یکی از مشکلاتی که همه ما در طول زندگیمون باهاش برخورد کردیم، خراب شدن باتری گوشیمونه.
همونطور که می‌دونین امروزه، اکثر باتری گوشی‌های هوشمند از جمله محصولات جدید اپل و سامسونگ به سادگی قابل تعویض نیستن و علاوه بر اون، با هر بار تعویض باتری، آثار زیست محیطی مخربی توسط پسماندهای باتری به وجود میاد.
پس تنها راه ساده‌ای که به ذهن همه‌ی ما می‌رسه، نگهداری از باتری گوشی به نحوی هست که عمر بیشتری کنه و خراب نشه.
در ادامه ی این مقاله چندین راه تایید و آزمایش شده برای افزایش طول عمر و خراب نشدن باتری گوشیتون پیشنهاد می‌دیم که بسیار به کارتون میاد.

نکات کلیدی برای سالم نگه داشتن باتری گوشی

1) شارژ گوشیتون رو بین 30  تا 80 درصد نگه دارین.

شاید این موضوع رو از بسیاری افراد شنیده باشین که برای جلوگیری از خراب شدن باتری گوشی، بهتر هست تا شارژ اون رو به طور کامل پر و تخلیه کنین. این مطلب در مورد باتری های قدیمی صحت داشت، چرا که با این کار به کالیبراسیون اون ها کمک می‌شد.
اما امروزه در اکثر گوشی ها شاهد باتری‌های لیتیومی هستیم که اصلا سیستمی مبنی بر حافظه کالیبراسیون در اون ها وجود نداره و با پر و خالی کردن کامل اون ها، برعکس سبب کاهش عمر باتری می‌شین.
بهترین درصد شارژ گوشی، حداکثر 80 و حداقل 30 درصده. 

2) موبالیتون رو بیش از 100 درصد در شارژ نذارین.

اگرچه که عادت اکثر ما اینه که گوشی رو درحالت شارژ به حال خودش رها کنیم، اما باید این رو بدونین که این کار باعث افزایش دمای موبایلتون می‌شه. این مقدار افزایش دما خطری برای کاربر نداره، اما به باتری گوشی آسیب زیادی می‌رسونه.

3) از فست شارژ کمتر استفاده کنین.

هیچ کس ادعا نمی‌کنه که استفاده کردن از آپشن فست شارژ مناسب ترین روش برای صرفه جویی در وقت هستش.
اگه قصد دارین عمر باتریتون رو به حداکثر میزان برسونین، باید تنها در زمان های اضطراری از فست شارژ استفاده کنین. چرا که سرعت بالا در شارژ شدن به باتری گوشی آسیب می‌رسونه. از طرف دیگه شارژ کردن آهسته گوشی برای باتری مفید تره. پس پیشنهاد می‌شه گوشیتون رو توسط لپ تاپ و یا کامپیوتر ها شارژ کنین.

4) وای فای و بلوتوث رو در صورت عدم استفاده خاموش کنین.

جلوگیری از کاهش شارژ باتری با سرعت بالا، سبب افزایش طول عمرشون می‌شه!
وای فای و بلوتوث از جمله امکاناتی هستن که در صورت عدم استفاده از اون ها، باتری بسیار زیادی برای اسکن منبع های نزدیک خودشون مصرف می‌کنن.

5) استفاده از لوکیشن رو مدیریت کنین.

یکی دیگه از امکاناتی که سبب از بین رفتن شارژ می‌شه، لوکیشنه. درصورت عدم نیاز به لوکیشن بهتره که اون رو خاموش کنین.

6) دستیارهای هوشمند رو رها کنین.

اگرچه آپشن هایی مثل گوگل اسیستنت و سیری برای افراد بسیاری مفید واقع می‌شن، اما سبب خالی شدن باتریتون می‌شه.
پس بهتره برای حفظ سلامت باتری گوشیتون یا از اون ها استفاده نکنین و یا استفادتون رو به حداقل برسونین.

7) برنامه هاتون رو نبندین و در عوض مدیریتشون کنین.

ممکنه فکر کنین که با بستن برنامه های گوشیتون به طور مداوم، سبب افزایش عمر باتریتون می‌شین. اما این استدلال کاملا غلطه و سبب آسیب رسوندن به گوشی می‌شه. علت این اتفاق این هست که سیستم عامل های اندروید و ios دارای الگوریتم هایی هستن که به طور خودکار میزان انرژی و برنامه های گوشی رو مدیریت می‌کنن. با مجبور کردن گوشی به بستن نرم افزارها نه تنها به برنامه‌ی این سیستم هوشمند آسیب می‌زنین، بلکه برای باز کردن نرم افزارهای بسته شده، انرژی بیشتری مصرف می‌کنین.

8) نور پس زمینه رو کاهش بدین.

برای صرفه جویی در مصرف باتری، کاهش نور پس زمینه بسیار مهمه. چرا که انرژی زیادی از گوشیتون مصرف می‌کنه.

9) از حالت ذخیره سازی باتری (power saving mode) استفاده کنین.

در اکثر گوشی های موجود در بازار، امکانی وجود داره که با به کار بردنشون، موبایل به صورت خودکار از شارژ باتری کمتر استفاده می‌کنه تا دیرتر خالی شه.

10) از حالت تیره (dark mode) استفاده کنین.

برای استفاده از حالت دارک، دو محدودیت در گوشی ها وجود داره. اول اینکه گوشی های جدیدی مثل گلکسی S9 از این آپشن بهره‌مندند و دوم اینکه این گزینه تنها موقعی به شما کمک می‌کنه که صفحه نمایش گوشیتون OLED باشه. پیکسل هایی که بر روی صفحه نمایش OLED قرار داره با حالت دارک انرژی کمتری استفاده می‌کنن، اما پیکسل های موجود بر روی LED و LCD در هر حالتی انرژی معین و ثابتی مصرف می‌کنن و این کار تاثیری بر کاهش انرژی مصرفی نداره.

11) در حین شارژ کردن از گرما دوری کنین.

این نکته رو فراموش نکنین که گرما دشمن باتریه.
در هنگام شارژ کردن گوشیتون حتما مطمئن بشین که در جای خنکی قرار داره و بهتره که گوشیتون رو از قابش نیز خارج کنین.

12) از جدیدترین آپدیت برنامه ها استقبال کنین.

به محظ دیدن برنامه‌ای که آپدیت جدید خودشو منتشر کرده، به روی اون کلیک کنین و برنامتون رو به روز رسانی کنین. شاید عجیب به نظر برسه، اما این کار سبب افزایش عمر باتری گوشیتون می‌شه، چراکه برنامه نویسان نرم افزار های خودشون رو به صورت دوره‌ای ارتقا می‌دن و یکی از علل این کار، بهینه سازی حافظه و دوام بیشتر باتری دستگاه هست.

جمع بندی:

همونطور که مشاهده کردین با رعایت کردن همین نکات ساده، به افزایش عمر باتریتون کمک بسیاری کردین و مدت زمان بیشتری از عملکرد خوب باتری گوشیتون لذت می‌برین.