تا حالا شده از گوشیتون استفاده نکنین و شارژ باتریش تموم بشه؟ یا مثلا یهو شارژ باتری گوشیتون از 30 درصد به 2 درصد نزول کنه؟
برای خود من پیش اومده که صبح با امید چک کردن گوشیم چشمامو باز کنم و در عین ناباوری ببینم که خاموش شده، در حالی که دیشب شارژ داشت و من ازش تا صبح استفاده نکردم! این اتفاق رایجیه که برای انواع موبایل ها، چه iOS و چه اندروید ممکنه پیش بیاد.
در این مقاله سعی داریم تا دلایل این اتفاق به همراه راه حلشو براتون بیان کنیم تا بتونین از بروز این مشکل جلوگیری کنین.
اولین و مهم ترین چیزی که باید بررسیش کنین اینه که ببینین اصلا باتری گوشیتون سالم هست یا نه. ما میتونیم با روشای مختلفی خرابی باتریمون رو تشخیص بدیم. اولین راه اینه که علت خالی شدن بیدلیل باتریتون، هیچ کدوم از مواردی که در ادامه ذکر میکنیم نباشه، دومی اینه که گوشیتونو تازه تهیه کرده باشین، که احتمال خرابی باتری نزدیک صفر میرسه (در این صورت به مقالهای که راهکارهای جلوگیری از خرابی باتری گوشیتون رو ارائه دادیم، به منظور پیشگیری، مطالعه کنین.) و سومین راه، مراجعه به یک متخصص یا یه آدم کاربلد هست.
4 علت خالی شدن سریع انرژی باتری گوشی:
- مصرف بالای صفحه نمایش
- سرویسهای روشن گوشی
- برنامههای پرمصرف
- دیگر علل خالی کردن باتری
که در ادامه بررسی و راه مقابله با تک تکشون قابل مشاهده هست.
صفحه نمایش:
یکی از دلایل عمدهای که باتری گوشی شما به سرعت تموم میشه مربوط به صفحه نمایش گوشیتون هست. هر چه گوشیها پیشرفتهتر و بزرگتر باشن، قاعدتا انرژی بیشتری برای تامین نور و رزولوشن مصرف میکنن.
چگونه میزان مصرف باتری گوشیمون رو بررسی کنیم؟
- وارد setting یا تنظیمات گوشیتون بشین.
- به گزینه باتری ضربه بزنین.
- گزینهی منو رو بزنین.
- به قسمت battery usage یا مصرف باتری مراجعه کنین.
- و در آخر وارد قسمت show full device usage بشین.
در این قسمت میتونین بررسی کنین که بیشتر باتری گوشی شما در چه بخشی مصرف میشه.
نکاتی برای کاهش انرژی مصرفی صفحه نمایش:
نور نمایشگر رو کاهش بدین:
با کاهش نور گوشی، مصرف باتریتون به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکنه.
از روشنایی خودکار نمایشگر (auto brightness) استفاده کنین:
استفاده از آپشن روشنایی خودکار به شما کمک میکنه تا گوشیتون خودشو متناسب با شرایط نور محلی که قرار داره، تطبیق بده. این آپشن نه تنها از اذیت شدن چشمتون محافظت میکنه بلکه به میزان قابل توجهی مصرف باتری رو کاهش میده.
refresh rates گوشیتون رو کاهش بدین:
برخی از گوشیها نرخ تازه سازی یا همون refresh rates بالایی دارن، که نه تنها به اون حد بالا نیاز نیست، بلکه بیهوده از انرژی زیادی استفاده میشه. پس بهتره با مراجعه به تنظیمات گوشیتون میزان refresh rates رو کاهش بدین.
زمان قفل خودکار (auto-lock times) گوشیتون رو کاهش بدین:
با کاهش مدت زمان قفل خودکار، گوشیتون دیگه منتظر کاربرد احتمالی شما نمیمونه و به موقع خاموش میشه تا از اتلاف انرژی جلوگیری کنه.
