پوکو ایکس ۳ هنوز هم زیباست و یکی از خاصترین طراحیهای بازار رو داره.
از نظر وزن و ابعاد تفاوتی بین این گوشی با پوکو ایکس ۳ دیده نمیشه و به همین خاطره که باید بگیم با گوشیای سنگین وزن و البته ضخیم روبرو هستیم که این وزن کاملاً خودش رو در کار کردن نشون میده. پوکو ایکس 3 پرو 215 گرم وزن و 9.4 میلی متر ضخامت داره که اون رو از نظر وزن و ضخامت در کنار محصولی مانند گلکسی M51 قرار میده، در حالی که وزن و ضخامت زیاد m51 به داشتن باتری عظیم 7000 میلی آمپر ساعتی برمیگرده که در اینجا شاهد چنین ظرفیتی نیز نیستیم. جنس قاب پشتی و فریم دستگاه هم مانند پوکو X3 از پلاستیک هست. در بخش طراحی قاب پشتی هم تفاوتی بین دو گوشی دیده نمیشه. یک نوار براق در وسط وجود داره که نوارهایی پررنگتر و البته مات دو طرفش قرار دارن. اما به نظر میرسه که در پوکو ایکس ۳ پرو این نوارهای دو طرف جنسی دارن که خیلی بیشتر پلاستیکی بودنش رو نشون میده.
مانند نسل قبل، قاب پشتی اثرانگشت و کثیفی رو جذب میکنه و خیلی هم سخت این اثرانگشتها پاک میشه. قابی که برای لنزهای اصلی در نظر گرفته شده دقیقاً همونه که در پوکو X3 دیده بودیم. یک قاب که لنزهای دوربین رو به صورت ماتریس دو در دو چیده و فلش دستگاه هم در تکمیل این چیدمان موثر هست. بیرون زدگی قاب لنزهای دوربین اصلی زیاده و باز هم چون اندازه قاب بزرگ هست و وسط قاب پشتی قرار گرفته، اثر نامطلوبی روی قرار گرفتن گوشی روی سطح صاف نداره.
فریم دستگاه هم مانند نسخه اصلی از پلاستیک ساخته شده و در قاب پشتی لوگوی پوکو رو میبینیم که بزرگ حک شده. کلاً در بخش طراحی تفاوتی بین این نسخه و پوکو X3 نیست و یک گوشی کاملاً محکم و استوار در دستان شما قرار داره که با وجود وزن و ابعاد زیادش حس خوبی رو منتقل میکنه.
به سراغ بخش جلویی پوکو ایکس 3 پرو بریم، قسمتی که در طول استفاده بیشترین تعامل رو با اون دارین و بیش از دیگر بخشها مقابل دیدگانتون قرار میگیره. قسمت روبرویی گوشی از یک نمایشگر 6.67 اینچی میزبانی میکنه که حدود 85 درصد از این فضا رو به خودش اختصاص داده که در بالای اون نیز دوربین سلفی قرار گرفته درون یک پانچ هول کوچک بریده شده هست.
یکی از مواردی که در بخش طراحی پوکو ایکس 3 پرو نسبت به پوکو ایکس 3 برتری داره، استفاده از گوریلاگلس 6 به جای گوریلاگلس 5 هست که مقاومت بیشتری در برابر خط و خش و ضربه به اون بخشیده. این محصول مانند نسل قبل از گواهی IP53 نیز پشتیبانی میکنه و این یعنی در برابر پاشش آب مقاومت داره (مانند باریدن نم نم باران).
در پایین گوشی درگاه تایپ سی کنار میکروفون اصلی، اسپیکر اصلی و جک ۳.۵ میلیمتری صدا دیده میشن.
بالای گوشی میکرفون دوم، درگاه اینفرارد و اسپیکر دوم هستن.
سمت راست کلیدهای ولوم و پاور رو میبینیم که کلید پاور سنسور اثرانگشت هم هست.
سمت چپ هم درگاه سیمکارتها هست که از دو سیمکارت همزمان و کارت حافظه خارجی پشتیبانی میکنه و درگاه کارت حافظه خارجی با سیمکارت دوم مشترک هست.
