هنگام خرید لپتاپ به چه نکاتی توجه کنیم؟
تاحالا شده از خریدتون پشیمون بشین و امکان باز پس دادنش رو نداشته باشین؟ این موضوع وقتی خیلی آزار دهنده میشه که پول هنگفتی بابت اون کالا داده باشین. لپتاپ یکی از اون اجناسی هست که خریدش در نگاه اول خیلی ساده به نظر میاد اما وقتی وارد پروسه جستجو و پیدا کردن لپتاپ مناسب که میشین تازه با مشکلاتش رو به رو میشین، جدا از مشکلات، اشتباهات رایجی هست که ممکنه در خرید لپتاپ براتون پیش بیاد و باعث بشه یک انتخاب نادرست داشته باشین.
اصلا نترسین، ما اینجا هستیم تا چندتا از رایجترین اشتباهات در هنگام خرید لپتاپ رو بهتون معرفی کنیم پس در ادامه با ما همراه باشین تا شما اون فرد پشیمون بعد از خرید نباشین.
اشتباهات رایج در خرید لپتاپ عبارتند از:
- پرداخت مبلغ اضافه
- خرید ارزانترین لپتاپ ممکن
- خرید لپتاپ کم توان
- مطالعه نکردن قبل از خرید لپتاپ
- تست نکردن قبل از خرید لپتاپ
- وفادار موندن به برندی خاص
- اهمیت بیش از حد به برخی اجزا
- برنامه ریزی نکردن برای آینده
- خرید لپتاپی که با وسایل جانبی شما جور نباشه
- در نظر نگرفتن اندازه لپتاپ
- بی اهمیت در نظر گرفتن پورتها
- انتخاب لپتاپ با بالاترین وضوح نمایشگر
- لپتاپهای 2 در 1 رو به اندازه لپتاپهای عادی در نظر گرفتن
- بی تفاوت بودن نسبت به گرافیک لپتاپ
- گرفتن یا نگرفتن گارانتی
- برتری دادن ظاهر نسبت به عملکرد
- اعتماد بیش از حد به حرفهای فروشنده
- خرید لپتاپ با حجم رم بالاتر از نیاز
پرداخت مبلغ اضافه
شاید فکر کنین که هر چی یک لپتاپ گرونتر باشه بهتر هم هست، ولی همیشه این موضوع درست نیست چون مواقعی پیش میاد که در لپتاپ از اجزای گرون قیمتی بهره بردن که
اصلا به کار شما نمیاد و فقط خرج اضافه کردین.
حالا برای اجتناب از این اتفاق دو راهکار بهتون پیشنهاد میدیم. یکی اینکه لیستی از امکاناتی که نیاز دارین رو قبل از انتخاب یادداشت کنین تا بدونین دنبال چه چیزی باید بگردین و دوم اینکه تمام امکانات لپتاپی که به نظرتون مناسب هست رو بررسی کنین که شاید مورد نیازتون نباشه. به طور کلی بهتون بگم که اگه گیمر و گرافیست نیستین گرونترین لپتاپ موجود به کارتون نمیاد و در انتخابتون با دقت بیشتری تصمیم بگیرین.
خرید ارزانترین لپتاپ ممکن
برای خرید یک مدل خاص به دنبال ارزانترین مغازهای که اونو میفروشه نباشین. خیلی خوبه اگه قبل از انتخاب مغازهای برای خرید لپتاپ یک دوری در بازار و یا اینترنت بزنین تا قیمت کلی دستتون بیاد. سپس به دنبال مغازهای با قیمت متعادل بگردین و در اونجا خرید کنین. یادتون باشه هر ارزانی بی دلیل نیست و حتما از جای معتبر خریدتون رو انجام بدین.
خرید لپتاپ کم توان
این اتفاق ممکنه برای هر کسی با هر بودجهای اتفاق بیوفته چون برخی لپتاپهای گرون قیمت هم ممکنه برآورده کننده نیاز شما نباشن، پس بهتره قبل از انتخاب تحقیقات لازم رو انجام بدین تا از وقوع این اشتباه دوری کنین.
مطالعه نکردن قبل از خرید لپتاپ
خواندن نظرات کاربران قبل از خرید لپتاپ از اهمیت بالایی برخورداره چرا که ممکنه لپتاپی جذاب به نظر برسه اما سوال اساسی اینجاست که آیا میتونه نیازای شمارو برآورده کنه؟ آیا از توان بالایی برخورداره و عملکرد خوبی داره؟
پس بهتره به جای اعتماد به غرایز و صرفا ظاهر یک دستگاه و توجه به حرف دلالان سودجو، بررسیهای لازم رو قبل از تصمیم گیری انجام بدین.
