از چالشای انتخاب لپ‌تاپ برای کارای گرافیکی با خبرین؟ مثلا چه کارت گرافیک و پردازنده‌ای باید در اون لپ‌تاپ باشه؟ و یا نمایشگر از چه کیفیت و رزولوشنی باید برخوردار باشه؟
قبل از جواب دادن به این سوالات باید نوع کاربرد و بودجه خریدتون رو مشخص کنین. چرا که خود من برای طراحی 2 بعدی، بهترین لپ‌تاپ موجود در بازار رو انتخاب کرده بودم، اما بعدش فهمیدم که نیازی به اون همه امکانات ندارم و برای مصارف من، لپ‌تاپ گرافیکی دیگه‌ای با بودجه بسیار کمتر مناسب هست.
ما در این مقاله سعی داریم تا در ابتدا اولویت‌های اصلی انتخاب و سپس بهترین لپ‌تاپ‌ها برای کارهای گرافیکی رو بهتون معرفی کنیم.

لپ‌تاپی مناسب برای کارهای گرافیکی

در انتخاب یک لپ‌تاپ خوب برای کارای روز مره سرعت خیلی مهم هست اما در لپ‌تاپ برای مصارف گرافیکی به جز سرعت، چیزای دیگه‌ای از قبیل سیستم عامل، پردازنده، رم، درایو ذخیره سازی، نوع و اندازه نمایشگر و دقت رنگ از اهمیت بالایی برخورداره.

می‌خواین با Mac کار کنین یا PC؟

بیشتر نرم افزارها برای هر دو سیستم عامل iOS® و Microsoft® Windows® طراحی می‌شن، پس از این لحاظ جای نگرانی نیست.
لپ‌تاپ‌های Mac از مانیتورهایی بسیار دقیق با کیفیت صفحه نمایش بالا برخوردارن در حالی اولویت اول PC ها سازگاری بهتر کاربر  با لپ‌تاپ هست که البته این ویژگی پیوسته در حال کم شدنه.
از جمله مزایای PC می‌شه به قابلیت اجرای نرم افزارهای بیشتری در اون اشاره کرد.
اخیرا شرکت اپل پورت‌های دستگاهاشو به منظور افزایش زیبایی و یکدست شدن همه اجزای لپ‌تاپ حذف کرده. این کار در نگاه اول قشنگ و خوب به نظر می‌رسه تا جایی که شما بخواین دستگاه دیگه‌ای رو به لپ‌تاپ متصل کنین و به مشکل بر بخورین.
همچنین قابلیت ارتقا در PC ها بیشتر و راحت تر هست به طوری که شما با تعویض و جای گذاری یک قطعه‌ی ساده، می‌تونین عملکرد لپ‌تاپتون رو بهبود ببخشین. 

لپ‌تاپ Macو PC

CPU

به طور کلی CPU یا پردازنده‌ها عملکرد کلی لپ‌تاپ رو کنترل می‌کنن. برای طراحی گرافیکی به اجرای نرم افزارهای پیچیده نیاز دارین و برای اجرای نرم افزارهای پیچیده به یک پردازنده قدرتمند و سریع نیاز هست.
برندها و مدل‌های برتر بازار به سرعت در حال رقابت و تغییر هستن اما به طور کلی پردازنده‌ی داخل لپ‌تاپتون باید 4 هسته‌ای و یا بیشتر باشه.
با مراجعه به لینک پردازنده‌های آی تی صنف می‌تونین لیست کاملی از پردانده‌هارو به همراه قیمت و مشخصاتشون در سایت آی تی صنف مشاهده کنین.

از جمله پردازنده‌های پیشنهادی Intel core i7, i9, Intel Xeon, Ryzen 7, Ryzen 9, ryzen Threadripper هستن.
تا این جای کار توصیه من به شما لپ‌تاپ‎‌های Lenovo ThinkPad P52s و Dell XPS 15 هست که هر دو از پردازنده قدتمند i7 و رم 16 گیگابایتی بهره‌مندن و نیاز اکثر گرافیست‌هارو تامین می‌کنن.

