میخواین عکسایی حرفهای تهیه کنین اما دوربین عکاسی ندارین؟ مشکلی نیست چون در این مقاله چندین روش مختلف برای تهیهی عکسهای خوب توسط موبایل معرفی و آموزش داده میشه. همونطور که میدونین، امروزه اکثر گوشیهای هوشمند مجهز به دوربینهایی با کیفیت بالا و مناسبی هستن، که تنها مشکل اکثر کاربران، ندونستن روشهایی برای تهیهی یک عکس خوب هست.
یکی از مهم ترین کارهایی که قبل از توجه به هر نکتهی دیگهای باید انجام بدین، اینه که کمی وقت بذارین و ببینین اصلا دوربین گوشیتون چه امکانات و ویژگی هایی داره؟
یکی دیگه از نکاتی که پیش از شروع عکاسی باید اجرا کنین، تمیز کردن لنز گوشی با استفاده از یک دستمال مناسب هست.
تکنیکهای عکاسی با موبایل
1) برای ایجاد تعادل در عکس از خطوط شبکه (gridlines) استفاده کنین.
یکی از بهترین و ساده ترین راه ها برای بهبود عکاسی توسط گوشی، استفاده از gridlines هست. این مجموعه خطوط بر روی صفحه نمایش شما هنگام عکاسی ظاهر میشن و بر اساس قانون یک سوم در عکاسی(اصلی در عکاسی هست که میگه تصویر شما باید به 3 بخش افقی و عمودی تقسیم بشه)، نمایشگر شما رو به 9 بخش تقسیم بندی میکنه. بر طبق این نظریه اگه نقاط مورد علاقهی خودتون رو در تقاطع یا امتداد خطوط قرار بدین، عکس شما از تعادل بالاتری برخوردار میشه و بینددگان تعامل بیشتری با اون برقرار میکنن.
برای قرار دادن خطوط شبکه بر روی صفحه نمایشتون...
در صورتی که گوشیتون آیفون هست، به Settings (تنظیمات) برین و سپس بر روی Photos & Camera (عکس ها و دوربین)کلیک کنین و گزینهی Grid رو فعال کنین.
در صورتی که گوشیتون هر مدلی به جز آیفون هست، برنامه ی دوربین (camera app) رو راه اندازی کنین، وارد قسمت Settings (تنظیمات) بشین، به پایین صفحه برین و سپس گزینهی grid lines رو فعال کنین.
2) فوکوس دوربینتون رو تنظیم کنین.
دوربین گوشی های امروزی به طور خودکار بر روی پیش زمینه عکس شما فوکوس و یا تمرکز دارن، که باعث میشه تا هر عکسی که تهیه میکنین بر روی شی یا موجود خاصی متمرکز نشده باشه. برای تنظیم فوکوس دوربین گوشی بر روی سوژهی دلخواهتون، در قسمت عکاسی بر روی سوژه ضربه بزنین که با این کار اطراف اون فضا تار و خودش واضحتر میشه.
3) فقط بر روی یک موضوع فوکوس کنین.
بسیاری از عکس ها فقط شامل یک سوژه جالب هستن، بنابراین در هنگام تهیهی عکس، وقت خودتون رو صرف جلوهی بیشتر اون موضوع میکنین. برخی از عکاسان حرفهای میگن که هنگام عکاسی، سوژهی مورد نظر نباید تمام فضای عکس رو به خودش اختصاص بده، بلکه تنها یک سوم عکس مختص به اون هست.
4) از فضای خالی در عکس استقبال کنین.
منظور از فضای خالی، فضای اطراف سوژه ی عکاسی شما هست که میتونه آسمون، دریا، جنگل و هر فضای اطرافی باشه. هر چه فضای خالی بیشتر باشه، سوژه ی شما با جلوهی بیشتری در عکس حضور پیدا میکنه. البته زیاده روی در استفاده از فضای خالی در عکس نیز کار جالبی نیست و نباید در حدی باشه که سوژه در تصویر گم بشه.
5) پرسپکتیوهای متفاوتی پیدا کنین.
گرفتن یک عکس از زاویه خاص و منحصر به فرد باعث افزایش جذابیت و زیبایی عکس میشه. برای مثال شما میتونین با عکاسی در یک زاویه خاص توهم و خطای دید ارتفاع رو به عکس اضافه کنین و اون رو از حالت ساده درارین.
نکته: اگه عکسی تهیه یا مشاهده کردین که پرسپکتیو یا چشم انداز اون کمی کج هست با استفاده از برنامهی ادیت SKRWT میتونین خطوط رو صاف و مرتب کنین.
6) با بازتابها بازی کنین.
هیچ چیز زیباتر از بازتاب آسمون در آب نیست و این صحنه رو همه ی ما دوست داریم. در عکاسی به دنبال باتاب سوژه هاتون باشین، چرا که چشم ما خود به خود به سمت بازتابها جذب میشه. شما میتونین بازتابها رو با کمک گودال آب و یا صفحههای فلزی صیقلی بسازین.
7) از خطوط پیشرو استفاده کنین.
در برخی عکس ها خطوطی وجود دارن که چشم بیننده رو خود به خود به سمت خودشون جذب میکنن. این خط ها، به خطوط پیشرو معروفن. این خط ها میتونن مستقیم یا مدور باشن، و برای مثال، راه پله، مسیر قطار، جاده، راهی در جنگل و... از جمله نمونههای این خطوط هستنن.
خطوط پیشرو برای ایجاد حس وجود عمق در تصاویر بسیار مناسبن و میتونن عکستون رو هدفمند کنن.
