پردازنده نسل 11 اینتل (Tiger Lake)

پردازنده‌ی نسل جدید شرکت اینتل با نام Tiger Lake، بخشی از نسل یازدهم خانواده‌ی Willow Cove هست. مدیر کل شرکت اینتل در طی سخنرانی‌ای گفته که نسل 11، قدرتمند‌ترین پردازنده‌ای هست که این شرکت تاکنون ارائه‌داده و یک جهش بزرگ درعملکرد پردازنده‌ها محسوب می‌شه. بخشی از مزیت‌های این نسل، مربوط‌به هوش مصنوعی اون با نام Intel’s Neural Accelerator 2.0 هست که به‌برنامه‌های نرم‌افزاری اجازه‌ی پیشرفت کافی می‌ده تا از قدرت پردازشی و کارایی بیشتری استفاده کنن. 

برخی از کاربران با استفاده از پردازنده‌ی ذکر شده و نرم‌افزارهایی، تونستن کارآیی لپ‌تاپ رو به بیش از دو برابر برسونن. اینتل ادعا می‌کنه که با استفاده از این پردازنده می‌تونه سرعت ویرایش عکس و فیلم رو 2 تا 3 برابر نسبت به پردازنده‌های دیگه افزایش بده، در‌حالی‌که، این توانایی رو داره که کاربرد‌های دیگه‌ی لپ‌تاپ رو تا 20 درصد سرعت ببخشه، که این یکی از دستاورد‌های این نسل به حساب میاد. به گفته‌ی اینتل این پردازنده می‌تونه بهره‌وری انرژی باتری رو تا 20 درصد افزایش بده. به این معنی که با استفاده از این پردازنده، لپ‌تاپ می‌تونه درحدود 1 ساعت بیشتر درحالت پخش ویدیو دوام بیاره و خاموش نشه.

برای دیدن لیست قیمت و خرید لپ تاپ های نسل 11 اینتل، وارد لینک زیر شوید:

خرید لپ تاپ نسل 11

دراین مقاله ما به بررسی و شرح محصول جدید اینتل با عنوان Tiger Lake می‌پردازیم که با خوندن اون یک دید کلی از این پردازنده‌ی نسل جدید و پیشرفت‌هاش، پبدا می‌کنین😊. 

از جمله پیشرفت‌های پردازنده اینتل نسل11، دریک‌نگاه:

  • افزایش کارایی لپ تاپ تا 2 برابر حالت قبل
  • استفاده از کارت گرافیک قدرتمند Iris Xe
  • کاهش مصرف برق
  • افزایش سرعت و بهبود عملکرد از لحاظ گیمینگ


مشخصات پردازنده نسل 11 اینتل:

نسل جدید پردازنده‌های اینتل با بهبود عملکرد گرافیکی و کیفیتی فوق العاده دارای CPU دو‌هسته‌ای، به نام Core i3-1110G4 با فرکانس پایه 1.8GHz، تا CPU چهار هسته‌ای، به نام Core i7-1185G7 با حداکثر سرعت 4.8GHz، هستند. شرکت اینتل در اکثر پردازنده‌های این نسل از گرافیک Iris Xe، که گرافیک قوی‌ای به شمار میاد، استفاده کرده و مدیریت باتری بهتری رو ارائه می‌دن. این تراشه‌ها قرار است در لپ‌تاپ هایی مثل ایسوس، اچ پی، لنوو، دل و ایسر، ارائه بشن.

پردازنده‌های Tiger Lake که مجهز‌ به Iris Xe هستن،  مهندسان سیلیکون، معمولا، یا عملکرد گرافیکی بهتر، با مصرف برق نسل قبلی، و یا عملکرد یکسان را، با مصرف انرژی کمتر پیشنهاد می‌کنن. Iris Xe بسته به نوع لپ‌تاپ، می‌تونه هر کدوم رو انجام بده. اینتل درماه گذشته یک تراشه 15 واتی Xe رو، با یک تراشه 25 واتی Iris مقایسه کرد و نتایج خوبی ارائه داد. تمام تراشه‌های Tiger Lake می‌تونن با هر توان قدرتی که لپ‌تاپ‌ها ارائه می‌دن سازگار بشن. باریک‌ترین و نازک‌ترین لپ‌تاپ‌ها، می‌تونن از تراشه‌هایی درمحدوده 5 تا 7 وات استفاده کنن، در‌حالی که لپ‌تاپ‌های بزرگتر، از تراشه های 12 تا 28 وات  بهره‌مند هستن، که تمامی این ها، صرف نظر از توانی که مصرف می‌کنن، سری U هستن. همانطور که در قبل اشاره شد، تمام تراشه‌های Tiger Lake، از گرافیک Iris Xe برخوردار نیستن و برخی از مدل‌های سطح پایین‌تر با کارت گرافیک Intel UHD، مبتنی بر نسل 11 فعلی ارائه می‌شن. 