تست نکردن قبل از خرید لپتاپ
همونقدر که مطالعه نقد و برسیهای لپتاپ از اهمیت بالایی برخورداره، تست کردن اون هم مهمه. خیلی خوبه اگه قبل از خرید یک دور خودتون با لپتاپ کار کنین و ببینین که مناسب شما هست یا نه.
برای این کار هم میتونین به مغازههایی که قسمتی برای تست شما قرار دادن سر بزنین و لپتاپهای مورد نظرتون رو شخصا بررسی کنین.
وفادار موندن به برندی خاص
اکثر ما برندهایی رو قابل اعتماد و مورد تایید در نظرمون داریم و همیشه سعی میکنیم تا بهشون پایبند باشیم و از اونها خرید کنیم، اما ممکنه وفاداری بیش از حد ما به برندی خاص باعث ضررمون بشه چرا که اگه مارک مورد علاقه ما دستگاهی با کیفیت پایین تولید کرده باشه، اعتماد کورکورانمون کار دستمون میده. پس سعی کنین همیشه ذهنتون رو تنها با یک برند اشغال نکنین.
اهمیت بیش از حد به برخی اجزا
بهترین بودن برخی اجرای لپتاپ میتونه برای شما خیلی مفید باشه. به عنوان مثال اگه لپتاپتون دارای رم با ظرفیت بالایی باشه میتونه چندین کار رو هم زمان انجام بده اما باید ببینین اصلا به کارتون میاد این ویژگی که براش هزینه بیشتری کنین یا نه.
صفحه نمایشگر 4K برای هر کسی زیبا به نظر میرسه اما باید قید باتری با عمر طولانی رو بزینین و یا پردازنده Core i9 بسیار قدرتمند هست اما هزینه و حجم بالاتری از شما طلب میکنه.
برنامه ریزی نکردن برای آینده
سعی کنین در خرید کالاهای گرون قیمت مثل لپتاپ فقط جلوی چشمتون رو نگاه نکنین و به فکر آینده هم باشین. به عنوان مثال اگه دستگاهی که الان در اختیار دارین 1 ترابایت فضای ذخیره سازیشو پر کردین، لپتاپی تهیه کنین که فضای ذخیره سازی بیشتری داشته باشه و یا اگه کارت گرافیک فعلیتون مناسب نیست، لپتاپی با کارت گرافیک قویتر تهیه کنین.
خرید لپتاپی که با وسایل جانبی شما جور نباشه
خیلی خوبه اگه قبل از خرید لپتاپ به وسایل جانبیای که دارین دقت کنین و ببینین چه پورتهایی مورد نیازتون هست. برای مثال اگه اکثر وسایلتون با USB-A کار میکنن، دستگاهی تهیه نکنین که تنها پورت USB-C داره.
در نظر نگرفتن اندازه لپتاپ
لپتاپها دارای ابعاد متفاوتی هستن که از 11 اینج که بسیار کوچک هست شروع و تا 17 اینچ که خیلی بزرگه ادامه دارن. قبل از انتخاب مدل خاصی حتما شرایط خودتون رو بررسی کنین که میزتون جای کافی داره؟ کیفتون به اندازه بزرگ هست؟ دائما در رفت و آمد هستین یا یک جا ساکنین؟ و سپس دست به انتخاب سایز لپتاپ مورد نظرتون کنین.
بی اهمیت در نظر گرفتن پورتها
همهی لپتاپها دارای نوع و تعداد پورتهای کافی نیستن. برای مثال مدل Dell XPS 13 که مورد پسند بسیاری افراد هست تنها دارای پورتهای Thunderbolt 3 و USB-C هست که ممکنه برای شما کافی نباشه.
انتخاب لپتاپ با بالاترین وضوح نمایشگر
همه ما خواستار نمایشگری زیبا با کیفیت 4K هستیم ولی باید این نکته رو هم در نظر بگیریم که این زرولوشن در لپتاپهایی با صفحه نمایش کوچک به خوبی نمایان نمیشن و از اون بدتر، انرژی بالایی مصرف میکنن که باعث میشه باتری دستگاهتون خیلی زود تموم شه مگر اینه لپتاپ فوق حرفهای گیمینگ باشه که هزینه بالایی داره و به صرفه نیست.