صفحه نمایش شیائومی Poco X3 Pro
این گوشی از نمایشگر با نرخ تازه سازی 120 هرتزی و HDR10 پشتیبانی میکنه. در حالی که این ویژگیها رو شما در محصولات بالارده مشاهده میکنین. اندازهی این نمایشگر 6.67 اینچ و با فناوری IPS هست. رزولوشن FHD نیز با تراکم پیکسلی 395 پیکسل بر اینچ تصاویر رو با کیفیت بالا به نمایش میذاره. البته روشنایی نمایشگر در محیطهای باز و روشن، خوانایی مناسبی نداره و کمی ناواضح میشه. اما به طور کل این نمایشگر کاربران رو راضی نگه می داره. البته شما بسته به نیاز خودتون می تونین نرخ تازه سازی رو تغییر بدین تا باتری مدت زمان بیشتری در اختیار شما باشه.
این نمایشگر نرخ پاسخگویی 240 هرتزی داره که به کمک گیمرها میاد و باعث میشه که صفحه نمایش در سریعترین حالت ممکن به دستورات مختلف پاسخ بده. در بخش تنظیمات نمایشگر، شما حق انتخاب سه حالت Auto (که حالت پیش فرض هست)، Saturated و Standard رو دارین. حالت Auto عملکردی مانند True Tone گوشیهای اپل داشته و تلاش میکنه تا بسته به نور محیط دقت نمایشگر رو همیشه در حد بالایی نگه داره (البته اینجا قابلیت به خوبی گوشیهای اپل کار نمیکنه). حالت Saturated رنگها رو به صورت غلیظتری به نمایش گذاشته و حالت Standard نیز تلاش میکنه تا رنگها رو به صورت دقیق به نمایش در بیاره (مانند حالت Auto بسته به نور محیط تغییر نمیکنه و ثابت هست).
اسپیکر شیائومی Poco X3 Pro
شیائومی پوکو ایکس 3 پرو از بلندگوهای استریو مناسبی برخوردار هست. بلندگوهای استریو این موبایل شیائومی یکی در پایین دستگاه و دیگری در بالای دستگاه به همراه یک سوراخ در بالای گوشی قرار داره که هر دوی اونها به یک اندازه بلند و صدایی متعادل دارن. البته صدا بیشتر از پنجره مشبک در بالای گوشی و سوراخ بالای تلفن به گوش میرسه. صدای خارج شده از بلندگوهای Poco X3 Pro صدای میانه و بلند رو به خوبی پخش می کنن، اما از بیس لازم برخوردار نیستن. در کل کیفیت صدا خوب هست اما می تونست از این هم بهتر باشه.
دوربین شیائومی Poco X3 Pro
دستگاه پوکوفون شیائومی ایکس 3 پرو از دوربین چهارگانه بهره میبره. در پشت دستگاه، چهار دوربین اصلی با کیفیت 48 مگاپیکسل (کمتر از 64 مگاپیکسل Poco X3) ، دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی (کمتر از 13 مگاپیکلس Poco X3) ، دوربین ماکرو 2 مگاپیکسل و دوربین عمق 2 مگاپیکسلی قرار گرفته. دوربین اصلی دارای کیفیت 48 مگاپیکسل با دیافراگم f/1.8 هست که از لنز واید بهره میبره. دوربین فوق عریض موجود در شیائومی Poco X3 Pro دارای کیفیت 8 مگاپیکسل با دیافراگم f/2.2 هست که از لنز اولتراواید با زاویه دید 119 درجه استفاده می کنه. لنز ماکرو و عمق دارای کیفیت 2 مگاپیکسل با دیافراگم f/2.4 هستن که در یک قاب مستطیلی قرار گرفتن.
در برنامه دوربین برای جابجایی بین حالت های مختلف دوربین، کافیست انگشتتون رو به سمت چپ و یا راست بکشین تا بین حالتها جابجا بشین. در بالای برنامه دوربین و در مقابل منظره یاب، ویژگیهایی نظیر سوئیچ حالت فلاش، سوئیچ HDR، ضامن Google Lens، یک عصای جادویی با جلوه های ویژه و فیلتر ها و AI قرار گرفتن. چیزی که شما نمی تونین در تنظیمات دوربین پیدا کنین، گزینهای برای تنظیم وضوح خروجی هر دوربین هست. حالت پرو برای همهی دوربینهای اصلی، فوق عریض و ماکرو شیائومی Poco X3 Pro در دسترس هست و کار میکنه. تصاویر ذخیره شده با دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی به طور پیش فرض، ۱۲ مگاپیکسل ذخیره میشن که این برای یک گوشی میان رده بسیار مناسب هست. در تصاویر ذخیره شده، جزئیات حل شده هستن ولی خیلی به چشم نمیان اما جزئیات پیچیده مانند چمنها، به صورت لکه دار نمایش داده میشوند. رنگها با صحنه و محیط اطراف مطابقت داره و وضوح تصاویر بسیار دقیق هست. ما انتظار داریم، در به روزرسانیهای بعدی این مشکلات برطرف بشن.