پردازنده یا CPU در مدار

کارت گرافیک

علاوه بر پردازنده، کارت گرافیک نیز از اهمیت بالایی برخورداره. یک لپ‌تاپ می‌تونه کارت گرافیکی یکپارچه بر روی پردازنده یا کارت گرافیکی جدا داشته باشه. قبلا کارت گرافیک‌های یکپارچه ضعیف بودن و توانایی‌ای بیشتر از انجام کارای ساده نداشتن، اما در طی این سال‌ها عملکردشون به میزان بالایی ارتقا پیدا کرده و برای اکثر کارها مناسب هستن.
استفاده از کارت گرافیک یکپارچه در هزینه شما صرفه جویی می‌کنه، اما اگه بودجه بیشتر دارین و یا کارهای گرافیکی 3 بعدی با برنامه‌های سنگین انجام می‌دین، تهیه‌ی کارت گرافیک جداگونه بهتون توصیه می‌شه.
با مراجعه به لینک کارت گرافیک‌های آی تی صنف می‌تونین لیست کاملی از کارت‌های گرافیک به همراه قیمت و مشخصاتشون رو مشاهده کنین.

به شخصه کارت گرافیک‌های NVIDIA Quadro رو توصیه می‌کنم که برای طراحی گرافیکی ساخته شدن و در لپ‌تاپ‌های ConceptD 5 و ASUS ProArt StudioBook Pro 15 وجود داره.

کارت گرافیک بر روی مدار

حافظه

حافظه یا رم تمام اطلاعاتی که در لحظه احتیاج دارین و بر روی اونا کار انجام می‌دین در اختیار لپ‌تاپتون قرار می‌ده. اگر معمولا با برنامه‌هایی سنگین یا فایل هایی بزرگ کار می‌کنین بهتره که لپ‌تاپی با رم بالاتر تهیه کنین. البته که اصلا جای نگرانی نیست، چرا که رم قابلیت ارتفا و تعویض داره.
با مراجعه به لینک رم‌های آی تی صنف می‌تونین لیست کاملی از رم‌های موجود رو به همراه قیمت و مشخصاتشون در سایت آی تی صنف مشاهده کنین.

درایو ذخیره سازی

درایوهای ذخیره سازی در لپ‌تاپ می‌تونن به صورت SSD یا HDD باشن. به طور کلی هارد دیسک‌ها ارزان‌ترن و ظرفیت ذخیره سازی بیشتر دارن اما ممکنه در کار باهاشون به مشکلاتی از قبیل کند بودن بر بخورین. SSD ها سبک تر، سریع تر و با دوام تر هستن. بیشتر لپ‌تاپ ها با HDD به فروش می‌رسن ولی اصلا جای نگرانی نیست چرا که اکثر اون ها قابلیت ارتقا به SSD هم دارن.
با مراجعه به لینک SSD‌های آی تی صنف می‌تونین لیست کاملی از SSD‌های موجود رو به همراه قیمت و مشخصاتشون در سایت آی تی صنف مشاهده کنین.

برای دسترسی به سرعتی بالاتر به حداقل 512 گیگابایت SSD نیاز دارین که لپ‌تاپ‌های Microsoft Surface Book 2 و Samsung Notebook 9 Pro به ترتیب با 1 و 2 ترابایت SSD گرینه‌های مناسبی هستن.

SSD و HDD

سایز و نوع صفحه نمایش

از اونجایی که طراحی گرافیکی یک کار تصویریه، پس شما به بهترین نمایشگر نیازمندین. به طور کلی یک مانیتور 13 اینچی برای کارای گرافیکی کوچیکه و مناسب ترین اندازه بین 15 تا 17 اینچ هست که ممکنه مشکلاتی در حمل و نقل به وجود میاره.
یکی از بهترین صفحه نمایشگر ها (HiDPI (called Retina HD® by Apple هست که با کمک تراکم بالای پیکسل هاش به شما امکان دیدن حتی ریزترین جزئیات رو می‌ده. 1080*1920 کمترین رزولوشن و کیفیت تصویر مناسب برای کارای گرافیکی هست.

