بررسی Huawei Y9s

در این مقاله ما سعی داریم تا یکی از محصولات میان رده و مقرون به صرفه‌ی شرکت هوآوی رو مورد بررسی قرار بدیم. اگر قصد خرید Huawei Y9s رو دارین، ابتدا کل این مطلب رو مطالعه و سپس از نزدیک اونو ارزیابی کنین تا خریدی مطمئن، داشته باشین.


مزایا و معایب Huawei Y9s در یک نگاه:

  • طراحی براق و زیبا
  • نمایشگر بزرگ
  • دوربین های با کیفیت
  • عمر باتری قابل اعتماد
  • پشتیبانی از GMS
  • دوربین سلفی پاپ آپ که به هنگام تشخیص سقوط، در محفظه اش پنهان می‌‌‌‌‌‌‌‌شه.
  • فضای ذخیره سازی قابل ارتقا توسط اسلات microSD
  • پردازنده ی قدیمی
  • عملکرد ضعیف بلندگو
  • کیفیت دوربین سلفی با سایر گوشی های هم رده برابر نیست.
  • fast charging نداره.

به طور کلی این محصول دارای یک صفحه نمایش بزرگ و عملکرد خوبی هست که در مقایسه با قیمت مناسبش، کالای با ارزشی به نظر می‌رسه. این موضوع دقیقا همون چیزی هست که شرکت هوآوی در نظر داره، ابتدا شما رو با قیمت خوبش جذب می‌کنه و سپس با ارزش محصولاتش، شما رو در لیست مشتریان ثابتش حفظ می‌کنه. 

در ابتدا این موضوع مهم که دغدغه‌ی بسیاری از افراد راجع به گوشی‌های هوآوی هست رو مطرح می‌کنم که این محصول از خدمات شرکت گوگل بهره‌منده و احتمالا جزو آخرین کالاهایی از این شرکت هست که تا زمان حل و فصل شدن مشکلات سیاسی، از خدمات گوگل پشتیبانی می‌کنه.


دیزاین و کیفیت ساخت

هنگامی که گوشی رو در دستتون می‌گیرین، متوجه بزرگی در عین حال باریکی و لاغر بودنش می‌شین. این موضوع به علت صفحه نمایش FHD+ IPS و 6.59 اینچی اون، هست.

علی‌رقم اندازه‌ی بزرگ Y9s، شما شاهد ظرافت به کار رفته در اون هستین. حاشیه های باریک اطراف صفحه نمایش به همراه دوربین پاپ آپ این گوشی سبب به وجود اومدن این ظرافت در طراحی شده.

هوآوی از گلسی در نمایشگر خودش استفاده کرده که یک لایه بیشتر، برای محافظت از صفحه نمایش در اون قرار داره.  

در قسمت پشتی Huawei Y9s از شیشه استفاده شده که برای حفظ حالت ارگونومی و نگهداری راحت در دست، کمی به حالت خمیده هست.

همچنین از ترکیب رنگی قشنگی در قسمت پشتی استفاده شده، که تناژی از Breathing Crystal به رنگ سفید و آبی و بنفش هست.

برای ساده سازی هر چه بیشتر طراحی، دوربین های 3 گانه اش، داخل یک محفظه غیر قابل دسترس در پشت گوشی و سمت چپ قرار دارن.

شرکت هوآوی اسکنر اثر انگشت (Fingerprint) رو در کنار گوشی برای ساخت ظاهری زیباتر قرار داده. در واقع اسکنر اثر انگشت بر روی دکمه ی پاور قرار داره، به همین خاطر اندازه‌ی این دکمه دو برابر شده و تنها لمس کردن اون برای روشن شدن و استفاده از گوشی کافیه، که سرعت عمل بالایی رو به شما ارائه می‌ده. 

در بالای گوشی و کنار محل قرارگیری سیم کارت، دوربین پاپ آپ قرار داره. در سینی قرار گیری سیم کارت، دو محفظه وجود داره که می‌تونین داخل اون ها سیم کارت یا microSD card که حداکثر تا 512 گیگابایت ظرفیت داره رو قرار بدین.

در قسمت پایینی گوشی نیز شما شاهد جک هدفون 3.5 میلی متری، پورت شارژر USB Type-C و بلندگو ها هستین.