از تصاویر پس زمینه دارک و تیره استفاده کنین:
استفاده از تصاویر دارک باعث کاهش مصرف انرژی گوشیتون میشه که توضیحات کامل راجع به این موضوع رو میتونین در مقالهی روشهایی برای سالم نگه داشتن باتری مطالعه کنین.
گوشی هایی با صفحه نمایش کوچک تهیه کنین:
اگه به نمایشگر بزرگی نیاز ندارین، خیلی خوبه که گوشیای کوچک تهیه کنین تا عمر باتریتون افزایش پیدا کنه.
نکته: به کسایی که گیمر هستن، بینایی ضعیفی دارن و یا مدت زمان طولانیای از گوشیشون استفاده میکنن این روش توصیه نمیشه.
سرویسهای روشن گوشی:
حتما براتون پیش اومده که وای فای گوشیتون روشن باشه اما هیچ مودمی در اون مناطق برای اتصال وجود نداشته باشه و یا در منطقهای به دور از آنتن باشین و گوشیتون به طور مداوم برای پیدا کردن آنتن تلاش کنه. جالبه بدونین که در این زمان سرویسهای روشن گوشی از قبیل آنتن و وای فای حداکثر میزان باترییای که در توانشون هست رو مصرف میکنن و مثل یک قاتل تمام جون گوشیتون رو میگیرن، بدون اینکه شما ذرهای متوجه این موضوع بشین.
نحوه ی مقابله با این مشکل:
بهترین شرکت مخابراتی محلتون رو انتخاب کنین:
سعی کنین تا به شرکت مخابراتیای وصل شین که بیشترین آنتن رو در اون محل داره، تا گوشیتون کمترین تلاش برای دستیابی به آنتن رو انجام بده.
گوشیتون رو در حالت هواپیما یا airplane mode قرار بدین:
اگه در مکانی هستین که آنتن و یا هیچ راه کانکشن دیگهای وجود نداره بیخودی باتری گوشیتون رو مصرف نکنین و اونو به حالت هواپیما قرار بدین تا تمامی اتصالاتش قطع بشه.
از توسعه دهندگان مخابراتی یا Network extenders استفاده کنین:
شرکت های مخابراتی اغلب دستگاه هایی به نام Network extender ارائه میدن که از اینترنت برای رسوندن سیگنال به شما استفاده میکنه. اگه میدونین قرار هست تا مدت زمان طولانیای در مکانی با آنتن بد و اینترنت لکه دار سکونت کنین، بهتره یکی از این محصولات به همراهتون داشته باشین.
از تقویت کنندههای سیگنال یا Signal boosters استفاده کنین:
تقویت کننده های سیگنال دستگاههایی گرون و در عین حال بسیار مفید و کارآمد به شمار میان. این محصولات دارای یک آنتن خارجین که میتونن نویز و خلا های آنتنی رو از بین ببرن.
برنامههای پر مصرف و سرویسهای پشتیبانیشون:
همونطور که در اول مقاله توضیح دادیم، میزان مصرف باتری برنامههاتون رو چک کنین و ببینین کدوم یکی بیشتر انرژی گوشیتون رو به خودش اختصاص میده. اگه میخواین در مصرف باتری صرفه جویی کنین، باید تعداد بازیها و مدت زمان گیمینگنون رو مدیریت کنین، مخصوصا در مورد بازیهایی که از گرافیک بالا و پیشرفته ای برخوردارن.
بسیاری از برنامهها بدون ذرهای استفاده، انرژی باتری رو از بین میبرن. از جمله ی این برنامه ها میشه به WhatsApp، Instagram، Facebook و تمام برنامه هایی که مدام در حال به روز رسانی خدمات و پیام های دریافتی و ارسالی شما هستن اشاره کرد.
چگونه این برنامهها رو مدیریت کنیم؟
از دانلود برنامههای بیهوده خودداری کنین:
برنامههایی که هر از چندگاهی هم بهشون سر نمیزنین، باتری شما رو بیهوده استفاده میکنن، پس بهتره اونها رو دانلود نکنین و یا دیلیت کنین.
