لپ تاپ ThinkPad X380 Yoga

پیدا کردن یک لپ تاپ عادی برای کار های روزمره، کار سختی نیست، ولی پیدا کردن یک لپ تاپ محکم که صفحه نمایش اون بتونه 360 درجه بچرخه و کارایی خوبی رو به شما ارائه بده، کار نسبتا سختی هست.

شرکت لنوو با تکنولوژی پایین در عین حال مبتکرانه، تونسته به این نیاز با ارائه‌ی لپ تاپ ThinkPad X380 Yoga که شروع قیمتی 1223 دلاری داره، پاسخ بده. این محصول نه تنها لپ‌تاپی قابل حمل هست، بلکه با خریدش همزمان یک تبلت نیز در اختیار دارین. X380 با استفاده از پردازنده‌ی قدرتمند Intel Core نسل هشت کارایی مناسبی رو به شما عرضه می‌کنه.


مزایا و معایب لپ تاپ در یک نگاه:

  • کیفیت ساخت محکم
  • فست شارژ
  • صفحه کلید راحت و مناسب
  • قلم فعال داخلی
  • تاچ پد کوچک
  • صدای مکرر فن خنک کننده
  • برای استفاده از پورت اترنت به آداپتور اختصاصی نیازمندین
  • عدم وجود Think Shutter در وب کم
  • عمر باتری بسیار کم


دیزاین و طراحی

در طراحی X380 از دو صفحه با پوشش مشکی از جنس فیبر کربنی استفاده شده.

 در قسمت بالا سمت چپ، آرم Think Pad، و لولای نقره‌ای رنگ اون، زیبایی چشم گیری به این لپ تاپ بخشیده.

Finger print این دستگاه در سمت راست قرار داره و فاصله‌اش از دیگر اجزا به حدی هست، که در هنگام تایپ و یا استفاده از تاچ پد، اشتباهی اون رو لمس نکنین.

تاچ پد این لپ تاپ بسیار کوچک هست و کار کردن با اون کمی سخت به نظر می‌رسه. مهندسان طراح X380 در پس این معماری، در نظر داشتن که کاربر در اکثر مواقع از صفحه نمایش تاچ استفاده می‌کنه، که در اون صورت نیاز کمی به تاچ پد داره و خب این هم دلیل منطقی ای برای ایننوع طراحی‌شون هست.

در دو طرف لپ‌تاپ پورت‌ها به صورت منظم و با فاصله‌ی مناسب از یکدیگر چیده شدن تا در هنگام استفاده از هر کدام، مزاحم پورت دیگر نباشند.

 صفحه نمایش 13.3 اینچی توسط یک حاشیه‌ی متوسط احاطه شده که لبه‌ی پایینی آن کمی بیشتر از 3 لبه‌ی دیگر است و در کل دیزاین قابل قبولی رو به شما ارائه می‌ده.

همچنین X380 با ابعاد 13.3 اینچ و وزن 1.2 کیلوگرم مشخصات یک لپ تاپ استاندارد رو داره.


پورت ها

این لپ تاپ اکثر پورت های مورد نیاز کاربر رو داره. البته که یکی از معایب X380 مربوط به پورت مینی اترنت هست، که شما رو وادار به استفاده از یک دانگل برای دسترسی به اینترنت می‌کنه.

پورت منبع تغذیه در سمت چپ قرار داره که این پورت از یک پلاگین آداپتور برق بزرگ استفاده می‌کنه.

در سمت چپ دستگاه، پورت های Thunderbolt 3 و USB Type-C قرار داره و در طرف دیگر پورت های   microSD headphone jack ، USB 3.0، HDMI، اسلات قفل Kensington و جای قرار گیری قلم وجود داره.


صفحه نمایش

صفحه نمایش X380  به همراه رزولوشن 1080p تصاویر روشن و زنده‌ای رو به نمایش می‌ذاره. این لپ تاپ 113 درصد از رنگ های RGB رو پوشش می‌ده که با متوسط لپ تاپ های موجود در بازار هم خونی داره. همچنین میزان روشنایی اون 308 نیت اندازه گیری شده که از سطح میانگین لپ تاپ ها پیشی گرفته. صفحه نمایش این لپ تاپ نسبت به دیگر دستگاه های مشابه با وجود براق بودن، اما بازتاب نور کمتری داره و بر روی اون رد اثر انگشت و دیگر لک ها به جا نمی‌مونه. با این حال رنگ ها خیلی شفاف دیده نمی‌شن و در این زمینه لپ‌تاپ از کیفیت معمولی‌ای برخورداره.

کیبورد و تاچ پد

کیبورد این لپ تاپ یکی از راحت ترین مدل های لنوو به شمار می‌ره که هر کلید با عمق 2 میلی متری، حس خوبی رو در هنگام تایپ کردن به شما می‌ده. برای فشار دادن کلیدها تنها به 72 گرم نیرو نیاز هست که این اثباتی برای نرم و راحت بودن دکمه‌های کیبورد هست. نکته جالب در مورد صفحه کلید این لپ تاپ اینه که، اگر اون رو به حالت تبلت در بیارین، شاهد جمع شدن کلید ها به داخل محفظه می‌شین، تا اون ها رو ناخواسته فشار ندین.

همچنین تاچ پد کوچک لپ‌تاپ، امکان استفاده‌ی هم زمان 3 یا 4 انگشت رو به شما می‌ده.