بلندگوهای این موبایل برای گوش دادن خصوصی به فایلی مناسب هستن ولی در کل از کیفیت متوسط رو به پایینی برخوردارن و صدای مطلوبی تولید نمی‌کنن.

در سمت راست این دستگاه، دکمه‌ی پاور و تنظیم صدا قرار داره، در حالی که در طرف دیگر هیچ دکمه‌ای نیست و خالیه. ایرادی که برخی افراد از طراحی دکمه پاور می‌گیرن این هست که اگه کمی بر آمده تر بود، قابلیت دسترسی بیشتر  و کارکرد ساده تری به وجود می‌آورد.

به طور کلی وزن Huawei Y9s از برخی دیگر از گوشی های هوشمند سنگین تره، اما مورد پسند بسیاری از افراد هست. وزن اون در حدود 206 گرم و ضخامتش 8.8 میلی متر هست.


کیفیت نمایشگر

اگر از تماشای فیلم یا کار کردن با گوشی لذت می‌برین، این گوشی مورد پسند شما قرار می‌گیره.

صفحه نمایش Huawei Y9s در ابعاد 6.59 اینچی به همراه پتل FullView IPS و رزولوشن (1080*2340 پیکسل) کیفیت خوبی رو به شما ارائه می‌ده.

صفحه نمایش بزرگ، فضای زیادی برای انجام کارهاتون فراهم می‌کنه، از طرفی متن های کوچک و ریز رو بزرگتر نشون می‌ده که برای افرادی که چشمان ضعیفی دارن یک پوینت مثبت به حساب میاد. علاوه بر تمام این ها، تماشای فیلم رو جذاب تر می‌کنه و فضای کافی برای تحرک رو، به گیمرها می‌ده.

همچنین کیفیت رنگ اون برای یک نمایشگر IPS مناسب هست و میزان نور کافی به کاربران ارائه می‌ده.


عملکرد و سخت افزار

این گوشی از پردازنده‌ی 2.2 گیگاهرتز و 8 هسته‌ای Kirin 710F استفاده می‌کنه. عده ای معتقدن که هوآوی دیگر باید به فکر تغییر جدی اون پردازنده باشه. کارت گرافیکی اون Mali-G51 MP4 هست که به همراه 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه‌ی داخلی ارائه می‌شه. لازم به ذکره که شما می‌تونین حافظه‌ی اون رو تا 512 گیگابایت از طریق microSD ارتقا بدین.

پردازنده‌ی به کار رفته در این گوشی اگر چه قدیمیه ولی با کمک 6 گیگابایت رم موجود در اون، می‌تونین به سادگی برنامه ها رو باز کنین و از اون ها استفاده کنین. اگر چه ممکنه که در این بین وقفه و یا هنگ کردن هایی پیش بیاد، اما با توجه به مبلغی که پرداخت می‌کنین، بروز این اتفاقات طبیعی هست و دور از ذهن محسوب نمی‌شه.

کارت گرافیک Mali-G51 MP4 بازی ها رو به خوبی هندل می‌کنه و اگر گیمر هستین با کمک این گرافیک و نمایشگر بزرگ گوشی با لذت می‌تونین بازیتون رو انجام بدین.


نرم افزار و رابط کاربری

همونطور که قبلا ذکر شد Huawei Y9s از خدمات شرکت گوگل بهره‌مند هست و به صورت پیش فرض چندین برنامه‌ی این شرکت در گوشی نصب شده که شما با استفاده از Google Play می‌تونین بقیه برنامه‌های مورد علاقه و نیازتون رو دانلود کنین. این گوشی از سیستم عامل EMUI 9.1 بهره‌مند هست. از جمله آپشن های Y9s می‌شه به Smartcare اشاره کرد. Smartcare یک صفحه‌ی مجزا هست که در اون می‌تونین از اخبار روز با خبر بشین و به برنامه های پر کاربرد دسترسی سریع تر  داشته باشین.

نرم افزار دوربین نیز به سادگی خدماتی رو در اختیارتون قرار می‌ده، برای مثال با کمک یک سوئیچ می‌تونین از حالت عکاسی عادی به ultra-wide تغییر حالت بدین. 

این گوشی از کیبورد SwitKey بهره منده که به خاطر بزرگ بودن صفحه نمایشش، کلیدها بلند تر و باریک تر هستن و بعد از کمی استفاده، به اونها عادت می‌کنین.