یک سوئیچ بزرگنمایی 2X برابر روی برنامه دوربین Poco X3 Pro وجود داره که یک بزرگنمایی دیجیتال ساده هست.
تصاویر گرفته شده با کیفیت ۴۸ مگاپیکسل، کمتر پردازش می شن و نویز بیشتری دارن، اما در اونها جزئیات بیشتری نمایان هست و دامنه داینامیکی بهتری دارن. برای فیلمبرداری با کیفیت ۴۸ مگاپیکسل، توصیه می کنیم از این روش به هیچ عنوان استفاده نکنید چرا که ارزشش رو نداره.
تصاویر گرفته شده با دوربین 8 مگاپیکسلی فوق عریض دوربین شیائومی Poco X3 Pro بسیار خوب هستن و جزئیات کافی رو نمایش می دن. کنتراست در این تصاویر بسیار عالی هست و تصاویر دامنه داینامیکی بسیار خوبی دارن. اگر حالت HDR رو روشن نکنیم، در تصاویر نویز به صورت کامل مشخص هست، اما با روشن کردن HDR، دامنه داینامیکی به طور محسوسی بهبود میابه و نویز کاهش پیدا می کنه، اما تقریبا نیمی از جزئیات رو از دست میدین.
دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی، عملکرد مناسبی نداره. در تصاویر ثبت شده با لنز ماکرو، جزئیات بسیار کمی وجود داره و اشباع رنگ نیز آنچنان خوب نیست؛ کنتراست نیز بسیار کم هست. برای گرفتن تصاویر ماکرو باید سوژه ثابت و در فاصله ۴ سانتی متری باشه.
عکس های گرفته شده با دوربین ۲ مگاپیکسلی عمق شیائومی پوکو ایکس ۳ پرو از جزئیات بسیار خوبی برخوردار هست. رنگها بسیار عالی هستن و کنتراست خوبی دارن. دوربین عمق به کمک دوربین اصلی میاد تا بتونین تصاویر پرتره خوبی بگیرین. عکسهای پرترهی گرفته شده با دوربین اصلی، بسیار خوب هستن و سوژه بسیار عالی از پس زمینه جدا شده و تاری بسیار خوبی دارن.
نوبتی هم باشه، نوبت بررسی دوربین سلفی شیائومی پوکو ایکس 3 پرو هست. تصاویر گرفته شده با دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی از جزئیات کافی و خوبی برخوردار هستن. در این تصاویر رنگها و کنتراست بسیار خوب هستن. دوربین سلفی Poco X3 Pro فضای کافی برای پوشش طولهای مختلف بازو و کسانی که عکسهای نزدیک رو ترجیح میدن، ارائه می ده.
گوشی شیائومی Poco X3 Pro با دوربین اصلی خود میتونه فیلمهایی تا کیفیت 4K و سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کنه. اگرچه کیفیت های 1080 با سرعت 60 فریم و 1080 با سرعت 30 فریم نیز در دسترس هستن که شما میتونین اونها رو انتخاب کنین. لنز فوق عریض این گوشی می تونه تنها با کیفیت 1080 و سرعت 30 فریم بر ثانیه ویدئو ضبط کنه؛ این در حالیست که دوربین ماکرو حداکثر می تونه با کیفیت 720 و سرعت 30 فریم ویدئو ضبط کنه. ویژگی SuperSteady نیز مانند GoPro در دسترس هست که فیلمهای HD کاملا بریده و تثبیت شده با دوربین اصلی ضبط میکنه. کلیپهای ضبط شده با دوربین اصلی، جزئیات بسیاری رو ارائه میدن و صحنه بسیار زیبا به نظر می رسه. رنگها دقیق هستن و کنتراست و دامنه داینامیکی بسیار عالی هست. اما در مقابل ویدئوهای گرفته شده با دوربین فوق عریض و کیفیت 1080 از جزئیات پایینی برخوردارن و رنگ، کنتراست و دامنه پویایی خوبی دارن.