برخی لپ‌تاپ‌ها مجهز به صفحه لمسی و قابلیت تبدیل شدن به تبلت هستن. صفحه نمایش تاچ برای برخی افراد کمک زیادی در انجام دادن کارهاشون به شمار میاد، در حالی که ممکنه مشکلاتی از قبیل موندن رد اثر انگشت بر روی صفحه نمایش رو با خودش به وجود بیاره.

انواع لپ‌تاپ‌های گرافیکییکی دیگه از مشخصاتی که باید در نمایشگر لپ‌تاپ توجه کنین، نوع پنلش هست که به 3 دسته طبقه بندی می‌شه.

  • پنل TN: 

این نوع، ارزان‌ترین نوع پنل هست و به لطف تاخیر کم و نرخ تازه سازی بالا برای گیمینگ مناسب هست. دقت رنگ در این نوع از همه بدتر هست و برای کارای گرافیکی اصلا توصیه نمی‌شه.

  • پنل VA: 

این پنل حد وسط میان TN و IPS هست و درای کنتراست برتره. با این حال از دقت رنگی نظیر IPS برخوردار نیست.

  • پنل IPS: 

بهترین گزینه برای طراحان گرافیک این پنل هست که از بیشترین دقت رنگ و زاویه دید برخورداره.

پنل‌های TN، VA و IPS

تا اینجای کار اگه لپ‌تاپی کوچک و جمع و جور می‌خواین Microsoft Surface Laptop 3 لپ‌تاپی 13.5 اینچی با قلم هست و اگه طرفدار لپ‌تاپ‌های بزرگتری هستین، MacBook Pro با اندازه 16.5 اینچی و Razer Blade 15 با اندازه 15.6 اینچی گزینه‌ای مناسب برای شما به شمار میان و از صفحه نمایش خوبی برخوردارن.

دقت رنگ

دقت رنگ و وجود یک پالت با گستره‌ی وسیعی از رنگ‌ها یکی از قسمت‌های مهم صفحه نمایش هست. به طور کلی اکثر خریداران به دنبال این هستن که لپ‌تاپشون حداقل از 100% رنگ‌های Adobe® RGB بهره‌مند باشن. اگر رنگ‌های نمایشگر براتون در اولویت قرار نداره، می‌تونین با مانیتور 100% sRGB کنار بیاین.
دقت رنگ معمولا با Delta-E اندازه‌گیری می‌شه، به این صورت که این معیار نشان می‌ده که نمایشگرتون چقدر با دقت کامل فاصله داره و در نتیجه عدد پایین‌تر بهتر هست. برای کارای گرافیکی بهتره تا لپ‌تاپی با Delta-E پایین تر از 5 تهیه کنین.برنامه‌ی Delta-E

سوالات رایج:

آیا از لپ‌تاپ گیمینگ برای کارای گرافیکی هم می‌شه استفاده کرد؟

جواب این سوال مثبت هست، چرا که در گیمینگ نیز به یک لپ‌تاپ قدرتمند برای بارگذاری بازی‌هایی با حجم بالا نیاز هست.
با این حال همونطور که از اسم لپ‌تاپ‌های گیمینگ پیداست، برای بازی کردن ساخته شدن و دارای برخی ویژگی‌های طراحی از قبیل بدنه‌ی حجیم، فن های خنک کننده‌ی زیاد و پنل TN برای عملکرد سریع‌تر و... هستن که برای کارهایی مثل طراحی گرافیکی ممکنه مناسب نباشن.

انواع لپ‌تاپ‌های گیمینگ

چرا رم در کارهای گرافیکی از اهمیت بالایی برخورداره؟

هسته‌ی کار در طراحی گرافیکی پردازندس که از اهمیت بالایی برخورداره. با این حال اگه از چند برنامه به طور هم زمان استفاده می‌کنین، ممکنه لپ‌تاپ شما کند، مسدود و یا خراب بشه که با تهیه یک رم اضافی از این اتفاق جلوگیری می‌شه. 