برنامه هایی که فعالیت پس زمینه دارن رو متوقف کنین:
اگر متوجه حضور برنامهای شدین که در زمانی که مورد استفادتون قرار نمیگیره انرژی گوشیتون رو بیش از حد مصرف میکنه، میتونین فعالیت پس زمینش رو با مراجعه به تنظیمات، قسمت برنامه ها و اعلانات و سپس انتخاب برنامه مورد نظر و انتخاب گرینهی محدود کردن فعالیت پس زمینه متوقف کنین.
(Settings> Apps & notifications> Select the app> Advanced> Battery> Background restriction> Restrict)
نکته اینجاست که با این کار، برنامه مورد نظر برخی از قابلیتها و دسترسیهای خودش رو در مدت زمانی که شما بخواین از دست میده.
مدت زمان استفادهی گوشیتون رو مدیریت کنین:
بعضی وقتا با خودمون قرار میذاریم تا باتری گوشیمون رو حفط کنیم اما در همون زمان فیلم دانلود و تماشا، و یا گیم بازی میکنیم. پس یکی از نکات مهم خود ما هستیم که باید در مصرف باتری گوشی دقت کنیم.
دیگر علل خالی شدن باتری و راه مقابله با اونها:
GPS، WiFi و بلوتوث:
شما چندبار در روز از این امکانات استفاده میکنین؟
بسیاری از ما الکی GPS ،WiFi و بلوتوث رو روشن و به حال خودشون رها میکنیم، در صورتی که این سه مورد انرژی زیادی مصرف میکنن و در صورت عدم نیاز باید اونها رو خاموش کنیم.
تهیه عکس و فیلم برداری:
عکاسی و فیلم برداری انرژی زیادی از گوشیتون مصرف میکنن و در صورتی که میخواین انرژی باتریتون حفظ بشه نباید مرتبا از اونها استفاده کنین.
دمای پایین:
Roger Gurney مالک شرکت Arctic Tech Solutions گفته که دماهای پایین باعث توقف تخلیهی انرژی توسط باتریهای یون لیتیومی میشه، که این اتفاق باتریها رو در مدت زمان کوتاهی خراب میکنه. یک راه حل خوب برای مقابله با این مشکل در سرما، نگهداری گوشی در جایی نزدیک خودتون هست تا با استفاده از گرمای بدنتون، دمای باتری در حد متعادلی حفظ بشه.
برنامههاتون رو به روز رسانی کنین:
همونطور که در یکی از مقالههای قبلی گفته شده بود، با به روز رسانی برنامهها به جدیدترین آپدیتها از مزایایی مثل کاهش مصرف انرژی برنامه برخوردار میشین.
صدای کیبورد و ویبره گوشیتون رو غیر فعال کنین:
درسته که صدای کیبورد برای برخی افراد لذت بخشه و ویبره گوشی یکی از بهترین راههای تشخیص اعلانات ارسال شده به ما هست، اما هر دوی این امکانات جزو خورندههای باتری به شمار میان و خیلی بهتره اگه در مواقع ضروری مورد استفاده قرار بگیرن. این کار باعث ذخیره باتری به میزان قابل توجهی میشه و از صرف انرژی بیهوده جلوگیری میکنه.
در آخر باید بهتون بگم که اگه مدت زیادیه که گوشیتون رو تهیه کردین و یا با باتریش به نحو بدی رفتار کردین، ممکنه که باتری گوشیتون نیاز به تعویض داشته باشه و راه حل هایی که در بالا گفته شده براش کاربردی نباشه.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ناشناس
خیلی مفید بود
1377 روز پیش ارسال پاسخدر مورد گوشی در مناطق گرم چطور؟
نگین شریعت
با سلام و ممنون از نظرتون
1377 روز پیش ارسال پاسخبه لینک https://capcit.com/how-to-save-your-smartphone-battery برای اطلاعات کامل راجع به باتری گوشی در مناطق گرم مراجعه کنین.
با تشکر