برخی از جذاب‌ترین پیشرفت‌های Tiger Lake، مربوط‌به افزایش سرعت اون دربازی‌ها و کارت‌گرافیک قویش به‌حساب میاد. گرافیک سیلیکونی Iris Xe درپردازنده‌های نسل11، جایگزین گرافیک Gen 11 Iris فعلی شده، که درتراشه‌های رده‌بالا درپردازنده‌های نسل 10 (Ice Lake) اینتل وجود داشته و این تغییر، نوید دو برابر شدن عملکرد گرافیکی رو هنگام بازی‌های Borderlands ،3 Far Cry New Dawn ،Hitman 2 باکیفیت تصویر 1080 به‌‌شما می‌ده. ماه گذشته اینتل نسخه بتا رو از فناوری Xe آزمایش کرد که می‌تونست عناوینی مثل  Doom Eternal و Battlefield 1 رو به راحتی درتنضیمات گرافیکی بالا اجرا کنه، و این چیزی هست که کارت گرافیک‌ها درتراشه‌های نسل 10 فعلی به سختی می‌تونستن مدیریت کنن.

بهترین پردازنده نسل 11 اینتل کدام است؟

Intel Core i7-1185G7

از بهترین تراشه‌های این نسل می‌شه به Core i7-1185G7 اشاره کرد که دارای 4 هسته و 8 رشته هست که تا 4.8 گیگاهرتز بر روی یک هسته و 4.3 گیگاهرتز بر روی تمام هسته‌ها دیده می‌شه. این پردازنده با 12 مگابایت Cache، قدرتمندترین پردازنده‌ی Tiger Lake به‌شمار میاد. ناگفته نمونه که Core i7-1185G7 با قدرتمند‌ترین شتاب‌دهنده‌ی گرافیکی‌ 96 EU که تقریبا دارای دو برابر EU، از گرافیک سطح بالای Ice Lake Iris Plus با 64 EU درصدر جدول بهترین‌ها قرار داره. پردازنده‌ی Core i7-1165G7 نیز تا حد زیادی به Core i7-1185G7 شبیهه اما سرعت کلاک اون کمی کمتر هست.

Intel Core i5-1135G7

مدل Core i5-1135G7 مانند پردازنده‌های قبلی که ذکر کردم دارای 4 هسته و 8 رشته هست با این تفاوت که حداکثر سرعت کلاک تک هسته‌ای اون 4.2 گیگاهرتز و سرعت چند هسته ای اون 3.8 گیگاهرتز هست. این پرازنده به همراه 8مگابایت Cache و 80 EU ارائه می‌شه. از Core i5-1135G7 انتظار میره تا به عنوان پردازنده ی اصلی لپ‌تاپ‌های Microsoft Surface Laptop 4 ارائه بشن. هرسه‌ی این پردازنده‌های ذکر شده، با حافظه‌ی LPDDR4x-4266 ارائه می‌شن که توان اون‌ها بین 12 تا 28 وات هست.

کدام پردازنده‌ها متناسب با لپ‌تاپ‌هایی با عملکرد پایین هستند؟

Intel Core i3-1120G4

Tiger Lake برای لپ تاپ هایی که نیاز به عملکرد پایین تری دارن، تراشه های ضعیف‌تری با توان 7 تا 15 وات ارائه می‌کنه.برای مثال مدل Core i3-1120G4 با بهره‌مندی از کارت گرافیک Intel UHD حداکثر 3.5 گیگاهرتز خروجی داره. از مشخصات اون می‌شه به وجود دو هسته و 4 رشته و پشتیبانی از رم LPDDR4x-4266 اشاره کرد که ضعیف‌ترین پردازنده‌ی Tiger Lake به حساب میاد. اگر به‌طور خلاصه بخوام بگم، تمام تراشه های خانواده ی Ice Lake شاهد افزایش عملکرد هستن و در این نسل 11، با عنوان Tiger Lake ارائه می‌شن.

Intel Core i3-1125G4

Core i3-1125G4 تقریبا مشابه پردازنده‌ی Core i5 هست، با این تفاوت که به‌جای استفاده از کارت گرافیک Iris Xe از Intel UHD بهره‌منده. این پردازنده از رم LPDDR4x-3733 پشتیبانی می‌کنه و فقط 3.7 گیگاهرتز روی یک هسته و 3.3 گیگاهرتز بر روی هر 4 هسته‌ی اون قرار داره. این پردازنده یک خواهر با نام Core i3-1115G4 داره که دارای 6 مگابایت Cache هست و هر دو هسته‌ی اون تا 4.1 گیگاهرتز کار می‌کنن. همچنین این دو پردازنده دارای توان 12 تا 28 وات هستن.