8) به دنبال تقارن باشین.
تقارن رو میشه به معنی حس مبهم تعادل و هماهنگیه زیبای بین اجزا دونست. تصویری که دارای تقارن هست میتونه تا حد زیادی چشم نواز باشه. همچنین یکی از ساده ترین و جذاب ترین روشها برای تهیهی یک عکس خوب، استفاده از تقارن هست.
عکاسی به صورت تقارندار به معنی تهیهی عکسی هست، که دو طرف اون به صورت آیینهای مثل هم باشن و تصویر به دو قسمت مساوی عین هم تقسیم شده باشه.
9) به دنبال الگوهای تکرارشونده باشین.
الگو های تکرار شونده برای چشم بسیار دلنواز هستن. این الگوها هرگاه که تکرار یک شکل مثل یک خط، یک شکل هندسی یا هر چیز دیگهای باشه، به وجود میان.
10) با سیاه و سفید کردن تصویر، به عکستون جذابیت بدین.
به نظر شما عکسی که سرتاسر به جز سوژه اصلیش سیاه و سفیده، جذاب نیست؟ معلومه که هست. در واقع برنامه هایی وجود دارن که میتونن تمام عکس به جز قسمتی دلخواه از اون رو سیاه و سفید کنن و با این کار زیبایی خاصی به عکستون ببخشن. یکی از این برنامه ها که از محبوبیت بالایی برخورداره، Touch Color هست.
مسدود کردن رنگ میتونه باعث برجسته تر شدن سوژه عکاسی شما بشه و به اون جلوه ی بیشتری بده.
11) از زوم کردن پرهیز کنین.
وقتی در فاصلهای دور از سوژهای عکاسی میکنین، بزرگنمایی و زوم کردن در حین تهیهی عکس کار وسوسه کننده ای به نظر میرسه، اما هرگز این کار رو نکنین! چرا که زوم کردن غیر اپتیکال باعث کاهش وضوح و تار شدن عکس میشه. در عوض سعی کنین تا حد امکان به سوژتون نزدیک تر بشین تا عکسی با کیفیت تر تهیه کنین.
12) جزئیات کوچک رو ضبط کنین.
بعضی اوقات گرفتن عکس از جزئیات و نمای نزدیک تر، باعث زیباتر شدن تصویرتون میشه.
نکته: میتونین از ابزار sharpen برای وضوح بیشتر جزئیات عکس در برنامه های ادیت استفاده کنین.
13) از نور طبیعی استفاده کنین.
یافتن یک عکس عالی که توسط فلش گوشی گرفته شده بسیار سخت و دشوار هست، چرا که فلش گوشی معمولا سبب تغییر رنگ و به وجود اومدن ایراداتی در عکس میشه. خیلی بهتره اگه در تهیهی عکس از نور طبیعی خورشید استفاده کنین. در زمانی که نور خورشید در دسترس نیست، سعی کنین تا با استفاده از منبع نور دیگهای روشنایی عکستون رو تامین کنین. وقتی که عکستون رو تهیه کردین با استفاده از ابزار Exposure در برنامهی ادیت مورد علاقتون، میتونین تصاویر رو تا حدی روشن تر کنین.
14) به فکر تهیهی 3 پایه برای گوشیتون باشین.
بعضی وقتها به یک پایهی ثابت بدون لرزش، برای تهیه یک عکس عالی یا یک عکس دسته جمعی نیاز پیدا میکنیم. سه پایههای موبایل این نیاز رو برای شما برآورده میکنن. با قرار دادن گوشی بر روی اون ها می تونین عکسهایی بدون لرزش و در هر زاویهای تهیه کنین.
15) تنظیمات نور دوربین گوشیتون رو دستی تنظیم کنین.
معمولا در تنظیمات گوشی علاوه بر فوکوس، نور تصویر نیز به صورت اتومات وجود داره. برای تهیهی عکسی با کیفیت بالاتر، بهتره که نور تصویر رو به حالت دستی تنظیم کنین. با زدن ضربه بر روی نمایشگر گوشیتون در حالتی که برنامه دوربین شما فعال هست، میتونین نور عکس رو بسته به سلیقتون زیاد و یا کم کنین.
16) از گزینهی تنظیم خودکار تصاویر گوگل استفاده کنین.
سرویس تصاویر گوگل (Google Photos) علاوه بر اینکه به شما امکان هر گونه ادیت بر روی عکس رو میده، بلکه قسمتی برای تنظیم ویژگی های عکس به طور خودکار داره، که با استفاده از این ابزار، در بهترین حالت از سوژهی شما عکاسی میشه.
17) از لنز اضافه در گوشیتون استفاده کنین.
برای تهیهی عکسهایی فانتزی و خاص، میتونین لنزهای اضافه برای گوشی تهیه کنین که با استفاده از گیرههای مخصوص به گوشیتون متصل میشن. از امکانات این لنزها میشه به گرفتن عکس هایی فوق عریض و میکروسکوپی اشاره کرد.
و اما سخن آخر:
در آخر باید بهتون بگم که با توجه به همین نکات ساده، میتونین عکس هایی فوق العاده با گوشیتون تهیه کنین.
همچنین برنامه هایی در اپ استورها وجود داره، که با تهیهی اونها میتونین ادیتهایی خاص و زیبا به عکستون اضافه کنین.
از جمله ی این برنامه ها میشه به VSCO Cam ،Snapseed ،Flickr ،Lightroom که در تمامی گوشی ها قابل نصب هستن، اشاره کرد.
دیدگاه خود را بنویسید