تفاوت سی پی یو نسل 11 با نسل 10
همونطور که میدونین اینتل یکی از بزرگترین شرکتهای سازندهی پردازنده برای انواع کامپیوترها هست. این شرکت در سال 1968 تاسیس شد اما تا الان و در طی این سالها پیشرفتهای زیادی کرده. اینتل از صنعت رایانهای که به سرعت در حال پیشرفت بود، پشتیبانی کامل کرد و تونست در همون صنعت نامی برای خودش دست و پا کنه.
ما در این مقاله سعی داریم تا 2 تا از بهترین و پر کاربردترین نسلهای پردازندهی این شرکت یعنی نسل 10 و 11 رو با هم مقایسه کنیم تا ببینیم پردازندهی نسل جدید ارزش خریدن داره و یا قبلی بهتره.
برای دیدن لیست قیمت لپ تاپ های عرضه شده با پردازنده، وارد لینک زیر شوید:
بهطورکلی و قبل از شروع مقایسه باید بگیم که جدیدترین پردازندههای نسل 11 اینتل به نام Rocket Lake درحالحاضر در دسترس هست. بررسیهای این نسل از CPU از ماه مارس آغاز شد و نتایجش برای گل سر سبد این نسل یعنی i9-11900K چندان خوب به نظر نمیرسید. اکثر بررسی کنندگان تهیهی i9-11900K رو توصیه نمیکنن، چرا که گران هست، بسیار قدرتمند هست و بسیار هم داغ میکنه. از طرف دیگه مقایسهی Core i5-11600K در مقابل Ryzen 5 5600X بسیار خوب پیش رفت و بدین تریتیب بازخوردهای مثبتی دریافت کرد.
مقایسه سی پی یو نسل 11 با 10 از لحاظ گیمینگ
یکی از عواملی که برای گیمرها در خرید لپتاپ یا کامپیوتر دارای اهمیت بالایی هست، پردازندهی اونه. به همین خاطره که ما در ابتدای این مقاله مقایسه از لحاظ گیمینگ رو مورد بررسی قرار دادیم.
اینتل در تراشهی نسل جدید و درخشان Core i9-11900K، عملکرد IPC خودش رو تا 19 درصد افزایش داده و تا حد زیادی در عملکرد تراشه در بازیها پیشرفت کرده. تراشهی i9 نسل یازده اینتل در میان هشت گیم مورد بررسی ما، به طور متوسط حدود 7 درصد از نسل قبلی خودش (نسل دهم) بهتر عمل کرد، اما در چند بازی این پیشرفت به اوج خودش یعنی حدود 19 درصد هم رسید. به عنوان مثال در بازی Ashes of the Escalation پردازندهی 11900K نسل 11 حدود 21 درصد و در بازی Gears Tactics حدود 18 درصد عملکرد بهتری نسبت به نسل 10 بر جای گذاشت.
معیار 8 بازی ما شامل Ashes of the Escalation و Shadows of the Tomb Raider و Horizon Zero Dawn و Red Dead Redemption 2 و Counter-Strike: Global Offensive و Metro Exodus و Gears Tactics و Far Cry New Dawn هست.
با این وجود به یاد داشته باشین که هر چه رزولوشن شما بیشتر باشه، ان تفاوت عملکرد نسبت به نسل گذشته رو کمتر حس میکنین. برندهی این قسمت در زمینهی بازی نسل 11 هست.
برنده نهایی در این قسمت:
پردازندهی نسل 11 یعنی Rocket Lake
مقایسه سی پی یو نسل 11 با 10 از لحاظ تولید محتوا
11900K دو هسته کمتر از 10900K داره، اما همونطور که متوجه شدین مقایسه این دو نسل از پردازنده در بخش محتوا بستگی به نوع محتوای تولیدیتون داره.
10900K در برخی از معیارهای رندر سه بعدی چند رشتهای نسبت به رقیبش برتر هست، اما نه در تموم اونها. 10900K در حدود 5 تا 9 درصد برتر از رقیبش در بنچمارکهای قدیمی که به دستور العملهای جدید تکیه نمیکنن، شد. اما در معیاری مثل Cinebench R20 پردازنده 11900K با برتری حدود 4 درصد پیروز شد. حالا شما باید ببینی که برای چه کاری قراره از این تراشه استفاده کنین و اون کار رو با بنچمارکها مطابقت بدین. به عنوان مثال اگه با محصولات Adobe کار میکنین، Cinebench R20 ممکنه ارتباط بیشتری با نیاز شما داشته باشه، چرا که Adobe موتور تجاری Cinebench رو برای استفاده مجوز می ده.
بسته به نوع ایجاد محتوایی که انجام میدین، در واقع ممکنه Core i9-10900K بر Core i9-11900K جدید کاملاً برتری داشته باشه. اما افرادی که به محصولات Adobe تکیه می کنن از مزایای عملکرد Rocket Lake سود بیشتری میبرن.
برای اینکه ببینین کدوم پردازنده برندهی این قسمت هست بهتره عملکرد اونها رو در برنامههای پر کاربری از قبیل Photoshop ، Lightroom و Premiere نیز بررسی کنیم. در آزمایش های Photoshop و Lightroom ، پردازندهی Rocket Lake به طور مداوم از رقیبش یعنی Comet Lake پیشی گرفت. بر طبق این معیارهای ارزیابی، Rocket Lake حدود 2 تا 13 درصد بهتر از رقیبش در عملکرد کلی بود.
برندهی نهایی در این قسمت:
پس در کل بر طبق گفتههامون در این قسمت برندهی مشخصی نداره و پردازندهی مناسب شما بر اساس نیازها و اولویتهاتون مشخص میشه.