سری U پردازنده اینتل

نماد U در تراشه‌های این سری، مخفف عبارت Ultra Low Power و به معنای مصرف انرژی بسیار پایین هستند. این سری از پردازنده‌ها از مدل های core i3 گرفته تا core i7 بیشتر مناسب لپ‌تاپ‌های سبک طراحی شدن.


جدول مشخصات پردازنده نسل 11 اینتل

سری H پردازنده اینتل

شرکت اینتل برای لپ‌تاپ های گیمینگ و گرافیکی تخصصی، سری H رو عرضه کرده که پردازنده های قدرتمندتری به حساب میان. نماد H در این سری از پردازنده‌ها مخفف عبارت High end به معنای رده‌بالاست و درکل مناسب لپتاپ‌های رده‌بالا و با مصرف انرژی بالاست.

گرافیک پردازنده نسل 11 اینتل

درقسمت گرافیکی هست که این تراشه های Tiger Lake توانایی و کارآیی خودشون رو نشون می‎دن.

در تراشه های Tiger Lake مدل Intel Xe-LP قرار داره که واقعا عملکرد خوبی از خودش به‌نمایش می‌ذاره که عملکرد اون در حدود دو برابر گرافیک های Iris Plus که در مدل Ice Lake قرار داشت هست.

طبق تجربیات به دست اومده، گرافیک Iris Plus می‌تونه برخی از بازی های مدرن رو با کاهش فریم و کمی کندی اجرا کنه، در حالی که گرافیک Iris Xe این توانایی رو داره که بازی هارو با رزولوشن 1080 و فریم بالا اجرا کنه. 

در سایت اینتل ویدیویی قرار داره، که شخصی در حال بازی Counter-Strike: Global Offensive ، Hitman 2، Far Cry New Dawn و Borderlands 3 با رزولوشن 1080 و با استفاده از گرافیک Iris Xe هست. اگر فیلم رو نگاه کنین متوجه عملکرد خوب این گرافیک می‌شین.

اینتل همچنین ادعا داره که گرافیک یکپارچه Iris Xe توانایی شکست AMD Ryzen 7 4800U با گرافیک Radeon رو داره. 

Iris Xe در مقایسه با لپ تاپ های گرافیکی Nvidia’s MX350، هنگامی که با پردازنده ی 10th Gen Intel Core جفت می‌شن عملکرد بهتری رو از خودشون به نمایش می‌ذاره.

تاخیرهای مداوم شرکت اینتل در توسعه و پیشرفت فناوری، این امکان رو به AMD داده، که در لپ تاپ های جدید، از  Ryzen 4000 با فناوری 7 نانومتری استفاده کنن. هر دو پردازنده های اینتل نسل 10 و 11، از فناوری قدیمی 10 نانومتری استفاده می کنن و متاسفانه اینتل اعلام کرده که حداقل تا 1 سال آینده از فناوری 7 نانومتری اش خبری نیست.

از پیشرفت‌های اینتل در این مدل‌ها، وجود 4 پورت تادربولت و پشتیبانی از WIFI 6 از طریق رابط CNVi هست. الگوریتم‌های قدرت/فرکانس اینتل نیز در این نسخه به‌روز رسانی شده که به شما این امکان رو می‌ده، تا انرژی و Clock جداگانه‌ای روی CPU ،GPU و حافظه دستگاه متصل بشه. اینتل همچنین اظهار داشت که پهنای باند داخلی تراشه‌های خودش رو دو برابر کرده، که به همه‌ی قسمت‌ها این اجازه رو می‌ده که با داده‌ی بیشتری با یکدیگر ارتباط برقرار کنن.

خلاصه سی پی یو نسل 11

تراشه های Tiger Lake، دقیقا مانند Ice Lake به دو دسته تقسیم میشن، دسته ای برای لپ تاپ های قابل حمل که می‌خوان حد فاصل بین عملکرد پایدار و مصرف برق رو تغییر بدن، و دسته ی دیگر برای لپ تاپ های سبکی که لزوما کارآیی بالایی رو ارائه نمیدن، ولی به توانایی نگهداری باتری در زمان طولانی نیازمند هستن. معمولا، برای لپ‌تاپ‌هاس سبک و کم‌مصرف از پردازنده‌های سری U و برای لپتاپ‌های رده‌بالا از پردازنده‌های سری H استفاده می‌کنند. 

برای دیدن لیست قیمت و خرید لپ تاپ های فروشگاه اینترنتی آی تی صنف، وارد لینک زیر شوید:

لیست قیمت لپ تاپ