به طور کلی کاربران هوآوی از سخت افزار این گوشی بسیار راضی هستن و امیده که این گوشی به Android 10 بروز رسانی بشه.


کیفیت دوربین

همان طور که می‌دونین یکی از نکات قابل توجه Huawei Y9s در دوربین هاش نهفته هست. دوربین 48 مگاپیکسلی اون به همراه دیافراگم روشنایی f/1.8 ارائه می‌شه. همچنین یک دوربین 8 مگاپیکسلی با فرکانس f/2.4 و سنسور عمق 2 مگاپیکسلی وجود داره.

در صورتی که قصد چاپ عکس های گرفته شده توسط این گوشی رو دارین می‌تونین از روی تنضیمات، اون رو در حالت کامل 48 مگاپیکسلی قرار بدین.

هنگامی که بخواین به تصاویر رنگ و لعابی اضافه کنین، این گوشی با مجهز بودن به تشخیص صحنه‌ی هوش مصنوعی می‌تونه رنگ ها رو آنالیز و تنظیم کنه.

دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی Huawei Y9s وظیفه‌ی خودش رو به خوبی انجام می‌ده. به حالتی که می‌تونین ساختمونی بلند یا منظره‌ای وسیع رو به طور کامل در یک قاب جا بدین، البته این نکته رو هم در نظر داشته باشین که در این حالت از جزئیات و رنگ های تصاویر نیز کاسته می‌شه.

سنسور عمق نقش جداسازی زمینه از پس زمینه رو بر عهده داره، که به تصاویر گرفته شده جذابیت زیادی می‌ده و اون ها رو به عکس های حرفه‌ای تبدیل می‌کنه.

در این موبایل ما یک دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی داریم که درحالت هایی، می‌تونه حتی پوست شما رو صاف تر و زیبا تر نشون بده. البته این نکته رو هم در نظر داشته باشین که در صورت نبود این افکت، عکس شما واضح تر و با کیفیت تر می‌شه.

با کمی دقت متوجه می‌شین که فاصله‌ی کانونی این دوربین نسبت به نمونه های دیگه بیشتر هست که باعث می‌شه عکس‌های دسته جمعی بهتری تهیه کنین.


ارتباطات

این دستگاه برای اولین بار دارای WiFI با 2.5 گیگاهرتز و Bluetooth 4.2 هست، در حالی که در اکثر دستگاه های در این رنج قیمت، WiFi همراه با Bluetooth 5.0 ارائه می‌شه.

همچنین برای شارژ کردن گوشی، درگاه USB Type-C وجود داره.

کیفیت مکالمه به همراه هدفون و میکروفون نیز در سطح خوبی قرار داره. به علاوه، اتصالات 4G LTE سرعت قابل اعتمادی رو در شبکه تلفن همراه به کاربر ارائه می‌ده.


عمر باتری

Huawei Y9s همراه با یک باتری ی 4000 میلی آمپر بر ساعت و شارژر 10 واتی ارائه می‌شه.  

در تست PCMark’s battery stress، این گوشی تونست به مدت 11 ساعت و 48 دقیقه روشن بمونه.

در صورت مصرف کم و متوسط از این گوشی می‌تونین به مدت 1 تا 2 روز بدون شارژ کردن ازش استفاده کنین، ولی اگه کاربر پر مصرفی هستین مجبور به شارژ گوشی در طول روز می‌شین.


کلام آخر

با توجه به توضیحات مفصلی که در مورد این گوشی به شما ارائه کردیم، حالا یک شناخت کلی نسبت به اون دارین و مزایا و معایبش رو تا حدی حس کردین.

با در نظر گرفتن قیمتی که این گوشی به خودش اختصاص داده، عملکرد خوبی نسبت به بقیه ی رقیبانش در این رنج قیمت ارائه می‌ده که هیچ گاه شما رو از خریدش پشیمون نمی‌کنه. از معیار های ظاهری مانند صفحه نمایش زیبا با حاشیه ای باریک گرفته، تا معیار های باطنی مثل دوربین مجهز به حالات مختلف عکاسی، قابلیت نصب انواع نرم افزار ها بر روی گوشی و همچنین باتری با عمر طولانی، این گوشی یک شاهکار به شمار میاد.