سخت افزار و عملکرد شیائومی Poco X3 Pro
در بخشهای طراحی و دوربین این گوشی شاهد کاهش مرغوبیت و کیفیت نسبت به نسل قبلی این گوشی بودیم. این کاهش مرغوبیت دلیلی جز کاهش هزینه نداشته. حالا در این بخش دلیل همهی این کاهش هزینهها رو متوجه میشین، چرا که پوکو از تراشهی 7 نانومتری اسنپدارگون 860 به عنوان قلب تپنده پوکو ایکس 3 پرو استفاده کرده، تراشهای بسیار قدرتمند که از هشت هسته پردازنده مرکزی (1×2.96 GHz Kryo 485 Gold & 3×2.42 GHz Kryo 485 Gold & 4×1.78 GHz Kryo 485 Silver) و پردازنده گرافیکی Adreno 640 میزبانی میکنه.
به بیان ساده این گوشی قویترین میانرده موجود در بازهی قیمتی خود هست و تراشهی اون یک سر و گردن از همهی رقبا بهتر عمل میکنه. این گوشی به راحتی میتونه از پس کارهای روزمره بربیاید و این موضوع در مورد بازیهای سنگین جدید مانند کال اف دیوتی نیز صدق میکنه به طوری که شما میتونین در نهایت کیفیت و بدون هیچ مشکلی با اون بازی کنین. در کل این محصول به دلیل تراشهی بسیار قوی خود در کنار نمایشگر 120 هرتزی و نرخ پاسخگویی 240 هرتزی و باتری مناسب که در ادامه به اون میپردازیم، گوشی بسیار خوبی برای بازی کردن و گیمینگ به حساب میاد و شما با هزینهی کمتر نسبت به گوشیهای پرچمدار میتونین از توان پردازشی بسیار خوبی بهره مند بشین. این مجموعه سخت افزاری رو 6 یا 8 گیگابایت حافظه رم و 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی همراهی میکنه تا به خوبی بتونین به روی ذخیره کردن محتوا و باز کردن چند برنامه در کنار هم حساب باز کنین (توجه داشته باشید که پیشنهاد میشه برای انجام بازی و کارهای سنگین نسخه رم 8 رو خریداری کنین).
این گوشی از حافظه UFS 3.1 استفاده میکنه که عملکرد بسیار سریعتری رو برای اون به ارمغان میاره. شما میتونین به لطف پشتیبانی از کارت حافظه جانبی به ظرفیت داخلی این گوشی نیز بیفزایین. در آخر اگر به دنبال یک گوشی میانرده بسیار قدرتمند میگردین که بتونین با خیال راحت با اون بازی کنین و نگران قدرتش نباشین، بهترین گزینه پوکو ایکس 3 پرو هست.
باتری شیائومی Poco X3 Pro
پوکو ایکس ۳ پرو درست مانند Poco X3 NFC دارای یک باتری 5160 میلی آمپری هست. البته ماندگاری این محصول به نسبت نرخ تازه سازی بالا و چیپست قوی همچنان عالیه. ما در هنگام آزمایش، حالت نمایش ۱۲۰ هرتز رو روشن کردیم و به طور معمول ۴۰ درصد یا بیشتر از شارژ گوشی تا پایان روز باقی مانده بود. سرعت شارژ این گوشی نیز به اندازه کافی خوب هست. Poco X3 Pro با یک شارژر 33 وات ارائه میشه که در عرض 30 دقیقه گوشی رو از صفر به 59 درصد می رسونه.
در آخر
پوکو X3 پرو درست مانند پوکو X3 گوشیای دوست داشتنی هست که طرفداران زیادی هم داره. اما نکتهای در مورد پوکو ایکس ۳ پرو وجود داره و اون هم اینه که قیمت این گوشی بالاتر از پوکو ایکس ۳ هست و همین باعث شده رقبای سرسختی در بازار برایش وجود داشته باشه. پوکو X3 پرو هنوز هم در بخش طراحی، گوشیه خاصی بهحساب میاد. این گوشی صفحه نمایش با کیفیت به همراه نرخ نوسازی بالایی داره. اسپیکرهای دوتایی در کنار عمر باتری خوب و پشتیبانی از شارژ سریع از جمله مزیتهای دیگر اون هستن. سامسونگ گلکسی A42 5G، گلکسی A52، شیائومی Mi 11 Lite و ردمی نوت ۱۰ پرو، هرکدوم گوشیهایی با ارزش خرید بالا هستن که در این رنج قیمت، رقیبی بزرگ برای پوکو ایکس ۳ پرو بهحساب میان. اما از نظر من پوکو X3 پرو به خصوص برای سختافزاری که برایش در نظر گرفته شده بسیار دوستداشتنی هست و میتواند انتخابی هوشمندانه در این رنج قیمتی باشه.
دیدگاه خود را بنویسید