نوعی رم

آیا ابزارهای دیگه‌ای هم برای کارای گرافیکی نیاز هست؟

بله، به جز لپ‌تاپ ابزار های دیگه‌ای هم برای کارای گرافیکی وجود داره که می‌تونه باعث افزایش بهره‌وری و ایجاد خلاقیت در گرافیست بشه. این ابزارها عبارتن از:

  • کالیبراتور مانیتور: 

این دستگاه برای بررسی دقت رنگ مانیتور و نمایشگر شما استفاده می‌شه که از سرعت و دقت بیشتری نسبت به چشم انسان برخورداره.

دستگاه کالیبراتور مانیتور در حال تشخیص رنگ

  • هارد اکسترنال: 

اگه فضای لپ‌تاپ شما محدود هست با تهیه یکی از این هاردها می‌تونین فایل و برنامه‌هاتون رو درشون ذخیره کنین.
با مراجعه به لینک هارد‌ اکسترنال‌های آی تی صنف می‌تونین لیست کاملی از هارداکسترنال‌ها به همراه قیمت و مشخصاتشون رو در سایت آی تی صنف مشاهده کنین.

هارد اکسترنال متصل به لپ‌تاپ

  • مانیتور با رزولوشن بالا:

اگه به صفحه نمایشی با کیفیت بالاتر نیاز دارین، می‌تونین یک مانیتور جداگونه تهیه کنین. فقط در هنگام خرید دقت کنین که لپ‌تاپتون پورت مربوط به اتصال مانیتور رو داشته باشه.

انواع مانیتورها با رزولوشن بالا

  • Wacom tools: 

این ابزار یک تبلت به همراه قلم هست که به کاربر امکان طراحی با دست و سپس تبدیل اون طراحی به فرم دیجیتالی رو می‌ده.

Wacom tools و نحوه‌ی کارکردن باهاش

  • کیبورد و موس بی سیم: 

برخی اوقات کاربر به فضای بیشتری برای تحرک دست نیاز داره که با یک کیبورد و موس بی سیم این نیاز برآورده می‌شه.
با مراجعه به لینک کیبورد و موس‌های آی تی صنف می‌تونین لیست کاملی از اون‌ها رو به همراه قیمت و مشخصاتشون رو در سایت آی تی صنف مشاهده کنین.

کیبورد و موس وایرلس یا بی‌سیم

  • پرینتر: 

پرینترها با چاپ مدلتون، برای نشون دادن دقیق تر و واضح تر طرح ها و رنگ‌های به کار برده شده در اون‌ها به کار میان.
با مراجعه به لینک پرینترهای آی تی صنف می‌تونین لیست کاملی از پرینترها به همراه قیمت و مشخصاتشون رو در سایت آی تی صنف مشاهده کنین.

انواع پرینترها

حداقل نیاز برای برنامه‌ها و نرم افزارهای گرافیکی چیه؟

طبق گفته‌ی اکثر برنامه‌های گرافیکی حداقل نیاز برای اکثر برنامه‌های طراحی گرافیکی چیز زیادی نیست و به راحتی قابل فراهم کردن هست. برای مثال برنامه‌ی Adobe Photoshop اظهار داشته که شما تنها یا 2 گیگابایت رم می‌تونین این برنامه رو اجرا کنین در حالی که در عمل با 4 گیگابایت رم هم این برنامه به سختی و کندی اجرا شد.
برای همین در این قسمت پیشنهاد خودم برای اکثر برنامه‌های گرافیکی رو بهتون ارائه می‌دم:

پردازنده
Core i7, Ryzen 7
حافظه
8 گیگابایت رم به بالا (16 گیگابایت رم ایده‌آل هست)
کارت گرافیک
GTX 1070  با حداقل 8 گیگابایت VRAM
فضای ذخیره سازی
256 گیگابایت SSD به بالا

نتیجه‌گیری

در بالا به طور کلی شرایط یک لپ‌تاپ برای کارای گرافیکی رو گفتیم، حالا این شما هستین که باید متناسب با بودجه و کاراییتون یکی از مدل‌های موجود در بازار رو انتخاب کنین.
شما می‌تونین با مراجعه به لینک لپ‌تاپ‌های آی تی صنف لیست کاملی از لپ‌تاپ‌های موجود در سایت آی تی صنف به همراه قیمت و مشخصاتشون رو مشاهده کنین.