مقایسه از لحاظ اجزا
خطوط پردازندههای جدید همیشه شامل ویژگیهای ارتقا یافته برای تکمیل هستههای سریعتر هستن، اما مفید بودن اونها میتونه از نسلی به نسل دیگه متفاوت باشه. Rocket Lake نه تنها بر نقاط قوت اینتل تکیه میکنه، بلکه یک ضعف بزرگ این شرکت رو در مقایسه با رقبا نیز برطرف میکنه. 11900K از PCIe 4.0 پشتیبانی میکنه و همچنین دارای موتور رمزگذار رسانهای جدید، QuickSync سریعتر و رمزگذاری سریعتر AES و SHA-1 هست. ما همچنین در طول آزمایشات خودمون افزایش بیشتری توسط پردازندهی نسل جدید در مقایسه با 10900K مشاهده کردیم.
به طور کلی حرکت به سمت معماری جدیدتر اینتل باعث شده که 11900K در این جبهه یک پیروزی قوی نسبت به 10900K داشته باشه.
برنده نهایی در این قسمت:
پردازندهی نسل 11 یعنی Rocket Lake
مقایسه از لحاظ مصرف انرژی
یکی از عوامل مهمی که در بررسی پردازندهها از اهمیت بالایی برخورداره، مصرف انرژی اونها هست. در بررسیها Rocket Lake به علت مصرف انرژی بیشتر نسبت به Ryzen به شهرت رسید، ولی در مقایسه با نسل قبلیش چطور؟
پردازندهی Comet Lake مصرف انرژی کمتری نسبت به جانشین خودش داره، اما این مصرف انرژی نسل 10، کمتر از رقیب مشترکشون یعنی Ryzen نیست.
کم مصرفتر بودن پردازندههای Ryzen بسیار کار آمد هست، بنابراین فاصلهی میان دو پردازندهی اینتل چندان زیاد نیست. با این حال هنگام استفاده از Core i9-10900K مصرف برق کمتری نسبت به پردازندهی 11900K جدیدتر دارین.
در Cinebench R20 حداکثر توان Comet Lake در کمتر از 300 وات باقی موند در حالی که این عدد در Rocket Lake به بیش از 380 وات رسید. (Ryzen ، به نوبه خود ، کمتر از 240 وات نگه می داره - حتی وقتی همهی 24 رشتهی 5900X در حال استفاده هستن.)
برای اکثر مردمی که دارای هزینهی گزافی بابت مصرف برق نمیپردازن، این تفاوت اهمیت چندانی نداره ولی برای کسانی که در مصرف برق دارای حد و مرزهایی هستن، پردازندهی نسل 10 مناسبتر هست.
برنده نهایی در این قسمت:
پردازندهی نسل 10 یعنی Comet Lake
مقایسه از لحاظ قیمت
بدیهیه که پردازندههای نسل 10 اینتل دارای قیمت کمتری نسبت به 11 هستن و این موضوع برای افراد زیادی دارای اهمیته.
برنده نهایی در این قسمت:
پردازندهی نسل 10 یعنی Comet Lake
برندهی نهایی در کل
انتخاب یک نسل پردازنده از بین دو نسل اینتل که شباهتها و تفاوتهای زیادی با هم دارن، کار سختی به نظر میاد. چرا که بسته به نیاز افراد ممکنه برای برخی نسل 10 بهتر باشه و برای برخی دیگه نسل 11.
اگه تمرکز زیادی بر روی رندر 3 بعدی در برنامههای غیر Adobe مثل POV Ray دارین، به احتمال زیاد با Comet Lake شرایط بهتری دارین و تازه میتونین با پولی که اضافه میارین با خرید GPU، دستگاهتون رو ارتقا هم بدین. پردازندهی نسل قدیمی در ساختارش از هستههای بیشتری برخورداره که در وظایف خاصی از قبیل ذکر شده، بهتر عمل میکنه. اما در صورتی که از برنامههای Adobe استفاده میکنین، قضیه کمی تغییر میکنه. اگه به پشتیبانی PCIe 4.0 اهمیتی نمی دین، باز هم تمرکز و پولتون رو بر روی GPU بذارین بهتر هست.
در نهایت ، انتخاب به این بستگی داره که آیا شما یک خریدار با اولویت خریدن کالای با ارزشی برای خودتون هستین یا دوست دارین بهترینها رو داشته باشین. افرادی که با توجه به این مقاله به دنبال خرید بهترین تراشه در بین این دو نسل هستن، Core i9-11900K رو انتخاب میکنن. بدیهیه که شرایط شخصی شما باید تعیین کنه که کدوم تراشه برای شما بهتره و ارزش خریداری شدن داره، اما در نهایت ، سیلیکون جدیدتر و درخشانتر یعنی پردازندهی نسل 11 اینتل دارای برتری هست.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
امین تجریشی
ممنون از مطلب خوبتون
973 روز پیش ارسال پاسخبه نظرم ویندوز 11 خیلی سریع تر از ویندوز 10 عمل میکنه.
استیو گاوز
امین جان بی انصافی نکن ویندوز 10 خیلی روان تر بازی ها را اجرا میکنه، سرعت پردازش بیشتری داره :)
743 روز پیش ارسال پاسخدیباکام پردازش سدرا
ممنون از اینکه تجربه کاربری خودتون رو با ما در ارتباط گذاشتید.
743 روز پیش ارسال پاسخقطعا ویندوز ۱۱ جای بهتر شدن داره تو عملکرد گیم. ولی منظور من پردازنده های نسل ۱۱ اینتل بود در محتوا
رعنا
ممنون عالی بود
472 روز پیش ارسال پاسخ