بررسی و مقایسه گوشی موبایل شیائومی POCO X3 PRO و POCO X3 NFC

اخیرا شیائومی یک گوشی جذاب به نام poco x3 pro به بازار ارائه داده که بعد از حضور موفق poco x3 nfc تونسته باعث جلب رضایت کاربران زیادی بشه و سر و صدای زیادی بر پا کنه. اما این دو گوشی از برخی لحاظ مشابه و از برخی لحاظ متفاوت از یکدیگر هستن که امروز قصد داریم این شباهت‌ها و تفاوت‌ها رو با هم مورد برسی قرار بدیم. پس در ادامه برای بررسی بیشتر این دو گوشی پرطرفدار یعنی poco x3 nfc و poco x3 pro با ما همراه باشین.

مقایسه‌ی شیائومی Poco X3 Pro با Poco X3 NFC در یک نگاه

برتری از لحاظ
Poco X3 Pro
Poco X3 NFC
طراحی


دوربین


صفحه نمایش


سخت افزار و عملکرد


باتری


مقایسه طراحی پوکو X3 Pro و پوکو X3 NFC 

طراحی پوکو ایکس۳ پرو دقیقاً مانند پوکو ایکس3 NFC با قالب دوربین دایره شکل و البته همان وزن ۲۱۵ گرمی و صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی هست؛ هر دوی این گوشی‌ها در یک ابعاد، در یک وزن و در یک شمایل هستن. تنها تفاوت این دو گوشی در طراحی مقاومت‌شون هست. پوکو X3 Pro دارای گوریلاگلس 6 و پوکو X3 ان اف سی دارای گوریلاگلس 5 هست. این تفاوت باعث شده پوکو X3 پرو سرسخت‌تر و مقاوم‌تر از X3 NFC باشه. فریم کنار و قاب پشتی هر دو گوشی از جنس پلاستیکه و همچنین حسگر اثر انگشت هر دو گوشی در کناره‌ی گوشی قرار داره و با دکمه پاور ادغام شده.
استفاده از رنگ مسی در پوکو ایکس ۳ پرو باعث به وجود اومدن تنوع بیشتر برای انتخاب کاربر شده که بسیار خوب هست.

تصویر تعدادی از گوشی های شیائومی مدل پوکو X3

مقایسه دوربین‌های پوکو X3 Pro و پوکو X3 NFC 

در پنل پشتی poco x3 nfc دوربین‌های واید ۶۴ مگاپیکسلی، اولتراوایدِ ۱۳ مگاپیکسلی به‌ همراه دو ماژول ۲ مگاپیکسلی ماکرو و عمق‌سنج و فلش دوگانه LED قرار داره. گوشی poco x3 pro دارای دوربین ۴۸ مگاپیکسلی واید، لنز اولتراواید ۸ مگاپیکسلی بوده و ماکرو و لنز عمق هم ۲ مگاپیکسلی هست. در گرفتن عکس‌های پرتره دوربین poco x3 nfc بسیار قوی‌تر عمل می‌کنه، همچنین عکاسی در شب هم با دوربین poco x3 nfc بهتر هست و در شرایط نوری که خیلی خوب نباشد نمی‌شه با دوربین poco x3 pro عکس‌های خوبی رو ثبت کرد. همچنین هر دوی این گوشی‌ها دارای دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی و قابلیت فیلمبرداری ۴K هستن. در کل برخلاف انتظار عموم نسخه‌ی پرو دوربین قوی‌تری به نسبت نسخه ی قبلی خود یعنی poco x3 nfc نداره اما با وجود تراشه ی قوی خود عملکرد دوربینش کنار این تراشه قابل قبول هست.

مقایسه صفحه نمایش پوکو X3 Pro و پوکو X3 NFC 

نمایشگر هم یکی دیگه از شباهت‌های این دو موبایل هست. هر دو مدل به صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی از نوع IPS LCD با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل مجهز شدن که از نرخ تازه‌سازی چشمگیر ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کنن. همچنین سری POCO شیائومی از فناوری HDR10 نیز برخوردار هست. نسبت نمایشگر به بدنه هر دو مدل ۸۴.۶ درصد هست. هر دو گوشی تفاوتی در نمایشگر ندارن و عملکردشون مشابه همه. تنها تفاوتی که در مقایسه پوکو X3 پرو و پوکو X3 NFC از نظر نمایشگر وجود داره، لایه محافظ روی اونهاست که برای مدل پرو از نوع گوریلا گلس ۶ و برای مدل ارزانتر گوریلا گلس ۵ هست. از اینرو مدل پرو در برابر خط، خش و ضربه مقاومت بالاتری داره.