صدا و بلندگو ها

بلندگو های X380 Yoga در اطراف این لپ تاپ قرار دارن و قادر هستن صدای کافی برای ارائه‌ی یک کنفرانس در اتاقی با حجم متوسط رو فراهم کنن و در عین حال از کیفیت مناسبی برخوردار باشن.


عملکرد سخت افزار ها

ThinkPad X380 Yoga با مجهز بودن به پردازنده‌ی مرکزی Intel® Core™ i5-8250U، رم 8 گیگابایتی، 512 گیگابایت NVMe SSD و ویندوز 10 پرو می‌تونه چندین برنامه رو همزمان و بدون هیچ گونه تداخل و مشکلی اجرا کنه. در آزمون عملکرد Geekbench 4، امتیاز 10,828 رو کسب کرد که از میانگین لپ تاپ ها بالاتر است و امتیاز خوبی به شمار میاد.

همچنین X380 Yoga با کارت گرافیک Intel® UHD Graphics 620 قادر به اجرا کردن اکثر بازی های Steam نیست و عملکرد معمولی رو به پایینی رو در این حوزه به شما ارائه می‌ده.


عمر باتری

ThinkPad X380 Yoga در تست عملکرد باتری Laptop Mag Battery Test 2.0 تونست تا 8 ساعت و 47 دقیقه دوام بیاره که این میزان، کمتر از میانگین لپ تاپ های ممتاز هست.


وب کم

در بالای صفحه‌ نمایش لپ تاپ، یک وب کم با کیفیت 720p قرار داره که قادر به گرفتن عکس و فیلم های متعددی با کیفیت نسبتا خوبه. البته همه می‌دونیم عکس های گرفته شده توسط اکثر دوربین های لپ تاپ در محیط با نور کم، دارای پس زمینه‌ی دونه دونه‌ای هست. 


گرمای لپ تاپ

اگر 15 دقیقه لپ تاپ رو بر روی پاتون قرار بدین و یک فیلم با کیفیت HD از اینترنت تماشا کنین، داغ کردن لپ تاپ رو، تا حدودی حس می‌کنین. البته که حرارت اون خیلی بالا و اذیت کننده نیست چرا که فن نسبتا قوی‌ ای در داخل لپ‌تاپ قرار داره.


قلم همراه 

قلم باریکی که به همراه این دستگاه عرضه می‌شه از جمله مزایای ThinkPad X380 Yoga به شمار میاد. محل نگهداری قلم این لپ تاپ در قسمت پایینی اون تعبیه شده که، نه تنها از قلم محافظت می‌کنه، بلکه محل شارژ کردنش نیز هست. تنها نکته‌ی منفی این قلم، سایز و ابعادش هست که از یک خودکار کوچکتر و باریکتره. شما با استفاده از قلم می‌تونین بر روی صفحه نمایش این لپ تاپ نقاشی و کارهای گرافیکی خودتون رو با کیفیت مطلوب انجام بدین.


امنیت

ThinkPad X380 Yoga از سیستم های امنیتی بالایی برخوردار هستش که می‌شه به finger print، اسلات قفل فیزیکی به سبک Kensington-style، پشتیبانی از پروتکل احراز هویت FIDO و حتی یک اسلات برای پذیرش کارت امنیتی سخت افزاری، اشاره کرد.

Fingerprint این دستگاه با وجود تلاش های بسیاری که شده، فقط قادر هست که 60 درصد زمان ها، اثر انگشت رو تشخیص بده که دقت اون بسیار نا امید کننده هست.


محکمه اما نازک ترین و سبک ترین نیست!!!

لنوو در ساخت این لپ تاپ بسیار تلاش کرده تا کوچک و سبک باشه اما همچنان به پای لپ تاپ اچ پی EliteBook x360 1030 G2 با قیمت 1349 دلار نمی‌رسه.

X380 Yoga لنوو دارای صفحه نمایشی به ابعاد 13.3 اینچ و وزنی در حدود 1.3 کیلوگرم هست، در حالی که EliteBook x360 1030 G2 اچ پی با ابعاد 12.5 اینچ دارای وزن 1.2 کیلوگرم هست.

X380 Yoga در برابر رطوبت، گرما، سرما و ضربه در آزمایشات زیادی امتحان شده و این اطمینان رو به شما می‌ده که با خیال راحت اون رو داخل کیفتون بذارین.


نتیجه گیری

ThinkPad X380 Yoga یک لپ‌تاپ خوش ساخت با طراحی جالب و قابلیت چرخش 360 درجه و صفحه نمایش تاچ هست که کارایی خوبی رو با استفاده از CPU نسل هشتش به شما ارائه می‌ده، گرچه ممکنه تاچ پد کوچک یا باتری کم ظرفیتش برخی رو در خرید اون دو دل کنه، اما مزایای اون از جمله داشتن حسگر اثر انگشت، دوربین IR، استفاده از Windows Hello که به شما امکان Log in پر سرعتی رو می‌ده و نمایشگری با رنگ و کنتراست زیبا، شما رو به خرید این محصول مصمم تر می‌کنه.

این لپ تاپ برای کسانی که طراحی X1 رو دوست دارن ولی بودجه محدودتری دارن و یا به نمایشگر 14 اینچی نیازی ندارن نیز مناسب هست.