لپتاپهای 2 در 1 رو به اندازه لپتاپهای عادی در نظر گرفتن
منظور از لپتاپهای 2 در 1، لپتاپهایی هست که نمایشگر تاچ و قابلیت تبدیل به تبلت رو دارن که این دستگاهها دارای تمایز زیادی با لپتاپهای عادی هستن. از دستگاههای 2 در 1 در بسیاری کارها میشه بهره برد اما نباید از اونها انتظار انجام کارهای سنگین و پیشرفته داشت. همچنین معمولا کیبورد این لپتاپها کوچک و با کلیدهایی نزدیک هم هست که تایپ طولانی رو سخت میکنه.
بی تفاوت بودن نسبت به گرافیک لپتاپ
اگه قصد دارین از لپتاپتون برای گیمینگ و کارهای گرافیکی استفاده کنین، باید از کارت گرافیک بالایی برخوردار باشین.
برای مقایسهی کارتهای گرافیک، تنها به حجم اونها به گیگابایت دقت نکنین، بلکه به یکپارچه و گسسته بودنشون بیشتر بپردازین. لپتاپهایی که مجهز به کارت گرافیک یکپارچه به پردازندشون هستن، مناسب برای کارهای عادی روزمره و سبک هستن. بهتره که اگه لپتاپ رو برای گیمینگ و کارهای گرافیکی نیاز دارین، از گرافیک گسسته Nvidia و AMD بهره ببرین.
گرفتن یا نگرفتن گارانتی
حتما با جملهی پیشگیری بهتر از درمان هست آشنایی دارین. خیلی افراد به خاطر همین جمله اجناسی به صورت گارانتی دار خریداری میکنن که کار عاقلانهای هست و تنها در فروشگاههای معتبر این عمل انجام میشه. برخی افراد معتقدن که اگه در جاهای پر خطر برای لپتاپ رفت و آمد ندارین و یا لپتاپ ارزانی تهیه کردین، دیگه نیازی به گارانتی نیست که به نظرم بحث دراین مورد سلیقهایه و بهتره که تمام کالاها دارای گارانتی باشه.
برتری دادن ظاهر نسبت به عملکرد
هرگز این اشتباه رو انجام ندین، چرا که در اوایل خرید کالا، لپتاپ براتون خیلی جذاب به نظر میاد اما با گذشت زمان و شروع مشکلات ازین کارتون پشیمون میشین.
اعتماد بیش از حد به حرفهای فروشنده
کار فروشندگان این هست که تمام محصولات خودشون رو به فروش برسونن پس ممکنه در برخی مواقع به اشتباه به شما اطلاعات غلط برای فروش بیشتر بدن، پس سعی کنین نه وقت خودتون رو تلف کنین و نه وقت فروشنده رو و با اطلاعات کافی به فروشگاه مراجعه کنین.
خرید لپتاپ با حجم رم بالاتر از نیاز
برخی شرکتهای سازندهی لپتاپ برای فروش محصولات رده پایینشون دست به افزایش رم حجم رم میزنن و بسیاری از مردم گول جملهی هرچه بیشتر بهتر بودن رو میخورن، اما باید توجه کنین که اکثر مردم به جز کسانی که مصارف تخصصی از لپتاپ دارن، به بیش از 4 گیگابایت رم احتیاج ندارن، پس پول بیهوده بابت اون ندین.
در آخر:
در آخر باید بهتون بگم که با عدم انجام مواردی که در بالا ذکر کردیم شما میتونین خریدی خوب داشته باشین، به طوری که در انتهای فرآیند از خودتون راضی باشین.
درادامه، شما میتوانید با مطالعه مقاله بهترین لپتاپ برای کارهای گرافیکی، نیز به اطلاعات مفیدی دراین زمینه دست یابید؛ برای مشاهده و خرید انواع لپتاپها در انواع برندهای موجود در بازار میتوانید به فروشگاه اینترنتی آی تی صنف مراجعه کنید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
محسن
مقاله بسیار عالی بود و تا الان مشابه این مقاله رو جایی ندیدم و نخوندم که این نکته های واقعی و کاربردی رو ذکر کرده باشه
1055 روز پیش ارسال پاسخفقط اون قسمت که:
«اکثر مردم به جز کسانی که مصارف تخصصی از لپتاپ دارن، به بیش از 4 گیگابایت رم احتیاج ندارن»
اگه به جای ۴ مینوشتید ۸ بنظرم منطقی تر و واقع گرایانه تر بود