مقایسه سخت افزار و عملکرد پوکو X3 Pro و پوکو X3 NFC 

حالا در مقایسه پوکو X3 پرو و X3 NFC به جایی می‌رسیم که تفاوت اصلی دیده می‌شه. شیائومی مدل پرو رو به تراشه‌ی پرچمدار اسنپدراگون ۸۶۰ مجهز کرده که پوکو ایکس ۳ پرو رو به بهترین میان‌رده برای اجرای بازی تبدیل کرده. در مقابل پوکو X3 NFC میزبان تراشه میان رده اسنپدراگون ۷۳۲G هست که البته توان اجرای اکثر بازی‌ها رو داره اما با اسنپدراگون ۸۶۰ قابل قیاس نیست. تراشه‌های اسنپدراگون ۸۶۰ و ۷۳۲جی در بنچمارک انتوتو ۸ به ترتیب امتیازهای ۴۵۰ هزار و ۲۷۷ هزار واحد کسب کردن. از نظر ظرفیت رم و حافظه داخلی هر دو در پیکربندی‌های ۱۲۸/۶، ۱۲۸/۸ و ۲۵۶/۸ گیگابایتی عرضه شدن اما نسخه ارزانتر یک مدل ۶۴ گیگابایتی با ۶ گیگابایت رم نیز داره. همچنین حافظه پوکو X3 NFC از نوع UFS 2.1 و حافظه نسخه پرو از نوع UFS 3.1 هست که سرعت بالاتری نسبت به رقیبش داره.
اندروید پوکو X3 Pro اندروید 11 به همراه رابط کاربری MiUi 12 هست و در مقابل پوکو X3 NFC دارای اندروید 10 و MiUi 12 هست. به ‌وضوح پوکو X3 Pro دارای پردازنده و نرم‌افزار قدرتمندتر و به‌روزتری نسبت به گوشی دیگری هست.

لوگوی تراشه اسنپدراگون ۸۶۰

مقایسه باتری پوکو X3 Pro و پوکو X3 NFC 

هر دو مدل مورد بحث به باتری ۵۱۶۰ میلی‌آمپر ساعتی مجهز شدن اما به خاطر تفاوت در نوع تراشه‌ها شارژدهی مختلفی دارن. تست‌های صورت گرفته روی این دو گوشی نشون می‌ده که پوکو X3 NFC با یکبار شارژ کامل امکان ۱۷:۰۶ ساعت مرور وب و ۱۴:۰۹ ساعت تماشای ویدیو رو به شما می‌دهد. با توجه به مجهز شدن X3 پرو به تراشه قدرتمندتر میزان شارژدهی در این گوشی حین تماشای ویدیو کمتر هست و از ۱۱:۴۹ ساعت فراتر نمی‌ره. در مورد وبگردی اما تفاوت چندان زیاد نیست و می‌تونین تا ۱۷:۳۰ دقیقه روی شارژدهی حساب کنین. از نظر توان شارژ، هر دو گوشی از شارژ سریع ۳۳ واتی پشتیبانی می‌کنن که این شارژر در ۳۰ دقیقه، باتری رو تا ۶۰ درصد و در یک ساعت تا ۱۰۰ درصد شارژ می‌کنه.

تصویر گرافیکی باتری باتری ۵۱۶۰ میلی‌آمپر ساعتی

در آخر کدوم یکی رو تهیه کنیم؟

در حال حاضر، قیمت جهانی Poco X3 Pro از 270 تا 305 دلار هست که نسبت به ظرفیت حافظه و رم تغییر می‌کنه. در مقابل Poco X3 NFC با قیمت 238 تا 265 دلار در بازار به فروش می‌رسه. با توجه به قیمت پایین هر دو گوشی و اختلاف کمی که با یکدیگر دارن، پیشنهاد می‌کنیم اگه به ‌دنبال یک گوشی با قیمت بسیار اقتصادی برای بازی هستین، پوکو X3 Pro رو انتخاب کنین؛ اما اگه یک گوشی با دوربین بهتر و برای استفاده روزمره می‌خواین، هزینه بیشتری نکنین و پوکو X3 NFC رو تهیه کنین. برای تهیه انواع مدل های گوشی موبایل شیائومی به فروشگاه اینترنتی آی تی صنف سربزنید.